• ondernemerschap

  • coaching

5 tips om je doelen sneller te bereiken 

Ieder mens heeft van nature de neiging om meer te willen en meer te bereiken, vaak ook op het gebied van werk. Om je doelen te bereiken heb je soms wat hulp nodig om de juiste strategieën toe te passen. Denk er maar eens over na hoe het voor jou zou zijn als je, door enkel een paar simpele stappen te volgen, letterlijk alles kunt bereiken wat je maar wilt. Lees hier wat je moet doen.
 
5 tips om je doelen sneller te bereiken:
 
1. Zorg ervoor dat het helder is wat je wilt
Het lukt heel veel mensen niet om te bereiken waar ze naar verlangen, dat heeft er voornamelijk mee te maken dat ze dan niet weten wat ze precies willen. Om jouw doelen te bereiken, bijvoorbeeld het hebben van een droombaan, is het ten eerste heel belangrijk dat je voor je zelf duidelijk hebt wat je precies wilt. Dus wees helder over ieder detail dat ook maar iets te maken heeft met jouw doel. Stel jezelf de vraag hoe je leven er uit zou zien als een fijne en leuke baan hebt gevonden. Wees zo specifiek mogelijk.
 
2. Schrijf op wat je wilt in het leven
Ga er eens rustig voor zitten en schrijf precies op wat je wilt bereiken. Schrijf op papier hoe je leven eruit zou zien als je de perfecte werkplek hebt gevonden. Vaak zul je zien dat niet alleen je werk veranderd, maar dat dit ook zijn invloed zal hebben op andere dingen in je leven. Het idee achter het opschrijven is simpel: je onbewuste geest weet niet het verschil tussen dromen en realiteit. Dus hoe sneller jij je onbewuste gedachtegang ervan kan overtuigen dat het gewenste resultaat zich al voordoet, hoe sneller het zich in de realiteit kan voor doen. Je kunt beginnen met de volgende zin: 'Ik ben zo blij en gelukkig dat...'. Bijvoorbeeld: 'Ik ben zo blij en gelukkig dat ik het artikel op de site van JobOn heb gelezen en vervolgens op die vacature heb gesolliciteerd. Ik heb nu de baan van mijn leven!'.
 
3. Stop met je zorgen te maken over 'Hoe'
Stap nummer 3 is de stap dat jouw doel kan maken of breken. Je moet namelijk het 'hoe' gedeelte van het doel laten vallen. We zijn allemaal geneigd om je te binden aan een bepaald plan en we willen dat alles volgens dat plan loopt, maar dit beperkt eigenlijk het verloop van je leven. Veel werklozen die al ontzettend veel gesolliciteerd hebben, zullen zich regelmatig afvragen hoe ze dan nu nog aan werk kunnen komen. Ze geven het op om te werken aan hun doel, omdat het niets lijkt op te leveren. Maar soms zul je zien dat de 'hoe' uit een onverwachte hoek komt en je een baan niet volgens de 'normale' procedure vindt. Het belangrijkste is om nooit op te geven, want dan drijf je alleen maar verder af van je doel.

4. Maak contact met je gevoelens
De gebeurtenissen in je leven waarbij je de meeste gevoelens ervaart, zijn de meest belangrijke gebeurtenissen in je leven. Schrijf eens op wat je wilt bereiken, dus hoe die droombaan eruit ziet en laat dan je gevoelens toe die je associeert met die werkplek. Schrijf op hoe goed het voelt en verdubbel dat gevoel. Probeer je in te spannen om dat gevoel te ervaren gedurende de dag.

5. Maak er een dagelijkse obsessie van
De laatste stap is cruciaal om je doel te bereiken. Eens per dag emotioneel verbinding maken met je doel is niet voldoende, je moet het minstens eens per uur doen terwijl je wakker bent. Een goede manier om dit te doen is om elk uur een alarm te zetten en op zo'n moment in het gevoel te stappen die je ervaart als je de perfecte functie gevonden hebt. Laat dan alles wat je wenst in je leven toe in je gedachten en doe alsof het met gemak je leven binnen treedt.

Geef het een kans
Misschien ben je nog niet overtuigd door deze stappen te hebben gelezen en ben je wat sceptisch. Maar geloof mij, het werkt en zorgt ervoor dat jij je doelen eerder bereikt. Je mindset om te zetten naar een staat waarin je veel wilt bereiken heeft tijd en geduld nodig. Ik daag je uit om het eens 30 dagen uit te proberen en om vervolgens te kijken waar het je brengt. Maak je dromen waar!