Inspiratie voor alle thuisblijvers

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden. Of je nu een baan hebt of niet, JobOn helpt je met je volgende stap. Via online trainingen en webinars bieden we inspiratie voor iedereen die een volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten.

Events in de buurt van

Weekly standup
ma 06 jul

Online

 • flow & fun

Weekly standup

Steeds meer organisaties werken via de scrum methode. De daily scrum, ook wel daily standup meeting genoemd, is een dagelijkse bijeenkomst van het Scrumteam van maximaal 15 minuten. Het doel van zo'n standup is om werkzaamheden op elkaar af te stemmen en een plan te hebben. Bij JobOn doen we dit ook voor werkzoekenden, zzp-ers en voor iedereen die productiever wilt worden. Bij deze online weekopening beantwoordt iedereen drie vragen:-Wat heb ik afgelopen week bereikt?-Wat ga ik deze week bereiken?-Verwacht ik obstakels, en kan iemand me daarbij helpen? Deze weekopening zorgt ervoor dat je de aankomende week meer gaat bereiken. Daarbij focussen we ons primair op acties rondom loopbaanontwikkeling, solliciteren en netwerken, maar je kunt eventueel ook andere acties inbrengen waar jij aan gaat werken. In deze korte weekopening spreek je niet alleen je doelen voor de aankomende week uit, maar bespreek je onderling in twee-, drie- of viertallen ook wat je direct de  maandagochtend wilt gaan doen. De Weekly Standup wordt begeleid door agile coach Wijnand van Colle. Van Colle heeft veel ervaring met veranderingstrajecten, zowel op persoonlijk als organisatorisch vlak:  "Ik maak gebruik van onder meer NLP en combineer dat met mijn ervaring als consultant, projectleider, trainer en CounselorCoach." De weekopening start om 8.45 uur en uiterlijk 9.15 uur sluiten we deze virtuele standup af en gaat iedereen zelfstandig aan de slag met de persoonlijke doelen voor de week. Vanaf 8.30 uur is de virtuele inloop om alvast je geluid en microfoon te checken, dat kan je echter van te voren ook doen via http://www.zoom.us/test.

In gesprek met... Eventmanagers!
ma 06 jul

Online

 • flow & fun

In gesprek met... Eventmanagers!

JobOn is de landelijke vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden. Dankzij de inzet van zo'n 500 vrijwilligers kunnen we dit jaar duizenden werkzoekenden inspireren tijdens de zoektocht naar werk. Op dit moment hebben we een team van 72 eventmanagers die zich gemiddeld 8 uur per week inzetten om events en online trainingen te verzorgen op onder meer het gebied van solliciteren, personal branding en coaching. Vrijwilligerswerk is leuk!Dat vrijwilligerswerk leuk en interessant kan zijn, dat laten Carina en Willy zien. We gaan in gesprek met deze twee enthousiaste eventmanagers uit Leiden en Hilversum. Beide dames hebben veel talent en delen wat hun rol als eventmanager bij JobOn hen brengt. Op maandagochtend 6 juli zetten we deze toppers in het zonnetje omdat ze onlangs bij een teamdag van JobOn de hoofdprijs hebben gewonnen...Uitdagingen aangaan en samenwerkenMaandelijkse organiseren we voor alle vrijwilligers van JobOn altijd een inspirerende teamdag vol intervisie, gezelligheid en inspiratie. De laatste teamdag sloten we af met een interactief spel: Crazy25. Carine en Willy gingen samen met collega Petra van der Vlugt aan de slag met 25 gekke opdrachten. Zo moesten ze via LinkedIn een BN'er uitnodigen om te linken, een ludieke foto opdracht doen en op video de meest verschrikkelijke en ongeïnteresseerde eventmanager naspelen. Kortom: lachen, gieren en brullen! Stel je vragen!We gaan met tussen 10.00 en 10.45 uur met deze eventmanagers in gesprek. Kom te weten wat zij voor je kunnen betekenden en kom meer te weten over een rol als eventmanager bij JobOn. Je kunt alle vragen stellen die je wilt, omdat we er een interactie sessie van maken. De afgelopen weken zagen we - ondanks de corona crisis- weer een aantal eventmanagers succesvol uitstromen naar een betaalde baan. We hebben dus plek voor nieuwe eventmanagers. Dus overweeg jij om deze zomermaanden tijdelijke vrijwilligerswerk te doen? JobOn zoekt versterking, zie ook: https://jobon.nl/eventmanager/

