Powervrouw Hetty geeft kandidaten het geloof om te blijven ontwikkelen

Sinds vorig jaar maakt powervrouw Hetty van Ee, een van de meest succesvolle ondernemende vrouwen van Nederland, onderdeel uit van het bestuur van JobOn. Hetty neemt ons mee in haar inspirerende loopbaan en hoe ze uiteindelijk in het bestuur van JobOn terecht is gekomen. Het verhaal van Hetty komt samen met dat van JobOn en toont waar onze kracht ligt.

Hetty: “Ik heb altijd met heel veel passie en plezier gewerkt. Ik vind werken een heel belangrijk onderdeel van ieders geluk. Werk moet je energie geven, je moet je talenten kunnen benutten, plezier hebben en leuk omgaan met collega’s. Vond men voorheen misschien soft, maar tegenwoordig is het “de nieuwe status” gelukkig zijn met ’t werk dat je doet”.

Hetty is zo’n 20 jaar CEO geweest van Ormit Talent, een van de beste werkgevers van Nederland, die het talent van de volgende generatie inzet om impact te maken op de maatschappij en de wereld. Binnen 2 jaren helpen ze toptalent te ontwikkelen in hun persoonlijk leiderschap, aan de hand van een door CEDEO bekroond ontwikkel programma. Na het afronden van het Ormit-traject zijn de toekomstige leiders klaargestoomd voor hun verdere loopbaan. Hetty verrichtte indrukwekkend werk gedurende haar tijd binnen het bedrijf en dit bleef niet onopgemerkt. Het bedrijf werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder die van beste werkgever van Nederland.

Eventmanager

Een andere koers

Eind 2019 is het bedrijf Ormit Talent verkocht en was het tijd voor Hetty om het stokje over te dragen. “Toen ben ik gaan nadenken over wat ik verder wilde gaan doen. Ik vond het leuk om iets terug te geven aan de maatschappij en weer mijn talenten in te zetten, maar dan met meer vrijheid voor belangrijke onderdelen”. Hetty gaat aan de slag bij de Mauritsgroep, die hoogopgeleide vluchtelingen aan een baan helpt en bij NL Groeit waar ze ondernemers helpt om hun bedrijf te laten groeien.

JobOn strikt succesvolle zakenvrouw uit top 100 als bestuurslid  

“De oprichter van JobOn, Pieter Vermeer, nam contact met mij op. Hij vroeg of ik JobOn kende? Nou dat kende ik eigenlijk helemaal niet, maar toen ik zijn verhaal hoorde dacht ik meteen wat verschrikkelijk mooi wat JobOn doet. Je ziet mensen van allerlei leeftijden en verschillende achtergronden allemaal met datzelfde doel. Het doel om werk te vinden wat beter bij ze past, waar ze hun talent kunnen inzetten, blijven ontwikkelen en waar ze dus gelukkiger van worden. Ik vond het mooi om te zien dat er ontzettend veel vrijwilligers zijn die hun kennis hiervoor willen delen”.

De keuze om onderdeel te worden van het bestuur van JobOn was voor Hetty snel gemaakt: “En ik heb er geen spijt van, ben iedere keer positief verrast door de mooie activiteiten. Wat geweldig bijvoorbeeld dat JobOn nu al zoveel goede acties heeft opgezet voor de Oekraïense vluchtelingen. Daar wordt je toch blij van?! Ik vond het ook heel erg leuk dat Pieter zo bevlogen is en dat zo'n jong iemand JobOn heeft opgezet en er iets groots van heeft gemaakt. Dus ja, het was niet zo heel moeilijk om hier ja op te zeggen. ”

Ontmoeten en inspireren bij JobOn

Als je Hetty vraagt naar de uniekheid van JobOn legt ze de nadruk op de toegevoegde waarde voor bedrijven om talent te behouden, de nieuwe uitdagingen door de vergrijzing en de grote rol die JobOn daar in zou kunnen spelen. “Ik geloof erin dat mensen zich kunnen blijven ontwikkelen, zowel qua kennis als gedrag. Je kunt wat mij betreft nu eenmaal niet zeggen: zo ben ik nou eenmaal of dit kan ik niet. Nee, je kan van alles ontwikkelen en je hoeft natuurlijk niet perfect te zijn in alles. JobOn zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, buiten het werk om. Een plek waar je nieuwe mensen ontmoet, elkaar inspireert en op een andere manier naar nieuwe dingen kijkt. Ik vind het heel mooi dat er heel veel professionals zijn die, via JobOn, hun ervaringen delen. De coaches en de begeleiding tijdens de events brengen heel veel praktijkervaring met zich mee.”

Een tip voor loopbaantwijfelaars

We vragen Hetty naar wat zij mensen zou adviseren die in de knoop zitten met hun loopbaan. “Als je gedachten daar nog niet helder over zijn, dan is het heel fijn om juist bij JobOn dit met mensen wel te kunnen bespreken. Hierdoor wordt voor jou helder wat je wilt en wat je kunt bereiken. Ik vind JobOn een hele veilige omgeving om twijfels en gedachten te bespreken.”

Het kernteam van JobOn is erg blij met bestuursleden als Hetty, die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. Deze blog maakt onderdeel uit van een serie waarin we de bestuursleden van JobOn aan het woord laten. Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn of Instagram!

Wie vormen het kernteam van JobOn?

Wij zoeken eventmanagers!

Wil je jouw professionaliteit verder ontwikkelen en inzetten voor jouw medemens? Word dan eventmanager bij JobOn! Je neemt deel aan ons talentprogramma waarin we je opleiden tot eventmanager. Door jouw events help je anderen verder met de keuzes in hun loopbaan. 

Eventmanager