Neem de volgende stap in je carrière

Of je nu een baan hebt of niet, JobOn helpt je met je volgende stap. Via online trainingen of events, altijd iets bij jou in de buurt!

Events in de buurt van

Leiderschap bij het vinden van een nieuwe of andere baan
vr 21 feb
 • coaching

Leiderschap bij het vinden van een nieuwe of andere baan

Hoe kun je het  beste je persoonlijk leiderschap inzetten om je doel te bereiken; het vinden van een nieuwe baan.Dit is de tweede workshop als vervolg op de workshop van 31 januari jl.  waarin je is uitgelegd wat persoonlijk leiderschap is.  En je tools hebt  aangereikt gekregen, zodat  je een plan van aanpak voor het vinden van een nieuwe baan kan op stellen. Het is dus ook de bedoeling dat je dat presenteert en onderbouwd tijdens deze workshop op 21 februari.De spreker is: Monique Eijgenberger.Monique Eijgenberger heeft diverse trainingen gegeven en ontwikkeld. Ze heeft een MBA- opleiding waaronder de opleiding trainer. Ze heeft onderzoek gedaan naar Leiderschap, de Organisatie en Organisatiecultuur. Haar passie is om zich met Management & Organisatie bezig te houden.Bovendien geeft carriere advies op LinkedIn en heeft ze ook ruim recruiting ervaring. En  is in bezit van een  Bachelor Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid.

Succesvol naar een nieuwe baan
vr 21 feb
 • solliciteren

Succesvol naar een nieuwe baan

Hoe kom je aan een nieuwe baan en hoe verkoop je jezelf aan anderen? Dominic Heiermann geeft in deze interactieve workshop tips & tricks om aan die ene baan te komen! Je krijgt ook een interessante opdracht en een hand-out mee naar huis.Het voorbereiden van een sollicitatie begint bij de vacature analyse. Wat is nog meer nodig om zo goed mogelijk voor de dag te komen? In deze workshop worden alle elementen behandeld die betrekking hebben op het solliciteren. Hoe kijk je naar jezelf en hoe zien anderen jou? Hoe positioneer je jezelf op een aantrekkelijke manier op de arbeidsmarkt? Er wordt in gegaan op hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en wat de arbeidsmarkt van je wil weten. Hoe kan men je vinden en wat moet je daarvoor doen? Naast netwerken is een cv tegenwoordig erg belangrijk.Voor het cv geldt: "De laatste indruk bij netwerken en de eerste indruk bij het solliciteren". Wat is er nodig om goed te netwerken? Alleen een gesprek aangaan is tegenwoordig niet genoeg.Onderwerpen die onder andere centraal staan zijn: Job marketing, invulling van vacatures, curriculum vitae, netwerken voor werk en het solliciteren zelf.

event is vol!
Solliciteren met lichtjes in je ogen
ma 24 feb
 • coaching

Solliciteren met lichtjes in je ogen

Om met succes op zoek te kunnen gaan naar werk heb je (zoals ik het noem) de lichtjes in je ogen nodig. Daarmee bedoel ik dat je je energiek voelt en er echt zin in hebt om te solliciteren.Iedereen is uniek en iedere situatie is anders. Ik weet dat het een moeilijk proces kan zijn. Ik heb het namelijk zelf ervaren.Wat mij geholpen heeft om de lichtjes in mijn ogen terug te krijgen is dat ik in beweging ben gekomen. Ik ben met mensen in contact gekomen die naar mij luisterden, ik heb de verandering omarmt en keuzes gemaakt die voor mij goed voelden. Voor jou kan deze workshop ook een (eerste) beweging zijn om weer in jouw flow te komen. In deze workshop vertel ik kort mijn verhaal. Daarna ga jij zelf aan de slag! Jij gaat onderzoeken wat jouw grootste verlangen is en hoe je daar kunt komen of in ieder geval de eerste stappen in die richting kunt zetten.We doen dit in een kleine veilige setting met maximaal 8 mensen. Wat neem je mee naar huis: Jouw eigen ingevulde werkblad met een concrete zo groot mogelijke eerste (kleine) stap op weg naar het realiseren van jouw verlangen. Zelf bedacht en aangevuld door medecursisten. Dus ....samen op weg naar de lichtjes in jou ogen! 