event is vol!
JobOn Teamdag
ma 06 jul

Online

 • flow & fun

JobOn Teamdag

Elke maand organiseert JobOn een teamdag voor alle eventmanagers en moderators bij onze Stichting!Tijdens deze teamdag is er genoeg ruimte om met elkaar kennis te maken, netwerken en praten we iedereen bij wat onze visie is.Ook maken we een eventmanager van de maand bekend en zeggen we gedag tegen de eventmanagers die een baan hebben gevonden of bij ons uitstromen.In de middag zorgen we voor een masterclass van een spreker exclusief voor onze eventmanagers en moderators.Lijkt het je leuk om deze dagen erbij te zijn? Heb je interesse in de rol als eventmanager?Kijk dan op: https://jobon.nl/eventmanager en wie weet ben jij er de volgende keer bij!

 • di 07 jul

  Zwolle

  • flow & fun

  JobOn-Tour Zwolle | "Nieuwe Energie"

  Deze coachwandeling heeft heeft de naam: "Nieuwe Energie". Het is voor mensen die in kaart willen brengen hoe het met hun eigen energielevel zit en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze voldoende energie behouden. Dit kan zowel werk- als privé gerelateerd zijn.Het is een wandeling waarbij stilte en gesprek elkaar afwisselen. We lopen in een rustig tempo een afstand van ongeveer 4 km. Daar zullen we ongeveer anderhalf uur over doen. De deelnemers krijgen reflectie opdrachten die ze al lopende uit kunnen voeren. Iedereen krijgt iets waarmee notities gemaakt kunnen worden, en wat je mee naar huis kunt nemen. Ook kun je met elkaar in gesprek gaan en ook zal er ook plenair in de groep zo nu en dan gelegenheid zijn om in gesprek te gaan. Belangrijk om te weten is dat niets verplicht is. Als je je inzichten graag voor jezelf wilt houden dan mag dat ook (hoewel de ervaring leert dat als er wel over gepraat wordt, mensen meer inzichten gaan krijgen). Maar iedereen deelt datgene wat hij/zij kwijt wil. Meer niet.-------------------------------------------------------------------------------Over JobOn-TourIn de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour

 • di 07 jul

  Online

  • ondernemerschap

  Spelen met jouw ondernemersidee

  Je wil voor jezelf starten, maar wat is de eerste stap? Je hebt een goed idee, maar weet niet of het ondernemend genoeg is? Of je vindt het gewoon leuk mee te doen en denken met startende ondernemers.Doe mee met deze online workshop waar we samen gaan 'knutselen' aan jouw ondernemersidee. Tijdens een interactieve onlinesessie gaan we met elkaar aan de slag met het maken van jouw ondernemersplan op één A4 (volgens de methodiek van het Business model canvas dat bestaat uit 9 bouwstenen). Na twee uur weet je duidelijker hoe je waarde wil toevoegen (waardepropositie), aan wie (klanten) en wat jouw unieke vakmanschap is om dit te kunnen doen. En nog belangrijker, je hebt feedback gekregen van andere deelnemers en op jouw beurt bijgedragen aan andere ondernemersideeën. Een goed idee komt nooit alleen!

 • di 07 jul

  Online

  • coaching

  Een frisse start; van droom naar werkelijkheid DEEL 2

  Tijd van verandering? Tijd voor verandering!Wellicht hebben de afgelopen maanden je nieuwe inzichten gegeven of je (on)bewust laten stilstaan bij je leven, je carrière, je gezondheid. Loop je vast? Zit je vast? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Tijd om de toekomst tegemoet te treden met een frisse blik!Wat zijn je dromen of je wensen? Heb je nieuwe ideeën? Nu is het (meer dan ooit) tijd om ze waar te maken!Trainer Sanne Schaafsma neemt je in deze tweedaagse training mee op een ontdekkingstocht naar je dromen en wensen, leert je je hierop te focussen, ze concreet te maken en het pad naar realisatie begaanbaar te maken. De manier van trainen met Sanne is fris, open, energiek, enthousiast en interactief. Aanmelden voor dit event kan uitsluitend voor beide data!DEEL 1 - DINSDAG 30 JUNI 2020 - 11:00 UURDEEL 2 - DINSDAG 7 JULI 2020 - 11:00 UUR

