Leony: “Mijn deelname aan FutureLab50+ heeft ongelofelijk veel in gang gezet!”

Leony deed onlangs mee aan FutureLab, het trainingsprogramma dat je inzicht geeft in je eigen digitale skills, de ontwikkelingen in de digitale wereld en hoe digitalisering je kansen biedt. Dit is een beschrijving in een notendop, want het programma biedt veel meer, vindt ook Leony. Door haar achtergrond in zorginnovatie was zij al redelijk op de hoogte van digitale ontwikkelingen, maar nu is zij helemaal bij op het gebied van digitalisering, nieuwe beroepen, voor -en nadelen en wat ons op korte termijn te wachten staat. We spreken haar over haar ervaringen.

Aanmelden FutureLab

FutureLab heeft ongelofelijk veel in gang gezet!

“Ik dacht dat ik goed op de hoogte was van innovatie door mijn achtergrond in zorginnovatie, maar dit programma gaf een veel completer beeld. Dit alles was toch een ander level, er ging een wereld voor me open! Ik heb zoveel nieuwe inzichten, termen en nieuwe functies geleerd waarvan ik geen weet had. Zoals ‘growth mindset’, social engineering, growth hackers, AI, AR en nog veel meer!”, vertelt Leony enthousiast.

Alles als een spons opgezogen

Leony: “Door mijn deelname ben ik erachter gekomen dat deze wereld echt wel mijn interesse heeft. Ik heb alles als een spons opgezogen en het programma heeft me een boost gegeven om eens naar andere functies te kijken waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Ik heb twee testen via de ‘menukaart’ van JobOn in het programma afgenomen, om te kijken welke beroepen misschien aansluiten op mijn interesses en competenties. In het coach gesprek als afsluiting na de 3e sessie heb ik ook veel tips gekregen voor nieuwe functies (Consultant, IB) en organisaties waardoor mijn zoektocht naar werk enorm is verbreed.”.

Zichtbaarheid op LinkedIn vergroot

Maar dat is niet alles. “FutureLab heeft mijn visie van en kennis over innovatie en digitalisering verbreed. Wat ik ook leuk vond, is dat je gemotiveerde gelijkgestemden ontmoet en je tijdens de sessies samen in gesprek gaat.”, aldus Leony. En niet te vergeten, ze heeft zichzelf hierdoor meer ‘in de picture’ gezet. Leony: “Het delen van mijn deelname aan Futurelab50+ heeft mijn zichtbaarheid op LinkedIn enorm vergroot, waardoor ik werd benaderd door recruiters en zelfs op gesprek ben geweest bij een gemeente. Fantastisch toch!”.

Ethische kant van digitalisering

Als we haar vragen wat zij nog meer leuk en leerzaam aan FutureLab vond, zijn dat meerdere dingen. Leony: “De eerste sessie begon met een Escaperoom, dat was nieuw en spannend, maar erg leuk om mee te beginnen.” Maar ook de uitgebreide E-learning was voor Leony zeer de moeite waard. “Al die kennis, tips en informatie die je hier tegenkomt heb ik echt opgezogen. Hierin kwamen ook de ethische kant en negatieve gevolgen van de digitalisering aan bod. Ik heb mijn PC security ge-upgradet en neem updates daarvan nu serieus. Wat leuk is om te vertellen: ik kon ineens met een vriend die bij de overheid werkt en zich ook bezig houdt met AVG en security, een gesprek voeren over zijn werk en ik begreep waar hij het over had!”, aldus Leony.

FutureLab opent nieuwe deuren!

Tot slot heeft Leony nog een laatste boodschap: “Als je in korte tijd ontzettend veel wil leren over innovatie, de mogelijkheden van IT en digitalisering, nieuwe beroepen en meer én je bereid bent om een paar weken intensief hiermee aan de slag te gaan, dan raad ik je deze training van harte aan. Het opent ineens deuren en nieuwe mogelijkheden waar je geen weet van had!”.

Doe mee met het FutureLab

Bekijk alle actuele data op onze website, www.jobon.nl/futurelab.

Stichting JobOn, SER, I.AMDIGITAL en Stichting Lezen&Schrijven hebben dankzij een cofinanciering vanuit Goldschmeding Foundation dit unieke programma ontwikkeld.