 • di 25 feb
  • ondernemerschap

  ZZP? Is dat wat voor mij?

  Denk jij er weleens aan om als ZZP'er te starten? Maar kom je niet verder dan een vage droom en veel beren op de weg?De stap naar het ondernemerschap is een spannende stap en gaat vaak gepaard met veel vragen, twijfels en onzekerheden. Meestal het gevolg van een vage droom en geen helder beeld. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met jouw beeld (o.a. wat wil je, wat kan je, wat vind je belangrijk). Aan de hand van een aantal vragen ga jij je droom visueel en zo concreet mogelijk maken.We onderzoeken de verschillen tussen werken als zelfstandige en als medewerker in loondienst en je ontdek wat beide opties opleveren en kosten. Welke hindernissen heb je dan nog te nemen?We ronden de workshop af met een concrete en direct toepasbare actie.Uiteraard is er ruimte om je vragen rondom het ondernemerschap te stellen.De TrainerDeze workshop wordt gegeven door Claire Compagner. Claire heeft een achtergrond in de Werving & Selectie en HR Management. Ruim 4 jaar geleden heeft ze haar vaste baan opgezegd en de stap gezet naar het ondernemerschap. In eerste instantie als zelfstandig loopbaancoach om 2 jaar geleden de stap te zetten richting het begeleiden van aankomende- en startende ondernemers. In deze rol helpt ze ondernemers bij de start-up en te begeleiden richting een stevige (mentale) basis.

 • wo 26 feb
  • flow & fun

  JobOnBoarding

  Elke maand organiseren wij voor nieuwe eventmanagers een Introductie-training.  Als eventmanager bij JobOn organiseer jij zelfstandig een eigen event in één van de steden waar JobOn actief is. Daarbij zet jij jezelf op de kaart en ben jij de verbindende factor tussen collega-baanzoekers. Om je hierbij te helpen heeft JobOn een trainingsprogramma opgesteld, zodat jij snel kan beginnen met organiseren.Wat gaan we doen?- Elkaar leren kennen en hiermee je netwerk vergroten- Je komt meer te weten over DeBroekriem als organisatie- Hoe organiseer je een eerste event?- Jezelf voorstellen aan de community middels een video-pitchHeb je tijd die je graag wilt investeren in anderen én in jezelf? Wil jij één – of meerdere – events organiseren voor mede-werkzoekenden? Meld je dan aan via het interesseformulier. Na een telefonische intake word je toegevoegd in ons online introductie-omgeving en krijg je een persoonlijke uitnodiging voor de trainingsdag op 26 februari.Interesse? Aanmelden kan tot en met 25 februari via het formulier op de website.

 • wo 26 feb
  event is vol!
  • coaching

  Succesvol duurzaam onderhandelen

  In deze training leer je om stevig te onderhandelen op de inhoud, zonder daarmee de relatie met de andere partij te schaden.Je leert om een onderhandeling zó aan te pakken dat je samen tot een win–win situatie kan komen. Geen getouwtrek of hakken in het zand, maar ook geen liters water bij de wijn.Je leert onderhandelen op basis van de principes van de Harvard-methode. Deze methode is ontwikkeld om conflictsituaties op de best mogelijke manier op te lossen. De stappen van de methode helpen je in elke situatie waarin jouw belangen tegenover de belangen van de andere partij lijken te staan.Daarnaast leer je je eigen onderhandelstijl beter kennen en leer je hoe je die optimaal kunt inzetten.Voor wieVoor iedereen die wil leren om stevig te onderhandelen op de inhoud, zonder daarbij de relatie te schaden. Ook heel nuttig voor mensen die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen.ResultaatJe weet hoe je een onderhandelingsgesprek voorbereidt en hoe je de 5 stappen van het Harvard-model in praktijk brengt. Hiermee vergroot je de kans op een win-winuitkomst.Over de trainerPetra Vries is communicatietrainer en jurist. Als jurist bemiddelde zij in talloze conflicten, vaak tussen ruziënde buren over alles wat je zoal bij de Rijdende Rechter voorbij ziet komen. Door mijn bemiddeling vonden de partijen vaak een duurzame oplossing waardoor langslepende juridische procedures voorkomen konden worden.​Petra baseert haar trainingen en coaching voor een groot deel op de Harvard-methode, een bewezen succesvolle onderhandelmethode, ontwikkeld aan Harvard Law School. Petra houdt van praktisch. Daarom krijg je als deelnemer altijd veel handvatten, checklists en concrete tips mee. Zodat je direct aan de slag kunt en de geleerde vaardigheden meteen in praktijk kunt brengen.