 • di 07 jul

  Online

  • communicatie

  Filosofisch Gereedschap

  Wat bedoel je wanneer je iets zegt?Noem een begrip bijvoorbeeld tijdens een (sollicitatie)gesprek en al snel blijkt iedereen het over iets anders te hebben. Een immense toren van Babel ontstaat uit het niets. Centrale begrippen in het gesprek blijken totaal niet helder. Tijd voor wat filosofische bezinning en conceptuele analyse.Een concreet voorbeeld? Vraag: “Hoe zie jij je taak als manager hier voor je?” Manager kan van alles betekenen. Op mijn school was de conciërge de manager “absentie”, maar op een andere school was een manager lid van de centrale directie. Eerst maar eens uitzoeken wat er precies bedoeld wordt.Filosoferen is een werkwoord. Dat betekent dat je het moet doen. In deze (sterk verkorte) introductie workshop gaan we daartoe een poging wagen. We zullen stilstaan bij twee “gereedschappen”:* Allereerst inzien dat er van een begrip ontzettend veel interpretaties mogelijk zijn. Zien we hetzelfde als we allebei hetzelfde zien?* Dan het vergroten van onze denkelasticiteit, onze “perspectivistische lenigheid”. Zijn we ons bewust van de vele interpretaties?De vraag: wat is nu eigenlijk een filosofische vraag? Vaak geven we al antwoord voordat we de vraag goed en wel gehoord hebben. Tijd voor bezinning.

 • di 07 jul

  Eindhoven

  • solliciteren

  Partner event: Mindclearness workshop ‘Stop je hoofd’

  Dit event wordt georganiseerd door het In Between Café in Eindhoven! Aanmelden kan alleen via Eventbrite, niet via JobOn.-Wie kent het niet, het drukke hoofd vol gedachten. De rust niet kunnen vinden op werk of voor het slapen gaan. Stel je voor dit onder controle te krijgen, de focus en overzicht (weer) terug in je dagelijks leven.Gastspreker Annika van den Boogaard helpt mensen om de rust in het hoofd en de weg naar het hart terug te vinden. Dat is waar deze bijeenkomst over gaat. We gaan aan de slag met informatie en oefeningen om anders om te gaan met gedachten en hoe je voorbij deze gedachten meer richting je authentieke zelf kan komen. Het gaat er namelijk niet perse om wie je naar de buitenwereld laat zien – vanuit het hoofd gedacht – maar degene die je werkelijk bent vanuit je hart.Als je geïnteresseerd bent in het leren opruimen van je gedachten en je wilt met een frissere blik naar jezelf en je leven kijken, meld je dan hiervoor aan!Pand P is weer open!Uiteraard volgens de actuele regels van de RIVM. Het restaurant en terras zijn gecentimeterd, de koelingen gevuld, de koks hebben hun messen geslepen en de jongens en meiden achter de bar staan op scherp.Aanmelden is verplicht via: EventbriteWaar je rekening mee kunt houden– Blijf thuis bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) van jezelf / leden van je gezin– Was je handen bij binnenkomst (hand gel aanwezig)– Houd rekening met anderen wanneer je door het café loopt– Bewaar zoveel mogelijk afstand, verplaats geen stoelen of tafels en volg de aangegeven looproutesWaar wij rekening mee hebben gehouden– Er zijn maximaal 30 personen in het cafégedeelte en 30 deelnemers in Grote Zaal– Er is voldoende ruimte tussen de tafels en stoelen gemaakt op zowel het terras als het café– Vooraf zullen onze medewerkers een korte gezondheidscheck doen waarbij wordt ingeschat of je bezoek risico’s oplevert– Binnen zijn er schermen aanwezig voor bescherming van jezelf en anderenHopelijk zien we je dan!

