Programma's

JobOn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dankzij een cofinanciering van Rabobank, LinkedIn en OranjeFonds zijn we uitgegroeid tot een landelijk netwerk.

Programma's van JobOn

JobOn ontwikkelt diverse programma's, hierbij onze belangrijkse programma's die we graag onder de aandacht brengen:JobOn Community

We bouwen lokale leer-communities voor en door werkzoekenden. Samen met deelnemers uit het netwerk organiseren we dan maandelijks allerlei netwerkbijeenkomsten en workshops waarbij inwoners hun netwerk kunnen vergroten en hun perspectief op werk versterken. We nodigen daarbij loopbaancoaches, recruiters en HR-managers uit het bedrijfsleven uit als gastspreker.

De organisatie van de bijeenkomsten ligt in handen van de doelgroep. De bijeenkomsten zijn een aanvulling op de reguliere dienstverlening vanuit de uitkeringsinstanties. Naast de lokale bijeenkomsten, bieden we ook online webinars en e-learnings, zoals bijvoorbeeld een interactieve e-online training waarbij deelnemers via webcam-opdrachten in een rollenspel hun online sollicitatiegesprek kunnen oefenen.

FutureLab

In het interactieve FutureLab stomen we inwoners klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst door in te zetten op digitale vaardigheden. In een blended leerprogramma spelen inwoners eerst een Escape Room om vervolgens te leren over invloed en noodzaak van automatisering en digitalisering op de banen van nu én van de toekomst, lokale werkgevers geven daarbij inzicht in de werkzaamheden en kansen in hun specifieke branche.

Het is belangrijk dat burgers zich bewust zijn van de digitale kansen en zich daar niet door laten afschrikken. Het FutureLab is ontwikkeld in samenwerking met SER, IAM.Digital en Stichting Lezen&Schrijven en onderzoeksbureau Ecorys heeft de impact aangetoond. In 2022 zijn we klaar om te schalen en we zijn dan ook blij dat bijvoorbeeld de gemeente Rotterdan en de gemeente Utrecht dit al hebben ingekocht.

SER .

Stichting Lezen&Schrijven

IAM.Digital .

Demo FutureLab
Pieter Vermeer organiseert de komende periode een aantal demo's om professionals te informeren over het succesvolle FutureLab programma. In de demo laat hij in 60 minuten zien wat het programma is en hoe jij het kan inzetten bij jouw organisatie. We gaan daarbij aan de slag met vragen als: Ben jij futureproof? Zijn jouw inwoners digitaal vaardig genoeg? En/of: Zijn jouw collega’s zich bewust van de trends op de arbeidsmarkt Tijdens de demo speel je samen de online escape room waarin je in 60 minuten in de huid kruipt van een recruiter. Ga jij de uitdaging aan?

  • Demo FutureLab - dinsdag 24 mei, 10.00 - 11.00 uur - aanmelden
  • Demo FutureLab - woensdag 22 juni, 9.00 - 10.00 uur - aanmelden

 

JobOn 4 Ukraine

We ontwikkelen programma's waarmee we vluchtelingen uit (oa) Oekraine informeren over de kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. We hebben een webinar-serie ontwikkeld die inmiddels ruim 6000 keer bekeken is en werken samen met honderden vrijwilliges en experts om mensen te informeren en inspireren om met perspectief naar hun situatie te kijken.

Theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken!’

Alweer een afwijzing in je mailbox? YES, want op die baan zat je toch niet te wachten! Hoe je die leuke baan wél krijgt? Theatermaker en trainer Ralph Kolen geeft het antwoord in dé theatershow voor werkzoekend Nederland ‘Stop met solliciteren, ga werken!’, gepresenteerd door JobOn.

 

JobOnTalentprogramma

Het JobOn Talentpogramma is een uniek traject waarbij we werkzoekenden, met of zonder actuele baan en met veel of weinig werkervaring, aan de slag laten gaan met hun “21st century skills”. De deelnemers pakken de regie over hun loopbaan en daarmee ook hun werkgeluk. In het programma gaan we in op de veranderende arbeidsmarkt, de vereiste digitale skills én gaan we samen aan de slag om de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk te brengen.

Bij dit programma leren we door te ervaren. Wij geloven in het concept van practice, practice, practice! Tijdens het talentprogramma organiseren deelnemers als eventmanager drie events, waarmee ze andere mensen inspireren. Inmiddels hebben we ruim 2.000 mensen met dit programma ontwikkeld en hebben ze allemaal succesvol de praktijkopdrachten uitgevoerd!

Programma's van JobOn

Meld je aan voor het Talentprogramma


JobOn x Bibiliotheek

We werken sinds 2019 samen met de Koninklijke Bilbiotheek Nederland waardoor jaarlijks 50 blibiotheken door ons getraind worden in het opzetten van lokale dienstverlening voor werkzoekenden. 

 

Het krachtige netwerk van JobOn

De events worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en dankzij de steun van onze partners. Daarnaast dragen veel bedrijven en professionals bij aan het succes door het beschikbaar stellen van locaties of het delen van kennis als gastspreker. Dankzij de vrijwillige inzet van tientallen loopbaantrainers en carrièrecoaches organiseert JobOn maandelijks tientallen events. Onze eventmanagers nodigen deze trainers uit om hun expertise te delen als gastspreker.

Meer perspectief op werk met JobOn

JobOn heeft de ambitie om in alle 35 arbeidsmarktregio’s een lokale community te lanceren en gaat daarover graag in gesprek met gemeenten en sociale diensten. We werken inmiddels samen met gemeenten in heel Nederland omdat we elkaar vinden in de missie om werkzoekenden te activeren en ondersteunen tijdens de zoektocht naar passend werk. Zo werken we bijvoorbeeld samen met de gemeente Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Leiden, Gouda, Dellft, Leeuwarden, Amstelveen, Hengelo, Zaandam, Hoorn, Helmond, Hilversum en bijvoobeeld Oss.