Partners

JobOn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dankzij een cofinanciering van Rabobank, LinkedIn en OranjeFonds zijn we uitgegroeid tot een landelijk netwerk.

 

Krachtig netwerk

De events worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en dankzij de steun van onze partners. Daarnaast dragen veel bedrijven en professionals bij aan het succes door het beschikbaar stellen van locaties of het delen van kennis als gastspreker. Dankzij de vrijwillige inzet van tientallen loopbaantrainers en carrièrecoaches organiseert JobOn maandelijks tientallen events. Onze eventmanagers nodigen deze trainers uit om hun expertise te delen als gastspreker.

Meer perspectief op werk met JobOn

JobOn heeft de ambitie om in alle 35 arbeidsmarktregio’s een lokale community te lanceren en gaat daarover graag in gesprek met gemeenten en sociale diensten. We werken inmiddels samen met gemeenten in heel Nederland omdat we elkaar vinden in de missie om werkzoekenden te activeren en ondersteunen tijdens de zoektocht naar passend werk. Zo werken we bijvoorbeeld samen met de gemeente Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Leiden, Gouda, Dellft, Leeuwarden, Amstelveen, Hengelo, Zaandam, Hoorn, Helmond, Hilversum en bijvoobeeld Oss.

Programma's van JobOn

JobOn ontwikkelt diverse programma's, hierbij onze belangrijkse programma's die we graag onder de aandacht brengen.

JobOn Community

We bouwen lokale leer-communities voor en door werkzoekenden. Samen met deelnemers uit het netwerk organiseren we dan maandelijks allerlei netwerkbijeenkomsten en workshops waarbij inwoners hun netwerk kunnen vergroten en hun perspectief op werk versterken. We nodigen daarbij loopbaancoaches, recruiters en HR-managers uit het bedrijfsleven uit als gastspreker.

De organisatie van de bijeenkomsten ligt in handen van de doelgroep. De bijeenkomsten zijn een aanvulling op de reguliere dienstverlening vanuit de uitkeringsinstanties. Naast de lokale bijeenkomsten, bieden we ook online webinars en e-learnings, zoals bijvoorbeeld een interactieve e-online training waarbij deelnemers via webcam-opdrachten in een rollenspel hun online sollicitatiegesprek kunnen oefenen.

FutureLab

In het interactieve FutureLab stomen we inwoners klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst door in te zetten op digitale vaardigheden. In een blended leerprogramma spelen inwoners eerst een Escape Room om vervolgens te leren over invloed en noodzaak van automatisering en digitalisering op de banen van nu én van de toekomst, lokale werkgevers geven daarbij inzicht in de werkzaamheden en kansen in hun specifieke branche.

Het is belangrijk dat burgers zich bewust zijn van de digitale kansen en zich daar niet door laten afschrikken. Het FutureLab is ontwikkeld in samenwerking met SER, IAM.Digital en Stichting Lezen&Schrijven en onderzoeksbureau Ecorys heeft de impact aangetoond. In 2022 zijn we klaar om te schalen en we zijn dan ook blij dat bijvoorbeeld de gemeente Rotterdan en de gemeente Utrecht dit al hebben ingekocht.

SER .

Stichting Lezen&Schrijven

IAM.Digital .

 

 

JobOnTrack

JobOnTrack is een uniek traineeship waarbij werkzoekenden - met of zonder actuele baan en met veel of weinig werkervaring - aan de slag gaan met hun “21st century skills” waarbij trainees de regie pakken over hun loopbaan en daarmee over hun werkgeluk. In het programma gaan we onder andere in op de veranderende arbeidsmarkt, de vereiste digitale skills én gaan deelnemers samen aan de slag om de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk te brengen.

Bij dit programma leren we door te ervaren. Bij het traineeship 'JobOnTrack voor werkzoekenden' geloven we in het concept van practice, practice, practice! Tijdens het traineeship organiseren deelnemers als eventmanager drie events waarmee ze andere mensen inspireren. Inmiddels hebben we ruim 2.000 mensen met dit programma ontwikkeld en deze mensen hebben allemaal succesvol de praktijkopdrachten uitgevoerd!

Programma's van JobOn


JobOn x Bibiliotheek

We werken sinds 2019 samen met de Koninklijke Bilbiotheek Nederland waardoor jaarlijks 50 blibiotheken door ons getraind worden in het opzetten van lokale dienstverlening voor werkzoekenden.