 • wo 08 jul

  Online

  • ondernemerschap

  FollowUp: Klaar voor toekomst (deel 2)

  Op 29 juni hebben we een webinar uitgezonden over de kansen van AI. We hebben daarbij stil gestaan bij de invloed van technische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en op onze eigen loopbaan. Deelnemers hebben na afloop toegang gekregen tot de e-learning modules van I.AMDigital. In deze online training krijg je inzicht in jouw digitale skills. Op woensdagochtend 8 juli gaan we met de deelnemers in gesprek. We delen in drietallen onze ervaringen én we zijn benieuwd naar hoe jij denkt dat AI van invloed kan zijn op je eigen vakgebied.

 • wo 08 jul

  Breda

  • flow & fun

  JobOn-Tour Breda | "Rust en ruimte wandeling"

  Elke reis begint met de eerste stapWil jij verder komen met je zoektocht naar een passende baan? Heb jij behoefte aan tips en ervaringen met werkzoekenden in jouw regio? Ga mee op JobOn-Tour! Doe nieuwe energie op en zet letterlijk en figuurlijk stappen om jouw doelen te bereiken!Meer ideeën & wandelend jouw doelen bereikenDe zomer is dé tijd voor beweging, frisse lucht, mooie gesprekken en nieuwe inzichten. Wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek. In deze tijden gebeurt en verandert er veel en staan we continu ‘aan’ door de moderne technologie. Dan kun je soms behoorlijke onrust ervaren. In deze hectiek vormt de natuur een baken van rust. In het bos is het makkelijker om jezelf los te koppelen van het drukke leven. Het is fijn om stil te staan en je innerlijke rust te ervaren, te kijken hoe jij je ruimte inneemt en te vertrouwen op wat jij te bieden hebt met jouw unieke kwaliteiten. Zodoende leer jij vanuit rust je ruimte in te nemen en je zichtbaar te maken, wat enorm ondersteunend kan zijn in je zoektocht naar een passende baan.   Opladen, bijtanken, tot rust komen, niks aan je hoofd, twee uur de tijd voor jezelf in de natuur. Leer onder leiding van natuurcoach Marieke Buijsse-van der Heijden weer verbinding te maken met jouw innerlijke rust en zet al je zintuigen open in plaats van een groot deel van je aandacht aan het denken te besteden. Oefenen hiermee helpt je om in de toekomst in je kracht te blijven. We gaan dit ervaren door o.a. stilte- en zintuigenwandelingen en andere oefeningen, gebaseerd op elementen uit Shinrin yoku, Japans bosbaden. De inzichten kun je direct toepassen, thuis of op je werk.Over JobOn-TourIn de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tourDus kom in beweging en meld je aan voor dit event!

 • wo 08 jul

  Online

  • communicatie

  Hoe faciliteer ik de JobRepair meet-up (exclusief voor eventmanagers)

  Wanneer je start als event manager is het soms wel wat zoeken om je eerste event online of live te organiseren. De werkvorm van het Jobrepair meet-up is een erg toegankelijke werkvorm voor zowel jij als organisator als voor je deelnemers.De werkvorm is simpel, snel en slim. Deelnemers gaan bij zichzelf ten rade om antwoorden te vinden. Hiervoor bestaat het handige snelle jobrepaircanvas. In kleine groepjes van 2 tot 4 helpen deelnemers zo zichzelf en elkaar.De afgelopen weken hebben er meerdere Jobrepair events plaatsgevonden bij JobOn. Omdat dit een mooie manier is om zelf een meet-up te organiseren en te begeleiden willen we alle eventmanagers die bij JobOn zijn aangesloten de kans geven om deze methodiek te leren kennen. Ben je nog geen eventmanager, kijk dan op www.jobon.nl/eventmanager om te zien wat je als vrijwilliger bij ons kunt verwachten.Wim Thielemans die het boek Jobrepair schreef en deze methode uitdacht zal ons hierin faciliteren en begeleiden. Wim is expert in de wereld van werk en werkt als facilitator, trainer en loopbaanconsultant. Hij helpt bij het ontwerpen van New Generation Work, waar de vraag: ‘hoe word je de werkplek van de toekomst, waar het leuk en resultaatgericht werken is’, centraal staat. Organisaties zoals Delhaize, DuPont, De Kringwinkel, EY, HP, Ministerie van Financiën en Securitas huren hem in voor zijn werkbare oplossingen.Welkom bij het Online Jobrepair meet-up!Energieke interactieve online workshops waarin we samen met elkaar aan de slag gaan.Wat kun je verwachten van deze sessie Hoe faciliteer ik een Online Jobrepair meet-up?     - Uitleg wat de methodiek is- Samen de methodiek toepassen- Hoe maak ik een snelle start- Q&A

 • do 09 jul

  Online

  • coaching

  Werken vanuit jezelf!

