Werkbezoekdag 2024

Veel mensen oriënteren zich op nieuwe stappen in hun loopbaan, zowel vanuit een werksituatie als vanuit een situatie van werkloosheid. Dat geld voor 50+’ers, maar ook voor jongere doelgroepen. Tegelijkertijd is in veel sectoren de vraag naar personeel enorm en zijn er werkgevers die door een tekort aan personeel niet kunnen groeien. Daardoor loopt de maatschappij steeds vaker vast.

Netwerken werkt!

Voor het succesvol zoeken naar een nieuwe baan is het leggen van contacten van groot belang. Daarbij is het ook nuttig om een goede voorstelling te kunnen maken van het werk bij werkgevers in andere sectoren. In persoonlijk contact kunnen organisaties en mensen zonder verplichtingen uitwisselen waarnaar ze op zoek zijn en wat ze elkaar mogelijk kunnen bieden. Mensen zijn vaak veel breder inzetbaar dan hun laatste opleiding of functie suggereert.

Daarom neemt Stichting JobOn op 20 november 2024 voor de 12e keer het initiatief voor de Nationale Werkbezoekdag!

 

Netwerkgesprekken tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 20 november 2024

Het idee van de werkbezoekdag is praktisch en eenvoudig. Bedrijven en publieke organisaties die meedoen, kunnen die dag nieuwsgierigen mensen uitnodigen om een kijkje in de keuken te nemen, dit gebeurt op afspraak doordat deelnemers van te voren via www.werkbezoekdag.nl een reservering maken. De personen die bezig met de heroriëntatie op de arbeidsmarkt geven aan bij welke werkgever ze graag eens op werkbezoek zouden willen om inzicht te krijgen in desbetreffende bedrijf en branche.

Laagdrempelig en vrijwillig

Het doel is dat potentieel talent op een positieve en laagdrempelige manier contacten leggen en inzicht krijgen in de mogelijkheden voor een overstap naar krapte sectoren. Werkgevers kunnen zich op hun beurt presenteren aan de potentiele werknemers. De werkbezoekdag kent een vrijwillig karakter. Het is geen banenmarkt, maar een netwerkdag. Mochten er concrete vacatures zijn, dan kan dat natuurlijk wel besproken worden.

Benieuwd geworden? In onze blog deelt Kim Davelaar, projectleider bij CAOP, haar ervaringen met haar deelname aan de Werkbezoekdag van 2023. Je lees het hier

Ik heb interesse!