De kracht van verbinding: Inzichten van de Raad van Toezicht van JobOn

De Raad van Toezicht (RvT) van JobOn bestaat uit drie vooraanstaande leden, elk met een unieke achtergrond en expertise, maar verenigd door hun passie voor het bevorderen van werkplezier en verbondenheid binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur van Stichting JobOn, geeft advies en is werkgever van het bestuur. Het bestuur van Stichting JobOn wordt gevormd door Josée Blanken en Pieter Vermeer. In dit artikel gaan we in gesprek met de Raad van Toezicht van JobOn, we spreken over hun inzichten rondom persoonlijke en professionele groei, de waarde van verbondenheid, de toekomst van JobOn, de rol van financiën en stabiliteit, en de impact die JobOn heeft op het Nederlandse bedrijfsleven en de samenleving.

Johannes Arets: De Kracht van Verbinding en Leiderschap

Johannes Arets

Johannes is een ervaren leiderschapscoach en consultant, bekend om zijn vernieuwende aanpak op het gebied van organisatieontwikkeling en zijn diepgaande inzichten in menselijk gedrag.

We starten met Johannes Arets, een toegewijd lid van de Raad van Toezicht, die zijn expertise in sociale psychologie, organisatieverandering en teamsucces inzet om bij te dragen aan de missie van JobOn. Arets, een vader van twee kinderen en partner van Charlotte, vindt zijn inspiratie in diverse ervaringen en relaties, waaronder die met Gerard Kalff en zijn familie. Arets benadrukt het belang van verbinding in ons dagelijks leven en ziet JobOn als een essentieel platform dat mensen helpt om weer zelfvertrouwen te krijgen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Arets was al vanaf het begin betrokken toen de stichting van start ging onder de naam DeBroekriem en kent de organisatie dus door en door. Hij doet vooral een beroep aan de nieuwe bestuurders Pieter en Josee op om hun passie, vakmanschap en verantwoordelijkheid te behouden en uiteraard pakt hij zelf ook zijn verantwoordelijk op.

Hetty van Ee: Inspireren en Ontwikkelen

Hetty van EeHetty van Ee heeft een rijke carrière in IT en leiderschapsontwikkeling en is een pleitbezorger voor levenslang leren. Ze brengt een schat aan ervaring in bestuurlijke functies en een diepe betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkeling. 

Vervolgens richten we ons op Hetty van Ee, een ervaren professional met een indrukwekkende carrière bij Wang, Adecco, ElC, Ordina en uiteindelijk Ormit, de specialist in leiderschapsontwikkeling en traineeships. Van Ee deelt haar passie voor het creëren van een plezierige werkomgeving waarin mensen hun kracht en talent kunnen inzetten. Ze benadrukt het belang van geluk in je werk en ziet JobOn als een cruciaal platform dat bijdraagt aan de ontwikkeling van professionals in Nederland. Van Ee benadrukt haar uitdaging om inspirerend en ondersteunend te zijn in haar rol binnen de Raad van Toezicht en moedigt Pieter en José aan om de open communicatie en goede samenwerking te behouden. Ze ziet JobOn als een belangrijk instrument voor persoonlijke en professionele groei en wil haar waardering uitspreken voor de toewijding en motivatie van het team en de vrijwilligers. 

Philip van de Weerd: Financiële Expertise en Maatschappelijke Betrokkenheid

Philip van de Weerd

Philip van de Weerd is een financieel expert met een scherpe visie op duurzaamheid en sociale impact. Zijn achtergrond in financiën en bedrijfsstrategie maakt hem een waardevolle aanwinst voor de financiële stabiliteit van JobOn.

Tot slot hebben we Philip van de Weerd, CFO bij Ormit Talent en vader van twee jongens en partner van Susan, die zijn financiële expertise inbrengt in de Raad van Toezicht van JobOn. Hij benadrukt het belang van maatschappelijke betrokkenheid en ziet JobOn als een platform dat essentiële ondersteuning biedt aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stap in hun carrière. Philip is vastbesloten om bij te dragen aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van JobOn en heeft vol vertrouwen in de capaciteiten van Pieter en Josée in hun nieuwe rollen als bestuurders.

Samengevat biedt de Raad van Toezicht van JobOn een diverse en rijke mix van ervaring, kennis en passie om de organisatie te ondersteunen en te begeleiden in haar missie. Arets, van Ee en van de Weerd delen een gemeenschappelijke visie op het belang van verbinding, ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Ze zijn vastbesloten om JobOn te helpen groeien en bloeien, terwijl ze een ondersteunende omgeving bieden voor de directie en het hele kernteam. JobOn staat voor een toekomst vol mogelijkheden, groei en positieve impact op de arbeidsmarkt in Nederland.

5 tips van de Raad van Toezicht

De inzichten van de Raad van Toezicht van JobOn zijn niet alleen waardevol voor JobOn, maar bieden ook belangrijke lessen voor ondernemers en maatschappelijke initiatiefnemers;

📌 Tip 1: Vind een mentor. Als ondernemer of maatschappelijk initiatiefnemer kunnen mentoren een bron van kennis, steun en inspiratie zijn. Hun ervaring kan je helpen bij het navigeren van uitdagingen en het ontdekken van nieuwe kansen.

📌 Tip 2: Creëer een netwerk.Of je nu een bedrijf runt of een maatschappelijk initiatief leidt, zorg voor een ondersteunende omgeving waarin mensen zich verbonden en gewaardeerd voelen.

📌 Tip 3: Blijf jezelf uitdagen en vernieuwen. Luister naar feedback en wees bereid om je strategieën en benaderingen aan te passen op basis van veranderende behoeften en omstandigheden.

📌 Tip 4: Hou grip op je financiën. Of je nu een groot bedrijf runt of een klein maatschappelijk initiatief, financiële stabiliteit is de basis voor groei en innovatie.

📌 Tip 5: Omarm samenwerkingen. Zoek naar partnerschappen en samenwerkingsverbanden die je kunnen helpen je bereik te vergroten en meer impact te hebben.