  In deze workshop draait het om jou. Dat klinkt eenvoudig, maar helaas wordt een groot deel van onze keuzes bepaald door wat anderen van ons verwachten, de maatschappij, je familie of de carrière verwachtingen. Vandaag de dag houden we geen rekening met de eigen ik, ons eigen gevoel en ons eigen overtuigingen. Wij gaan tijdens deze workshop er naar toe werken om weer contact te maken met je eigen ik, om zo een baan te vinden die bij je past.

 • do 09 jul

  Zwolle

  • flow & fun

  JobOn-Tour Zwolle | "Zet de eerste passen naar de beste versie van jezelf"

  Wandel deze zomer mee waarbij je tijdens de wandeling samen de de trainster en de groep met zelfontwikkeling bezig gaat. Met een groepje van maximaal 8 deelnemers laten we ons inspireren door de omgeving, de korte opdrachten en elkaar. We doen een korte oefening om echt in het NU te komen en ons open te stellen voor onszelf en de ander. Vragen waar we mee bezig gaan zijn:Wie ben ik?Wie wil ik zijn?Doe ik wat ik wil doen?Wat heb ik los te laten?Wat heb ik te ontwikkelen?Moeilijke vragen, waar je in je eentje in vast kunt lopen, maar waar je samen op een veilige manier dieper in kunt duiken. Leren van en met elkaar, dat is waar ik met mijn bedrijf NB training&coaching voornamelijk mee bezig ben en waar ik prachtige resultaten zie. Zelfontwikkeling is geen sluitstuk, maar prioriteit! Jezelf de beste zorg geven, en zorgen voor een goede balans, maakt dat jij het beste kunt zijn en geven in je leven. Zowel privé, als in je (toekomstige) werk. ---------------------------------------------------------------Over JobOn-TourIn de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour

 • do 09 jul

  Zwolle

  • flow & fun

  JobOn-Tour Zwolle | "Spiegelen met de Natuur"

  Natuurcoach en stotterfluisteraar Sybren Bouwsma (hij stottert zelf ook) nodigt je uit om te gaan wandelen in de natuur en aan de slag te gaan met reflecteren. Welke spiegel houdt de natuur je voor?We mogen weer naar buiten in groepen. We bieden een mooie tocht aan in de omgeving van het Engels Werk waar we gaan netwerken, maar ook nieuwe kanten van onszelf leren ontdekken. Het buiten zijn werkt rustgevend en daardoor kom je sneller ‘uit je hoofd’ en in je gevoel.  We zullen die ochtend verschillende oefeningen doen vanuit het thema “Natuur als spiegel” onder leiding van natuurcoach Sybren Bouwsma. We zullen de natuur als metafoor voor onszelf en als richtingwijzer gaan gebruiken. De oefeningen in de natuur helpen je om te ontdekken wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en kunnen je helpen om te ontdekken welke richting je in je loopbaan op wilt. --------------------------------------------------------------------Over JobOn-TourIn de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour

 • do 09 jul

  Groningen

  • flow & fun

  JobOn-Tour Groningen | "Talentenwandeling ontdek je natuurtalent"