 • wo 26 feb
  • personal branding

  Wie ben jij achter je cv?

  Je krijgt bij een sollicitatiegesprek vaak de vraag: “Vertel eens iets over jezelf”. En hoe groot is de verleiding om het dan vooral – heel veilig – over je werk te hebben. Maar jouw gesprekspartner wil vooral weten wie je bént. Wat je kán, heeft hij of zij namelijk al gelezen in je cv. Dus praten over je loopbaan tot nu toe, daarmee onderscheid je je niet echt.Maar hoe dan wel?In deze interactieve workshop laat loopbaancoach Taco Poot je met een aantal persoonlijke verhalen zien hoe je aan de hand van een voorwerp een krachtig verhaal kunt neerzetten over wie je bent. Door dit verhaal te gebruiken in je cv, je motivatiebrief, je LinkedIn profiel én in het sollicitatiegesprek laat je jezelf op een unieke manier zien.Naast een aantal voorbeelden die Taco zal geven, gaan we ook zelf aan het werk met een toegankelijke oefening.Taco Poot van Tacoaching is loopbaanadviseur en coach en houdt praktijk in Almere. Als voormalig leidinggevende bij KPN en voormalig werkzoekende heeft hij aan beide kanten van de sollicitatietafel gezeten, en is daarmee een echte ervaringsdeskundige.

 • wo 26 feb
  event is vol!
  • coaching

  Wandelend naar jouw nieuwe baan

  Waar word je gelukkig van? Welke route moet je bewandelen om bij jouw ideale baan te komen? En hoe kom je daar?Deze meeting bestaat uit 2 delen:Een korte sessie waarin je op zoek gaat naar “jouw geluk” en aansluitend gaan we wandelend op zoek naar jouw ideale baan en werkgever.De sessieWolfgang Peppmeier is coach met een jarenlange ervaring in de zoektocht naar jouw persoonlijke geluk. Samen met hem ga je in een korte sessie op zoek naar wat jouw sterkte is en waar je gelukkig van wordt.De wandelingAansluitend gaan we wandelend netwerken. In wisselende tweetallen heb je ruim de gelegenheid om te netwerken onder het thema: Halen & Brengen. Welke organisaties zijn voor jou interessant? Welke contactpersonen kun je benaderen etc. En ook, waarmee kun je een anderen verder helpen in hun zoektocht.

