Voormalig bestuurslid JobOn en ex partner EY/HR expert Jos Korver kijkt vol bewondering terug op zijn tijd bij JobOn

Jos Korver is 7 jaar als bestuurslid bij JobOn actief geweest en neemt ons mee in zijn loopbaan. Als voormalig HR-partner bij Ernst & Young (EY) heeft hij voor vele grote bedrijven over de hele wereld gewerkt. Toen zijn pensioen begon wilde hij zichzelf zinvol blijven inzetten en zichzelf blijven ontwikkelen. In deze blog verteld hij over zijn carrière en bijdrage als bestuurslid bij JobOn.

Soms moet je de moeilijke weg kiezen

Bij JobOn spreken wij vaak mensen die hun carrière veranderen, het roer omgooien. Soms betekent dit dat je, naast jouw dagelijkse werk of activiteiten, in jezelf moet investeren om daar te komen waar je wil. Dit geld ook voor Jos: “Je had vroeger twee manieren om accountant te worden, de makkelijke en de moeilijke manier. Ik koos voor de moeilijke, wat de avondschool betekende. Daar heb ik 9 jaar over gedaan, van mijn 18e tot mijn 27e. Met een onderbreking voor militaire dienst, want dat was in die tijd ook nog nodig”.

Op 34-jarige leeftijd is Jos partner van de wereldwijde organisatie EY waar hij tot zijn 60e werkzaam is als accountant. Gedurende deze periode werkt Jos voor grote bedrijven als Van Oord, een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. “Het zijn er te veel om op te schrijven, maar ik heb zo'n beetje de hele wereld wel gezien qua technische bedrijven”.

Van 50 à 60 uur in de week werken, naar met pensioen

Met pensioen gaan betekent voor veel mensen dat ze een keuze maken. Blijf ik werken of mijzelf inzetten of ga ik toch achterover leunen? Jos was jaren gewend om veel te werken, voor hem was de keuze snel gemaakt. “Op een gegeven moment werd ik dedicated HR-bestuurder. Ik werd HR-partner en vanuit daar ben ik het internationale HR-werk ingerold. Ik heb over de hele wereld gereisd, veel mooie plekken gezien en leuke en minder leuke mensen ontmoet. Toen ik mijn pensioen inging was ik niet langer meer accountant, maar een HR-mens. Toen dacht ik, wat ga ik nou doen als ik met pensioen ben? Ik was gewend om 50 à 60 uur in de week te werken, dus ik zocht echt wel wat om te doen”.

Bestuurslid JobOn, een onbekend terrein

Bij JobOn staan wij voor een leven lang ontwikkelen en juist dat sprak Jos erg aan. Via een connectie bij de Rotery Club komt Jos in contact met Pieter Vermeer, de oprichter van JobOn. “Toen ben ik dus bestuurslid geworden van JobOn, met als portefeuille de financiën. Ik wist er geen donder van. Dus ik heb mij wel echt moeten vasthouden aan het feit dat mijn portefeuille financiën was en dat die anderen daar niet zoveel kaas van hadden gegeten. Mijn werk voelde als heel zinvol, maar heel eerlijk gezegd heb ik tijdens de bestuursvergaderingen ook veel geleerd in plaats van enkel gewerkt.”

Eventmanager

Vol bewondering

“Ik kijk nog steeds met plezier naar de website en wat Pieter heeft opgezet. Daarover hoeft geen misverstand te zijn. Het bestuur was interessant, maar als Pieter vijf jaar geleden had gedacht: ik ga eens wat anders doen, dan weet je niet hoe alles was gelopen. Het is een hartstikke interessante club en het is een wonder om te zien hoe JobOn iedere keer weer nieuwe events opzet. Daar kijk ik met bewondering naar”.

Het kernteam van JobOn is erg blij met oud bestuursleden als Jos, die bijdroegen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. Deze blog maakt onderdeel uit van een serie waarin we de bestuursleden van JobOn aan het woord laten. Wil je graag op de hoogte blijven? Volg ons dan op onze sociale media kanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram of YouTube).