  Ontdek je natuurtalent!Welke talenten heb jij van nature? Wat zijn de eigenschappen die jij inbrengt in een groep,op je werk of in je privéleven? Dat wat jij in huis hebt, maakt je uniek!Voor jou is je talent zo vanzelfsprekend dat je je er vaak niet bewust van bent. Ontdek indeze wandeling je natuurtalent én de betekenis ervan voor jouw (toekomstig) werk of leven.Je komt in beweging en gaat op zoek naar wat je plezier en energie geeft. Want juist daarzitten je talenten in verborgen!We wandelen buiten en maken actief gebruik van de natuur. De bedoeling is dat we een aantal foto's van voorwerpen maken en dan in tweetallen uiteen gaan om op elkaars foto's te reageren. Al lopend kom je steeds opnieuwe plekken en improviseer je op wat je tegenkomt. Dat prikkelt je creativiteit envindingrijkheid. Samen wandelen en met elkaar in gesprek zijn, werkt daarnaast ook nogeens verbindend. Het levert vaak verrassende inzichten op over jouw positieveeigenschappen.In deze praktische en resultaatgerichte wandeling ontdek je dat je al veel talent in huis hebten hoe je dat in kunt zetten, bv bij je sollicitatie of in je CV. Elke reis begint met de eerstestap: zet nu de eerste en meld je aan, dan volgen er meer!Extra informatieWandelen in het Stadspark (startpunt Parkeerplaats bij restaurant Ni Hao).Van de deelnemers en de organisatoren (JobOn en sprekers) wordt verwacht dat zij discreet met je foto's en ander materiaal omgaan. Alles wordt in vertrouwen gedeeld met elkaar. Uiteraard worden de RIVM richtlijnen strikt in acht genomen en wordt ook de privacy en veiligheid gewaarborgd.---------------------------------------------------------------------Over JobOn-TourIn de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour

"De uitdaging voor het organiseren was voor mij een onbekend gebied, maar het versterkte de zoektocht functie naar een nieuwe baan, ook omdat ik de onderwerpen voor events zelf kon bedenken. Mijn rol als eventmanager heeft zeker bijgedragen aan mijn sollicitatieproces!”

- Robbert (Schiedam)

Online trainingen

Ban de burn-out
 • flow & fun

Ban de burn-out

Ook voor een burn-out geldt: voorkomen is beter dan genezen. In deze training ontdek je hoe je dat aanpakt.Microsoft-oprichter Bill Gates speelt graag een potje tennis. Elon Musk van Tesla luistert naar vinylplaten. Oprah Winfrey gaat de natuur in om een weekend te kamperen. Als zelfs de drukste mensen ter wereld tijd vrijmaken om uit te schakelen, kun jij dat ongetwijfeld ook. Het is goed om regelmatig pauzes te nemen, ook als je momenteel in-between-jobs bent of vanwege het Corona-virus thuis zit. Je kunt een aantal dingen doen om te ontspannen en een burn-out te voorkomen. Nieuwsgierig hoe je dat aanpakt? Ga aan de slag met deze online training van JobOn. JobOn heeft een samenwerking met GoodHabitz en hierdoor kan jij profiteren van ruim 130 interessante online trainingen. Op de website van JobOn hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante trainingen. Indien je nieuwsgierig bent naar de andere trainingen van Good Habitz, kijk dan op https://jobon.nl/training/. Wil je weten welke er daarnaast nog meer zijn? Dat kan ook. De 130 trainingen kan je bereiken door je aan te melden voor deze training. Vervolgens kom je automatisch in GoodHabitz en vanuit daar kan je ook kijken welke overige trainingen er nog meer te volgen zijn. 

No story, no glory
 • communicatie

No story, no glory

Verhalen vertellen kan op verschillende manieren. Tijdens sollicitatiegesprekken wordt vaak gevraagd: "vertel eens iets over jezelf"? Heb jij een goed verhaal paraat of ben je aan het zoeken naar woorden?In deze online training ga je aan de slag met storytelling. Wat is de kracht van storytelling? Welke technieken zijn er om een goed verhaal te vertellen? Hoe zorg je voor een goede non-verbale begeleiding van je verhaal? Dit komt allemaal aan bod in deze training. Dus meld je aan en voor je het weet vertel jij straks de meest inspirerende verhalen.Onze online trainingen die we in samenwerking met Good Habitz aanbieden zijn op meerdere manieren te volgen. Wil jij alle informatie uitgebreid lezen of leer jij beter onderweg vanaf je mobiel of smartphone? Het kan allemaal! Je kunt zelf vooraf een quickscan doen om te zien welke informatie je al beheerst en welk onderdeel extra aandacht nodig heeft. Deze innovatieve manier van leren geeft je alle ruimte om het op jou manier te doen.JobOn heeft een samenwerking met GoodHabitz en hierdoor kan jij profiteren van ruim 130 interessante online trainingen. Op de website van JobOn hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante trainingen. Indien je nieuwsgierig bent naar de andere trainingen van Good Habitz, kijk dan op https://jobon.nl/training/. Wil je weten welke er daarnaast nog meer zijn? Dat kan ook. De 130 trainingen kan je bereiken door je aan te melden voor deze training. Vervolgens kom je automatisch in GoodHabitz en vanuit daar kan je ook kijken welke overige trainingen er nog meer te volgen zijn. 