 • wo 26 feb
  • coaching

  Kantelen in werk

  De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Ons werkleven ontwikkelt zich steeds meer naar hybride werken. Deels een baan en deels op interim basis klussen aannemen. Of een paar dagen op uitzend- of vrijwillige basis werken en daarnaast ondernemen. Het kan allemaal!Naast dat de arbeidsmarkt verandert, veranderen we als werkende mensen ook. Onze eigen wensen en verlangens mogen meer de boventoon voeren. We raken wel een beetje klaar met het oude systeem van hiërarchie. Het werken ‘onder een baas’ begint bij steeds meer mensen te knellen. We willen meer vrijheid en doen, wat er toe doet. Om zo van waarde te zijn voor anderen, geld te verdienen en een bestaansrecht op te bouwen.Alle ontwikkelingen vragen dat je steeds beter moet weten wie je zelf bent en wat voor jou belangrijk is. Om te kunnen sturen op je eigen zingeving, vorm en inhoud van werk. Om jezelf serieus te nemen en tot je recht te laten komen. Nieuwsgierig geworden hoe je dit doet?Het antwoord van de spreker: door te kantelen in werk.Als je kantelt in werk, dan betekent dat, dat je niet langer automatisch een aangeboden werkprofiel als uitgangspunt neemt. In plaats daarvan neem je jezelf als uitgangspunt. Je kantelt steeds meer van werken vanuit een systeem/opdracht, naar werken vanuit eigen verbinding, eigen opdracht. Dit kan binnen en/of buiten organisaties zijn. Je hoeft niet langer te denken in één baan.In de workshop ‘Kantelen in werk’ deelt Reina Janssen haar praktijkervaring en zeven tips. Zeven onderwerpen die je bewuste aandacht en sturing verdienen. Het is geen theoretische uiteenzetting. Alle voorbeelden illustreert ze met anekdotes uit haar eigen werkleven. Daarbij neemt ze deelnemers mee in kleine opdrachten, om ook stukjes van hun eigen ervaring te delen. Op deze manier is haar sessie altijd verhalend, leerzaam, herkenbaar en inspirerend. 

 • do 27 feb
  event is vol!
  • coaching

  De eerste stappen naar je droombaan

  "Verandering komt niet door te wachten op een persoon of situatie. Wij zijn degene waar we op aan het wachten zijn. Wij zijn zelf de verandering de we zoeken." (vrij vertaald naar een citaat van Barack Obama).Als je op zoek bent naar een passende baan waar jij energie van krijgt, is het belangrijk zelf de regie te pakken en stappen te zetten om verder te komen. Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar wat jij zelf kan doen om je droombaan te vinden. Via een interactieve spelvorm gaan we gezamenlijk stappen zetten en staan we stil bij vragen als: 'Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet jouw droombaan eruit? Wie zou jou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan?'. We gaan samen aan de slag en gebruiken de kennis, adviezen en ideeën van de groep om antwoord te krijgen op de vragen en antwoorden die jij hebt.Ga jij mee op deze 2-uur durende reis? Er is plek voor 6 personen. Meld je dus snel aan!

 • do 27 feb
  • solliciteren

  Solliciteren als jezelf, het kan!

  Veel mensen vinden het lastig om zichzelf te zijn tijdens sollicitatiegesprekken. Ze worden zenuwachtig van het idee dat ze beoordeeld worden of dat ze zichzelf moeten verkopen. Dat maakt dat ze verkrampen en onnatuurlijk gedrag gaan vertonen.Herken je dat? Er is hoop! Je kunt ook tijdens een sollicitatiegesprek de ontspannen versie van jezelf zijn. In deze workshop leer je hoe dat in z’n werk gaat.Onderwerpen die aan bod komen zijn: het verband tussen je gedachten, gevoel en gedrag, de verschillen tussen introversie en extraversie, mindset en effectief communicatiegedrag.Eline Sluys is coach en trainer en helpt mensen om de natuurlijke versie van zichzelf te zijn.Kom naar deze actieve workshop van Eline, met oefeningen en interactie! Meld je aan via de groene knop.

 • ma 02 mrt
  • coaching

  Maak de juiste keuze en kies voor de baan die bij jou past!

  Kiezen voor een baan is een proces. Een proces dat bestaat uit veel meer dan een ‘keuze moment’.Stress en gepieker hebben een enorme negatieve impact op de kwaliteit van belangrijke beslissingen. Daarom is het waardevol om rustig en zonder onnodige twijfel keuzes te maken.In deze workshop nemen de jongens van Boardroom Rebels je mee in de wereld van keuzes maken.Jezelf goed kennen, structuur aanbrengen in het keuze proces én durven vertrouwen op jezelf zijn belangrijke ingrediënten. In de workshop krijg je waardevolle handvatten waarmee je anders leert kijken naar de keuzes die je wilt maken. Met praktische tips en tools helpen we je op weg. Waardoor je zelfverzekerd de juiste keuze voor je droombaan kunt gaan maken.

