Programma's

JobOn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dankzij cofinanciering van Rabobank, LinkedIn, OranjeFonds en de Goldschmeding Foundation zijn we uitgegroeid tot een landelijk netwerk van en voor vrijwilligers. We bieden programma's aan waarin vaardigheden, talent en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Op deze pagina lees je welke programma's wij aanbieden en kan je via diverse links meer leren over deze programma's. 

Onze actuele programma's

FutureLab

In het interactieve FutureLab stomen we deelnemers klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst door in te zetten op digitale vaardigheden. In een blended leerprogramma spelen inwoners eerst een Escape Room om vervolgens te leren over de invloed en noodzaak van automatisering en digitalisering op de banen van nu én van de toekomst. Lokale werkgevers geven daarbij inzicht in de werkzaamheden en kansen in hun specifieke branche.

Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de digitale kansen en zich daar niet door laten afschrikken. Het FutureLab is in 2021 ontwikkeld in samenwerking met SER, IAM.Digital en Stichting Lezen&Schrijven en onderzoeksbureau Ecorys heeft de impact van dit programma aangetoond. In juli 2022 hebben we ons programma verder doorontwikkeld en werken we naast ontwikkeling van digitale vaardigheden in dit programma aan persoonlijke ontwikkeling met modules van eelloo.

SER .

Stichting Lezen&Schrijven

IAM.Digital .

Demo FutureLab
Pieter Vermeer organiseert de komende periode een aantal demo's om professionals te informeren over het succesvolle FutureLab programma. In de demo laat hij in 45 minuten zien wat het programma is en hoe jij het kan inzetten bij jouw organisatie. We gaan daarbij aan de slag met vragen als: Ben jij futureproof? Zijn jouw inwoners en/of collega's digitaal vaardig genoeg? Zijn jouw collega’s zich bewust van de trends op de arbeidsmarkt? Tijdens de demo speel je mee met de online escape room en kruip je in de huid van een recruiter. Ga jij de uitdaging aan?

  • Demo FutureLab - 17 augustus , 10.00-10.45 uur > aanmelden
  • Demo FutureLab - 6 oktober, 10.00-10.45 uur > aanmelden
  • Demo FutureLab - 1 november, 9.00-9.45 uur > aanmelden

Nationale Werkbezoekdag

De Nationale Werkbezoekdag is het evenement waarop werknemers en werkgevers elkaar in een informele setting ontmoeten. Dit is dé kans voor beide partijen om elkaar te leren kennen en te kijken naar kansen. Benieuwd? Bekijk op www.werkbezoekdag.nl alles en meld je aan!

NWBD

 

JobOnTalentprogramma

Het JobOn Talentpogramma is een unieke opleiding waarbij we werkzoekenden, met of zonder baan, opleiden tot eventmanager. Bij dit programma leren we door te handelen vanuit jouw leervraag. Jij bent aan zet, maar je staat er niet alleen voor. Je werkt samen met de eventmanagers van jouw startgroep en met jouw regio en je wordt begeleid door het vaste kernteam van JobOn.

Inmiddels hebben ruim 2.200 mensen ons programma doorlopen en organiseren 55 actieve eventmanagers events. Maandelijks hebben wij  bijeenkomsten, waar we elkaar ontmoeten. Of bij Seats2Meet in Utrecht of online. Wij verwelkomen je graag! Benieuwd?

Meld je aan voor het Talentprogramma

JobOn 4 Ukraine

We ontwikkelen programma's waarmee we vluchtelingen uit (oa) Oekraine informeren over de kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. We hebben een webinar-serie ontwikkeld die inmiddels ruim 6000 keer bekeken is en werken samen met honderden vrijwilliges en experts om mensen te informeren en inspireren om met perspectief naar hun situatie te kijken.


JobOn x Bibiliotheek

We werken sinds 2019 samen met de Koninklijke Bilbiotheek Nederland waardoor jaarlijks 50 blibiotheken door ons getraind worden in het opzetten van lokale dienstverlening voor werkzoekenden. Daarbij organiseren wij in 2022 organiseren met de Bibliotheken bijeenkomsten voor vluchtelingen uit Oekraïne.