Oefen je sollicitatiegesprek

Leerdoelen

  • Beschrijf jouw toegevoegde waarde
  • Oefen met de STAR-methode
  • Film jezelf en kijk terug hoe je in bepaalde situaties reageert

Het voeren van een sollicitatiegesprek blijft spannend. Hoe jij je voorbereid op een sollicitatiegesprek en met welk gevoel of idee je zo’n gesprek instapt, maakt nogal wat uit. Als je al vaak sollicitatiegesprekken hebt gevoerd, met wisselend succes, dan kun je onbedoeld onverschillig worden. Als sollicitatiegesprekken routinegesprekken worden, breng je niet het beste van jezelf naar voren. In deze online training word je meegenomen in diverse methodieken om succesvol een sollicitatiegesprek te voeren. Hoe zorg je ervoor dat je blijft hangen bij je gesprekspartner en welke vragen jij moet stellen?

De online training bestaat uit verschillende modules:

  • Positieve communicatiestijl en inleiding van het gesprek.
  • Beschrijven van motivatie en geschiktheid voor de functie en stijl van samenwerken.
  • Beschrijven van kwaliteiten, werken met de STAR-methode, beschrijven van ontwikkelpunten en ambities.
  • Reageren op vragen over drijfveren; zelf stellen van vragen aan de interviewer; een interview adequaat afronden.

De meeste opdrachten in deze e-learning “Het sollicitatiegesprek” zijn interactief en daarvoor gebruik je de webcam van je laptop om jezelf op te nemen en terug te kijken. Zo oefen je situaties uit sollicitatiegesprekken en kan jij jezelf straks krachtiger presenteren richting je toekomstige werkgever. Het kan in het begin confronterend zijn om jezelf via een webcam om te nemen, het is immers buiten je comfortzone. Maar je zult zien dat je hiervan groeit, bovendien: oefening baart kunst.

Voor het maximale resultaat is het slim om een concrete vacature te gebruiken waarmee je een sollicitatiegesprek zou willen oefenen. Ruim 1000 werkzoekenden hebben deze online training bij JobOn reeds gevolgd en is gemiddeld met een 8+ beoordeeld, vooral deelnemers die echt de tijd hebben genomen voor de training waarderen de inhoud.