 • di 03 mrt
  • solliciteren

  Het 'Zicht op Inzicht' Sollicitatiespel

  “Het sollicitatieproces” bestaat niet. Wat voor de één heel goed werkt, geeft een ander een mindere ervaring. En wat de één heel normaal vindt, vindt de ander juist speciaal, dapper, knap of gaaf.Solliciteren is voor iedereen anders, maar de meeste sollicitanten bewandelen wel eenzelfde weg en daarin zijn 7 fases te herkennen. Tijdens het spelen van dit bordspel krijgen jij en je medesollicitanten vragen en opdrachten. Zodat jullie met elkaar steeds meer inzicht krijgen in de fasen van solliciteren,  wat solliciteren eigenlijk is, hoe je dat zelf dat doet en wat daar het effect van is.Het spel wordt gespeeld met maximaal 6 personen. Belangrijk is dat je open staat voor het bespreken van je eigen manier van solliciteren en die van anderen.Resultaat van de workshop:  Je krijgt meer inzicht in de fasen van het solliciteren en de manier waarop jij solliciteert. Dit leidt tot meer effect van jouw sollicitaties.De trainer: Vincent Kuyvenhoven (www.zichtopinzicht.nl) maakt werk van jouw sollicitatie, cv, netwerk en LinkedIn. Met nieuwsgierigheid en een open benadering zoekt hij samen met jou niet alleen naar wat je doet en wat je wilt, maar vooral naar hoe je dat doet en welke meerwaarde dat oplevert. Zo werk je aan jouw CV, je netwerk en LinkedIn en aan je sollicitatie met resultaat!

 • di 03 mrt
  • flow & fun

  Gewoon niet doen, laat het maar gebeuren!

  “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”? Wie is er niet groot mee geworden? Maar wat is dat dan gewoon? En wie bepaalt nou eigenlijk die norm?Terwijl we allemaal verschillend zijn met unieke eigenschappen en talenten, is ons soms al heel jong aangeleerd om ons aan te passen aan wat “normaal” gevonden wordt.Het is dus niet zo vreemd dat als je iets wilt veranderen zoals een nieuwe baan of een bedrijf wilt starten, je dan even niet weet hoe je het aan kunt pakken. Hoe luister ik weer naar mijn gevoel? Hoe vertrouw ik weer op mezelf?Tijdens deze workshop gaan Esther en Erwin met jou op zoek naar wat ervoor nodig is om te kunnen zeggen “ik doe maar niet gewoon!”, zodat jij de eerste stappen in een nieuwe richting kunt zetten.Ze doen dit op een interactieve, energiek en respectvolle manier waardoor je met nieuwe inzichten en meer durf verder op weg kunt.Over de sprekers:Erwin de Boer is eigenaar van “Deboerbegeleiding”. Hij begeleidt en adviseert organisaties, groepen en individuen. De nadruk ligt hierbij op herkenning van een patroon waarin iemand vast zit en het hervinden van het ongelimiteerde potentieel aan mogelijkheden.Esther Korteweg is wandelcoach bij Mindful Run. Zij werkt volgens de effectieve MR-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. Stap voor stap werkt zij samen met jou aan je fysieke, mentale en emotionele herstel, zodat je je eigen kracht weer op kan bouwen.

