Programma's

Ondanks de krappe arbeidsmarkt, ervaren nog steeds veel mensen belemmeringen bij het vinden van passend werk. Stichting JobOn heeft de afgelopen jaren diverse initiatieven gelanceerd om de mismatch in de arbeidsmarkt te verkleinen. Naast onze eigen programma's, werken wij - in opdracht- aan projecten die een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Onze primaire focus ligt op loopbaanontwikkeling van werkzoekenden, het is onze ambitie dat het talent van elk individu tot recht komt. Met onze maatwerkprogramma's ondersteunen we daarnaast ook medewerkers binnen organisaties om te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Ontwikkeling is belangrijk voor het vinden van een baan én voor baanbehoud. Onze programma's geven inhoud aan een leven lang ontwikkelen en bieden maatschappelijke waarde voor deelnemers en organisaties.


Stichting JobOn is een dynamische netwerkorganisatie. Samenwerking en ontwikkeling staat bovenaan onze agenda ten behoeve van het benutten van het potentieel in Nederland. 

 

FutureLab; de toekomst van werk 

In het interactieve FutureLab stomen we deelnemers klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst door in te zetten op digitale vaardigheden. In een blended leerprogramma leren deelnemers over de invloed en noodzaak van automatisering en digitalisering op de banen van nu én van de toekomst. 

De training FutureLab is in 2021 ontwikkeld vanuit de mismatch in de arbeidsmarkt van 50+. Onze huidige partners zijn ING Fonds Nederland, SER, IAM.Digital en Assessio Bloom.

In 2023 hebben wij de training FutureLab doorontwikkeld naar een Masterclass voor MKB-organisaties. Een maatwerkprogramma waarin we deelnemers bewust maken over de noodzaak van ontwikkeling van digitale vaardigheden. 

92% van de deelnemers beveelt dit programma aan. Het onderzoeksbureau Ecorys heeft in 2023 de impact van dit programma aangetoond en het programma heeft een Europese finaleplaats gehaald bij de Europan Digital SKills Awards. Lees ook Impact FutureLab

SER .

IAM.Digital .

ING Nederland Fonds

Assessio Bloom

Goldschmeding Foundation

JobOn in samenwerking met Gemeenten

In samenwerking met Gemeenten bieden wij het Talentprogramma voor werkzoekenden. Dit is een uniek loopbaantraject, waarbij we werkzoekenden opleiden tot eventmanager. Inmiddels hebben ruim 2.200 werkzoekenden ons programma doorlopen. We werken ook met gemeentes samen in projecten rondom de instroom en doorstroom van hun eigen medewerkers.

 

JobOnTrack voor Nieuwkomers

We ontwikkelen programma's waarmee we nieuwkomers informeren over de kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. We hebben na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld een serie webinars opgenomen voor deze doelgroep en hebben met vrijwilligers en experts landelijk events georganiseerd om mensen te informeren op het gebied van werk en te inspireren om met perspectief naar hun situatie te kijken. 

Vanuit deze ervaringen en inzichten hebben wij een loopbaantraject JobOnTrack ontwikkeld. Een combinatie van netwerken, workshops, individuele coaching en een taalmaatje. Een traject wat ingekocht kan worden vanuit een Gemeente, RMT, WSP en uitzendbureaus. 

Het programma is na te lezen in de onderstaande folder. 


JobOn in samenwerking de Bibliotheek

We werken samen met de Koninklijke Bibliotheek Nederland en bieden medewerkers van bibliotheken een compleet programma aan workshops, trainingen en loopbaanspellen voor iedereen die een stap wil zetten in de loopbaan. We bieden bibliotheken ons vaste programma ‘Samen naar werk’ aan, dat zowel on -als offline is aan te bieden. Hiernaast kunnen bibliotheken ook ons FutureLab programma (digitaal bewust werken aan de loopbaan) aanbieden dat bijna maandelijks start. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een aantal Engelstalige workshops voor nieuwkomers rondom werk & solliciteren en volgt er een exclusief online aanbod met workshops van gastsprekers in 2024.


Beschikb@@r; voor een inclusieve arbeidsmarkt

Wij streven naar een inclusieve en toegankelijke arbeidsmarkt, waarin iedereen kan meedoen en er geen talent verloren gaat. Vanuit de online community #Beschikb@@r brengen we vraag en aanbod bij elkaar.