Trainers

JobOn organiseert maandelijks tientallen events waarbij werkzoekenden hun talenten en vaardigheden verder ontwikkelen, en nieuwe mensen ontmoeten. Op die manier blijven werkzoekenden werkfit: vanuit positiviteit en vanuit kansen en mogelijkheden.

Deelnemers van deze events hebben een grote drang naar inspiratie. Ze kennen de loopbaanadviezen en tips die op internet zijn te vinden. Maar zijn juist op zoek naar het verhaal erachter en de toepassing in de praktijk. Iets nieuws leren waar ze na de workshop direct mee aan de gang kunnen.

Wij kunnen dan ook altijd trainers als gastsprekers gebruiken!

Voor iedere gastspreker is de reden om belangeloos te spreken voor een groep enthousiaste en gemotiveerde werkzoekenden anders. De één doet het vanuit de MVO-gedachte, de ander vanuit de gedachte van “sociaal kapitaal”.

Wat kan je verwachten als gastspreker bij JobOn

 1. De eventmanager (werkzoekende vrijwilliger) van JobOn neemt met jou contact op om samen invulling te geven aan een event.  
 2. Om de juiste verwachtingen te managen is een goede afstemming met de eventmanager noodzakelijk. Zij kennen de doelgroep als geen ander!
 3. Het is aan jou om de deelnemers te enthousiasmeren over jouw onderwerp. We bieden events aan in de volgende categorieën: personal branding, solliciteren, coaching, ondernemerschap, flow&fun en communicatie. 
 4. We werken bij real-life events altijd met kleine groepen van gemiddeld 10 tot 15 personen. Bij online events beslis je samen met de eventmanager de insteek, of een interactieve workshop voor 5 tot max 20 personen, of een inspirerende kennissessie via een webinar met maximaal 250 kijkers. Sommige gastsprekers zijn gewend om voor grotere groepen te spreken, andere zijn juist zeer sterk één-op-één. In overleg met de eventmanager stem jij af bij welke groepsgrootte jij het beste uit de verf komt, we kunnen echter geen aantal garanderen en de animo heeft ook te maken met hoe jij zelf het event in jouw (LinkedIn-)netwerk deelt.

De onderstaande punten hebben vooral betrekking op fysieke events en dat is in deze Corona-periode lastig. Maar via programma's als Webinargeek en Zoom proberen we het zo goed mogelijk na te bootsen.

 1. Een geslaagd event kent een goede balans tussen het inhoudelijke verhaal en interactie met en tussen de deelnemers. Tijdens de workshop is dynamiek van belang, bij een opkomst van meer dan 12 deelnemers is een centraal voorstelrondje bijvoorbeeld te tijdrovend. Interactie zien we graag doordat er tijdens de workshop verschillende werkvormen zijn waarbij deelnemers in twee-, drie- en/of viertallen met elkaar aan de slag gaan. 
 2. Een belangrijke drijfveer voor deelnemers om naar activiteiten van JobOn te komen is het ontmoeten van andere in-between-job’ers. Dit betekent dat er rondom jouw inhoudelijke programma veel ruimte is voor ontmoeting en netwerken.

Samenwerking

Wellicht heb je al contact gehad met één van onze vrijwilligers om een concrete activiteit op te zetten. Of wellicht heb je de intrinsieke behoefte om jouw waarde met werkzoekenden te delen. Om de verwachtingen op voorhand goed te managen, hebben wij enkele handvatten opgesteld.

 1. Eventmanagers zijn verantwoordelijk voor het werven en selecteren van gastsprekers voor de events. Wil je je enthousiasme kenbaar maken bij de vrijwilligers van JobOn, stuur dan een verzoek in via onderstaande web-formulier.
 2. Er is geen (reis)vergoeding beschikbaar voor gastsprekers. Dit geldt eveneens voor eventuele kosten voor bijvoorbeeld hand-outs of opdrachtformulieren e.d.
 3. We vragen deelnemers in principe niet om een bijdrage in de kosten. In overleg met de vrijwilligers kunnen we hiervan afwijken, bijvoorbeeld voor een kookworkshop of entreebewijs van een museum.
 4. Het inhoudelijke karakter van de workshop is leidend; het is dus niet de bedoeling om producten/diensten te promoten/verkopen. Wel kan de gastspreker laten zien wat zijn of haar expertise is. Het staat deelnemers vrij om naar aanleiding van deze kennisdeling contact op te nemen met de gastspreker.
 5. De eventmanagers zorgen voor naamsbekendheid van de spreker rondom de activiteit door middel van diverse (social) media en JobOn.nl. Vergeet daarbij zelf ook niet om het evenement te promoten op via je eigen (LinkedIn-)netwerk.
 6. De communicatie met deelnemers verloopt via de eventmanagers; sprekers ontvangen geen contactgegevens van deelnemers vanwege privacy-wetgeving.
 7. De eventmanagers zorgen voor een follow-up van de activiteit naar de deelnemers. Hierbij worden inhoudelijke boodschappen van de gastspreker meegenomen.

Ben jij een gastspreker / trainer / recruiter die het hart op de juiste plek heeft zitten? En wil jij vrijwillig jouw kennis en ervaring delen? Meld je dan aan via onderstaande formulier!

Interesse?

We stellen een aantal vragen die ons inzicht geven in jouw profiel. Onze eventmanagers kunnen vervolgens contact met je opnemen als ze je willen uitnodigen als gastspreker. Op dat moment gebruiken we enkele gegevens om jou als gastspreker aan te kondigen op onze website. Indien je de ingestuurde gegevens wilt aanpassen of verwijderen, dan kan je contact met ons opnemen.

Tip voor sprekers in tijden van Corona

Vanwege het Corona-virus hosten we op dit moment minder fysieke bijeenkomsten. We organiseren nu wekelijks tientallen online events onder de vlag van 'JobOn-Air'. Dat doen we op twee verschillende manier. Samen met de eventmanager beslis jij welke vorm het beste bij jou past. Voor beide opties hebben we uitgebreide instructie-filmpjes.

1. Online webinar met 20-250 deelnemers.
We maken gebruik van WebinarGeek. Dit is webinar software waarbij de kijkers via de chat kunnen  reageren en jij of de eventmanager in beeld te zien zijn voor de kijkers thuis. 

2. Online workshop met 5-20 deelnemers
Wil jij een interactieve workshop en echt in contact zijn met de deelnemers? Dan maken we gebruik van Zoom of Whereby, dit zijn video conference tools. Deelnemers zijn hierbij ook zichtbaar met camera en microfoon en daardoor kan je echt interactie zoeken en oefeningen doen.