• 12 mei 2021

InspiratieTalk FutureLab & JobOn

UItnodiging online event op donderdag 24 juni 2021, 12.00-13.00 uur

Lunch-lezing met online escape room

Stichting JobOn biedt programma's voor werkzoekenden die op zoek zijn naar kansen op de arbeidsmarkt. We zijn geen re-integratiebedrijf, maar werken vanuit een andere, unieke benadering: voor en door werkzoekenden. Doorbreken van afhankelijkheden, zelf in actie komen, benutting van eigen kracht en van effectieve netwerken. Ongeacht de uitkeringssituatie bieden we een stimulerende omgeving en concrete handvatten zodat werkzoekenden samen en individueel het heft in handen kunnen nemen. Tientallen gemeenten en andere opdrachtgevers maken dit mogelijk. We hebben samen met onder andere IAMDIGITAL, SER, Goldschmeding Foundation en Stichting Lezen&Schrijven weer een nieuwe formule toegevoegd aan de JobOn-community aanpak. En hebben het laten onderzoeken door Ecorys. We laten graag zien hoe het werkt.

 

FutureLab50+: klaar voor de toekomst, investeer in skills


FutureLab50+ is éen van onze programma's en dit online trainingsprogramma richt zich bijvoorbeeld specifiek op werkzoekende vijftigplussers die hun digitale skills willen verbeteren om de aansluiting te houden met de snel veranderde arbeidsmarkt. Via een online escape room werken deelnemers op een speelse manier aan hun skills, gevolgd door een aantal trainingen en e-learnings. Daarmee krijgen deelnemers inzicht in de invloed van automatisering, digitalisering en kunstmatige intelligentie op de banen van morgen én de banen van vandaag. Bij dit programma hebben werkgevers uit de IT-branche een actieve rol, door werkzoekenden te informeren over zij-instroomtrajecten naar deze krapte-branche.

Online programmma 24 juni (12.00 - 13.00 uur)
Stichting JobOn geeft op donderdag 24 juni van 12 tot 13.00 uur een demo over het FutureLab mét daarbij een voorproefje van de online escape room. Pieter Vermeer geeft inzicht in de meerwaarde van lokale leer-communities om inwoners te bereiken, te enthousiasmeren en te activeren. Yvonne Bernardt (SER) vertelt waarom dit een pareltje is bij de actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen van de Raad. Tot slot is er een expertpanel met vertegenwoordigers uit de Tweede Kamer, ondernemers en een kwartiermaker van één van de 35 RMT's die in gesprek gaan over de meerwaarde van een commnuity aanpak. En waarom dit voor onder andere gemeenten en RMT’s van toegevoegde waarde is voor het creëren van een groot bereik en het maximaal benutten van eigen kracht.

Sprekers inspiratieTalk FutureLab & JobOn

Stichting JobOn
JobOn heeft sinds 2013 programma's ontwikkeld en uitgevoerd met 64 gemeenten en werkt momenteel in diverse arbeidsmarktregio's om de mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken door werkzoekenden het persoonlijk leiderschap in de zoektocht naar passend werk te laten vergroten. Eén van de programma's is het FutureLab en dat wordt gevormd met onder andere een Online Escape Room. Tijdens deze talk gaan we met elkaar ervaren hoe zo'n serious game werkt.Coalitie
JobOn, IAMDIGITAL, SER en Stichting Lezen&Schrijven zijn de aanjagers van het FutureLab50+ programma en nodigen je graag uit voor deze online lunch-lezing met demo van het programma. De SER werkt aan een actie-agenda om initiatieven voor leven lang ontwikkelen te steunen, en draagt bij aan FutureLab50+ dat is opgezet met Stichting JobOn, IAMDIGITAL en Stichting Lezen&Schrijven. 


Voor wie?
Er is plek voor maximaal 50 beleidsbepalers vanuit centrumgemeenten, human capital agenda’s en andere partijen die interesse hebben in lokale en regionale programma’s om de mismatch op arbeidsmarkt aan te pakken. Speciaal voor kwartiermakers vanuit RMT is deze talk interessant omdat JobOn ruim 8 jaar ervaring heeft met het bieden van ontschotte dienstverlening voor werkzoeknden.


Aanmelden
Deelname is gratis. Zet je naam op de gastenlijst (zie ook het formulier hieronder). Op basis van je profiel, de beschikbaarheid en regionale spreiding van deelnemers nodigen we vervolgens een select gezelschap uit voor deelname aan de inspiratietalk op 24 juni. We hopen je te mogen begroeten.

Vragen?
Neem contact op met Pieter Vermeer via pieter@jobon.nl. Aanmeldformulier: https://forms.gle/p8jyG6xnwsNj2GyP8