Word onze communicatie stagiair

Ben jij op zoek naar een afwisselende communicatie stage bij een dynamische en maatschappelijke organisatie? Wil jij toffe content maken voor onze social media kanalen, meer ervaring opdoen met pers en meewerken aan grote campagnes? Dan is deze stage misschien wel wat voor jou! Vorig jaar was Koningin Maxima nog aanwezig, met welke creatieve ideeën kom jij?

Waar ga jij jouw communicatie stage lopen?

Bij JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden! Tijdens deze praktische stage maak je actief deel uit van ons compacte team. Je helpt bij het zo efficiënt mogelijk inzetten van onze social media kanalen en communicatie activiteiten, waarbij jouw creatieve blik en kijk op taal zeker wordt gewaardeerd.

Wat ga je zoal doen?

Social media

De werkzaamheden zullen afwisselend zijn, je krijgt in ieder geval te maken met het beheren en door ontwikkelen van onze social media kanalen en content maken plus bewerken: van interview tot blog, van fotoserie tot video

Omgaan met de pers is ook belangrijk, denk bijvoorbeeld aan persberichten schrijven voor landelijke en lokale media of contact met journalisten van landelijke en regionale dagbladen en radiostations. Geen enkel persbericht gaat zomaar ergens heen, het updaten van actuele perslijsten is ook belangrijk. 

Bijdragen aan campagnes en meewerken aan diverse communicatie-activiteiten t.b.v. diverse campagnes zijn ook belangrijk. 

Overig

  • Redactionele werkzaamheden; redigeren blogs, zelf content schrijven of meewerken aan inhoud van nieuwsbrieven met een bereik van ruim 10.000 mensen.
  • Begeleiden van onze FutureLab Escape Room! 
  • Uiteraard heb je ook tijd over voor een opdracht/onderzoek vanuit je opleiding en horen we ook graag op welk gebied jij je wilt ontwikkelen.

Jouw talenten?
We zoeken een enthousiaste en ondernemende stagiair(e) met een sociale persoonlijkheid:

  • Je bent een 3e of 4e jaars mbo/hbo student (bijvoorbeeld richting Marketing, Media & design, Communicatie).
  • Je hebt aantoonbare passie voor social media; jij weet veel van de nieuwe trends en ontwikkelingen op dit gebied!
  • Je hebt frisse ideeën en inzichten, er is genoeg ruimte voor eigen inbreng.
  • Je bent communicatief sterk, omdat jij content schrijft en redigeert heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je legt makkelijk contact en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent flexibel en hebt een pro-actieve instelling.

Over JobOn
JobOn is de landelijke community met wekelijks tientallen sollicitatietrainingen en netwerkbijeenkomsten. We hebben een kernteam van 5 personen en een groep van 75 eventmanagers met wie we jaarlijks honderden events organiseren voor onze community van ruim 10.000 leden. Bij ons staat netwerken, kennis en ervaring delen centraal. Deze kennis en ervaring delen wij dan ook graag met jou, als stagiair!

Waar?
JobOn is gevestigd in Utrecht, aan de Europlaan 2. Gezien de huidige corona-maatregelen werken we nu vooral vanuit huis. We blijven dagelijks met elkaar in verbinding door een daily stand-up, overleggen via Zoom en meer. Zo blijven we continu met elkaar in contact. Ook organiseren we corona-proof teamuitjes. Zo hebben we onlangs met acht personen een foto-/puzzelquest gedaan in Rotterdam. We hopen dat we snel weer naar kantoor kunnen, want een borrel op locatie is toch gezelliger dan online.

Stagevergoeding?
Je ontvangt een vergoeding van € 350,- per maand. Je ontvangt geen reiskostenvergoeding.

Periode?
Het gaat om de stageperiode van jan 2022 - juni 2022. We gaan uit van een 4-daagse werkweek tijdens je stageperiode, zodat je op vrijdag voldoende ruimte hebt voor je opdrachten vanuit je opleiding. In overleg kan de definitieve periode en aantal werkuren worden vastgesteld.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden en wil je ons team komen versterken? Mail dan zo snel mogelijk je cv en motivatie naar inge@jobon.nl. Cv’s worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Solliciteren