Solliciteren met lef
 • solliciteren

Solliciteren met lef

Wil jij weten waar je tegenwoordig op moet letten met solliciteren? Tijdens deze online training leer je jouw overtuigingen over solliciteren beter kennen. Je leert om jouw kwaliteiten beter te kunnen presenteren en jezelf zo breed mogelijk te oriënteren.Om op te vallen tussen alle andere sollicitanten is er een aantal aspecten belangrijk. Hoe solliciteer je anno morgen? Wat zijn jouw talenten? Hoe val je op een positieve manier op? Hoe grijp je je kans? Al deze aspecten zorgen ervoor dat jij die ene sollicitant bent die eruit springt! Tijdens deze e-learning krijg je het antwoord op bovenstaande vragen en kom jij straks beslagen ten ijs!Onze e-learnings die we in samenwerking met Good Habitz aanbieden zijn op meerdere manieren te volgen. Wil jij alle informatie uitgebreid lezen of leer jij beter onderweg vanaf je mobiel of smartphone? Het kan allemaal! Je kunt zelf vooraf een quickscan doen om te zien welke informatie je al beheerst en welk onderdeel extra aandacht nodig heeft. Deze innovatieve manier van leren geeft je alle ruimte om het op jouw manier te doen.JobOn heeft een samenwerking met GoodHabitz en hierdoor kun jij profiteren van ruim 130 interessante online trainingen. Op de website van JobOn hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante trainingen. Indien je nieuwsgierig bent naar de andere trainingen van Good Habitz, kijk dan op https://jobon.nl/training/. Wil je weten welke er daarnaast nog meer zijn? Dat kan ook. De 130 trainingen kun je bereiken door je aan te melden voor deze training. Vervolgens kom je automatisch in GoodHabitz en vanuit daar kun je ook kijken welke overige trainingen er nog meer te volgen zijn. 

Onderhandelen
 • ondernemerschap

Onderhandelen

Wat zijn de kneepjes van goed onderhandelen? Volg deze online training en scoor een geheide topdeal, bijvoorbeeld als je bezig bent een salarisonderhandeling of als freelancer een uurtarief wilt vastleggen.Jezelf verkopen, dat is toch beargumenteren en overtuigen? Klopt, maar daarvoor hoef je niet de hele tijd aan het woord te zien bij een sollicitatiegesprek of contractbespreking. Als goede verkoper omarm je de stilte en weet je dat je als je een salaris deal vooral succesvol sluit door te luisteren. Ook is het belangrijk om daarna de goede woorden te gebruiken. "Ik vind mezelf .... waard", is bijvoorbeeld een ijzersterke methode om je gewenste salaris te noemen. Toch denken hierbij veel mensen "bescheidenheid siert de mens", maar dit helpt niet als je voor jezelf op moet komen. Angst voor afwijzing gooit nogal eens roet in het eten. Maar als jij weet hoe je omgaat met bezwaren en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht, is een handtekening voor jou niet meer dan vanzelfsprekend. JobOn heeft een samenwerking met GoodHabitz en hierdoor kan jij profiteren van ruim 130 interessante online trainingen. Op de website van JobOn hebben we een selectie gemaakt van de meest interessante trainingen. Indien je nieuwsgierig bent naar de andere trainingen van Good Habitz, kijk dan op https://jobon.nl/training/. Wil je weten welke er daarnaast nog meer zijn? Dat kan ook. De 130 trainingen kan je bereiken door je aan te melden voor deze training. Vervolgens kom je automatisch in GoodHabitz en vanuit daar kan je ook kijken welke overige trainingen er nog meer te volgen zijn.