Programma's

JobOn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dankzij cofinanciering van Rabobank, LinkedIn, OranjeFonds en de Goldschmeding Foundation zijn we uitgegroeid tot een landelijk netwerk van en voor werkzoekenden. We bieden met onze vrijwilligers programma's aan waar jouw loopbaan centraal staat, waar je werkt aan vaardigheden en waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. Netwerken werkt! Op deze pagina lees je welke programma's wij aanbieden en kan je via diverse links meer leren over deze programma's. 

Onze actuele programma's

FutureLab

In het interactieve FutureLab stomen we deelnemers klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst door in te zetten op digitale vaardigheden. In een blended leerprogramma spelen inwoners eerst een Escape Room om vervolgens te leren over de invloed en noodzaak van automatisering en digitalisering op de banen van nu én van de toekomst. Lokale werkgevers geven daarbij inzicht in de werkzaamheden en kansen in hun specifieke branche.

Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de digitale kansen en zich daar niet door laten afschrikken. Het FutureLab is in 2021 ontwikkeld in samenwerking met SER, IAM.Digital en Stichting Lezen&Schrijven en onderzoeksbureau Ecorys heeft de impact van dit programma aangetoond. In juli 2022 hebben we ons programma verder doorontwikkeld en werken we naast ontwikkeling van digitale vaardigheden in dit programma aan persoonlijke ontwikkeling met modules van eelloo.

SER .

IAM.Digital .

Demo FutureLab
Pieter Vermeer, oprichter JobOn, laat in deze demo zien wat het programma inhoudt en hoe jij het kan inzetten binnen jouw organisatie. We gaan daarbij aan de slag met vragen als: Ben jij futureproof? Zijn jouw collega's digitaal vaardig? Zijn jouw collega’s zich bewust van de trends op de arbeidsmarkt? Ga jij de uitdaging met ons aan?

Momenteel staan er geen nieuwe demo's voor het FutureLab op de planning. Ben je toch benieuwd? Mail ons dan op info@jobon.nl

Nationale Werkbezoekdag

De Nationale Werkbezoekdag is het evenement waarop werknemers en werkgevers elkaar in een informele setting ontmoeten. Dit is dé kans voor beide partijen om elkaar te leren kennen en te kijken naar kansen. Benieuwd? Bekijk op www.werkbezoekdag.nl alles en meld je aan!

NWBD

 

JobOnTalentprogramma

Het JobOn Talentpogramma is een unieke opleiding waarbij we werkzoekenden, met of zonder baan, opleiden tot eventmanager. Bij dit programma leren we door te handelen vanuit jouw leervraag. Jij bent aan zet, maar je staat er niet alleen voor. Je werkt samen met de eventmanagers van jouw startgroep en met jouw regio en je wordt begeleid door het vaste kernteam van JobOn.

Inmiddels hebben ruim 2.200 mensen ons programma doorlopen en organiseren 55 actieve eventmanagers events. Maandelijks hebben wij  bijeenkomsten, waar we elkaar ontmoeten. Of bij Seats2Meet in Utrecht of online. Wij verwelkomen je graag! Benieuwd?

Meld je aan voor het Talentprogramma

JobOn 4 Ukraine

We ontwikkelen programma's waarmee we vluchtelingen uit (oa) Oekraine informeren over de kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. We hebben een webinar-serie ontwikkeld die inmiddels ruim 6000 keer bekeken is en werken samen met honderden vrijwilliges en experts om mensen te informeren en inspireren om met perspectief naar hun situatie te kijken.


JobOn in samenwerking de Bibiliotheek

We werken samen met de Koninklijke Bibliotheek Nederland en trainen medewerkers van de bibliotheken in het opzetten van lokale workshops voor werkzoekenden. Daarbij organiseren wij met de Bibliotheken en de taalhuizen bijeenkomsten voor vluchtelingen uit Oekraïne.


Beschikb@@r  - voor een inclusieve arbeidsmarkt

Wij streven naar een inclusieve en toegankelijke arbeidsmarkt, waarin iedereen kan meedoen en er geen talent verloren gaat. Vanuit de online community #Beschikb@@r brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Op LinkedIn is er een actieve community ontstaan. Benieuwd? Bekijk de LinkedIn-pagina en zie hoe jij kan bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Meer weten over Beschikb@@r en de evenementen die wij  rondom het thema "inclusieve arbeidsmarkt" organiseren?