 • di 03 mrt
  event is vol!
  • personal branding

  Sollicitatietraining met videocoaching

  Nerveus, vlinders in je buik, onzeker of juist zelfverzekerd? Zelfs de meest doorgewinterde sollicitant weet vaak nauwelijks hoe hij of zij echt overkomt bij potentiële werkgevers. Kon je jezelf maar eens zien zitten bij zo’n gesprek…Dat is precies wat we doen bij deze workshop. In een kleine groep oefenen we sollicitatiegesprekken met een HRM professional. De gesprekken film ik, en we kijken met elkaar stukken terug. Je ziet dus direct van jezelf hoe je overkomt tijdens het gesprek. Zowel de beelden van jezelf als die van de andere deelnemers zijn heel leerzaam.Je leert:– Hoe je inhoudelijk het beste uit een sollicitatiegesprek kunt halen– Hoe je goed om kunt gaan met non-verbale communicatie– Bewust te worden van lichaamshouding en uitstraling– Hoe je écht contact maaktBen je zakelijk authentiek? Of gezond kwetsbaar? Ben je in staat om tijdens een gesprek naadloos over te schakelen van pluspunt naar pluspunt?VoorbereidingStuur vooraf een casus waar je op wilt oefenen. De advertentie waarop of de brief waarmee je hebt gesolliciteerd. Of misschien een brief die je al eerder hebt geschreven. Zodat we een zo reëel mogelijk sollicitatiegesprek kunnen voeren.Marijn Schilders was camerajournalist bij de publieke omroep en heeft zichzelf omgeschoold tot videocoach. Ze werkt als coach en trainer vanuit haar eigen bedrijf MarijnFilmt. “Mijn camera is de spiegel waarmee ik mensen ontdekkingen laat doen over zichzelf. Ik help om die ontdekkingen om te zetten in efficiënter gedrag.”

“Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit. Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten.”

- Renate (43, Delft)

Online trainingen

Ban de burn-out
 • flow & fun

Ban de burn-out

Ook voor een burn-out geldt: voorkomen is beter dan genezen. In deze training ontdek je hoe je dat aanpakt.

No story, no glory
 • communicatie

No story, no glory

Verhalen vertellen kan op verschillende manieren. Tijdens sollicitatiegesprekken wordt vaak gevraagd: "vertel eens iets over jezelf"? Heb jij een goed verhaal paraat of ben je aan het zoeken naar woorden?In deze online training ga je aan de slag met storytelling. Wat is de kracht van storytelling? Welke technieken zijn er om een goed verhaal te vertellen? Hoe zorg je voor een goede non-verbale begeleiding van je verhaal? Dit komt allemaal aan bod in deze training. Dus meld je aan en voor je het weet vertel jij straks de meest inspirerende verhalen.Onze online trainingen die we in samenwerking met Good Habitz aanbieden zijn op meerdere manieren te volgen. Wil jij alle informatie uitgebreid lezen of leer jij beter onderweg vanaf je mobiel of smartphone? Het kan allemaal! Je kunt zelf vooraf een quickscan doen om te zien welke informatie je al beheerst en welk onderdeel extra aandacht nodig heeft. Deze innovatieve manier van leren geeft je alle ruimte om het op jou manier te doen.

Solliciteren met lef
 • solliciteren

Solliciteren met lef

Wil jij weten waar je tegenwoordig op moet letten met solliciteren? Tijdens deze online training leer je jouw overtuigingen over solliciteren beter kennen. Je leert om jouw kwaliteiten beter te kunnen presenteren en jezelf zo breed mogelijk te oriënteren.Om op te vallen tussen alle andere sollicitanten zijn er een aantal aspecten belangrijk. Hoe solliciteer je anno morgen? Wat zijn jouw talenten? Hoe val je op een positieve manier op? Hoe grijp je je kans? Al deze aspecten zorgen ervoor dat jij die ene sollicitant bent die eruit springt! Tijdens deze e-learning krijg je het antwoord op bovenstaande vragen en kom jij straks beslagen ten ijs!Onze e-learnings die we in samenwerking met Good Habitz aanbieden zijn op meerdere manieren te volgen. Wil jij alle informatie uitgebreid lezen of leer jij beter onderweg vanaf je mobiel of smartphone? Het kan allemaal! Je kunt zelf vooraf een quickscan doen om te zien welke informatie je al beheerst en welk onderdeel extra aandacht nodig heeft. Deze innovatieve manier van leren geeft je alle ruimte om het op jou manier te doen.

Onderhandelen
 • ondernemerschap

Onderhandelen

Wat zijn de kneepjes van goed onderhandelen? Volg deze online training en scoor een geheide topdeal.