Petra: “JobOn geeft mij de inspiratie die ik zocht”

Petra Baljeu startte begin dit jaar als eventmanager in Delft. Net toen haar eerste event op locatie erop zat, volgde de corona-crisis en ging alles bij JobOn volledig online. Petra besloot ook hiervoor te gaan, vol zelfvertrouwen organiseert zij diverse online events. Nu we weer naar buiten kunnen, is zij creatief aan de slag gegaan en staan er 5 mooie thema events met JobOn-Tour op de kaart in Delft. Deze organiseert zij samen met mede eventmanager Arlette, wie ze bij JobOn op weg hielp in haar rol als eventmanager. Het is wel duidelijk dat Petra een actieve, leergierige en betrokken dame is. Zo volgt ze diverse studies en trainingen, leest ze minstens vier boeken per week en is ze mantelzorger voor haar moeder. Hiernaast is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van verandermanagement. Maak kennis met deze ondernemende eventmanager van de maand!

Petra Baljeu is 43 jaar en woont in Leidschendam. Ze wandelt graag met haar hond en klust met ‘wisselend succes’, zoals ze zelf zegt, aan haar huis en tuin. Leergierig als ze is heeft ze in haar leven al tientallen boeken verslonden en een hele berg studies afgerond. Tot april 2019 werkte Petra 18 jaar bij Fugro, een ingenieursbureau in Leidschendam, waar zij al die tijd veel mogelijkheden heeft gekregen om zichzelf verder te ontwikkelen. Niet gek dat Petra zich aanmeldde als eventmanager dit jaar, want persoonlijke ontwikkeling is een thema dat bij Petra als een rode draad door haar leven loopt. 

‘Mijn manco is mijn kracht’
Petra: “Mijn manco en mijn kracht is, dat ik het erg leuk vind om heel verschillende opdrachten op te pakken. Van het opzetten van een trainingsmatrix, naar het intern begeleiden van een verhuizing, plus het inrichten van een nieuw ecologisch gebouw, naar het optuigen van een wereldwijd intranet. Dat brengt mij bij mijn laatste functie. Ik was verantwoordelijk voor de wereldwijde interne communicatie, als Internal Communication Manager, met als opdracht om Team Fugro te motiveren en te informeren. Toen mijn afdeling vorig jaar werd samengevoegd met de marketingafdeling en verhuisde naar de UK, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om Fugro te verlaten. Ik had geen vooropgezet plan, maar wel in mijn achterhoofd dat dit het moment was voor een nieuwe uitdaging in mijn leven en een mooie bijkomstigheid was dat ik meer aandacht kon besteden aan de mantelzorg voor mijn moeder.”

Bezige bij
“Ik ben heel blij met de tijd die ons gegund was en de aandacht die ik heb kunnen besteden aan de verzorging van mijn moeder.”, aldus Petra. Om professioneel aan de slag te blijven, schrijft Petra als vrijwilliger bij een lokaal theater nieuwsbrieven en persberichten. Petra: “Ik ben me momenteel verder aan het inlezen in de werking van onze hersenen en dan vooral over hoe we leren en veranderen. Tijdens mijn laatste opleiding hebben we een hersenvoorkeuren test gedaan. Zo interessant wat je daaruit op kan maken. Op advies van mijn docent heb ik een aantal boeken gelezen over dit thema”.

Nieuwe inzichten opdoen met wandelen
Petra zit duidelijk niet stil. In haar rol als eventmanager voor JobOn is zij nu vooral bezig met het organiseren van wandelevents voor JobOn-Tour in Delft, events waar Petra wel raad mee weet. “Tijdens de afgelopen maanden heb ik iedere avond een uurtje met een vriendin gewandeld. Soms was zij de enige persoon die ik sprak op een dag. Van alles hebben we besproken. Van de wereldpolitiek, de impact van de crisis tot leuke anekdotes. Al lopend heb je de ruimte om te bespreken wat er bij jou leeft. Je komt tot inzichten die je anders niet zo snel vindt. Samen met Arlette van Hoeven heb ik 5 heel diverse wandelingen in en rond Delft georganiseerd, ik heb er erg veel zin in en hoop dat we weer een aantal mensen kunnen inspireren om in beweging te komen!”, aldus Petra.

JobOn biedt veel kennis, nieuwe contacten en ingangen
Petra is blij dat ze eventmanager is geworden, het heeft haar de inspiratie gebracht die zij zocht. “Daarnaast heb ik leuke mensen leren kennen, hele diverse evenementen mogen organiseren en heel veel kennis tot mij genomen. Ik heb ook een coach overgehouden aan JobOn. Het event dat we wilden organiseren is helaas niet doorgegaan, maar aan de coaching sessies die ik daarna heb afgenomen heb ik heel erg veel gehad. Een rol als eventmanager kan ik dus iedereen aanraden! Ook wil ik nog even melding maken van de online-trainingen die ik via JobOn bij GoodHabbitz en TrainingTool heb gevolgd. Deze zijn zeker de moeite waard. Neem eens een kijkje en zie of je er zelf ook iets aan hebt.”, aldus Petra.

‘Ik wil heel graag verder met de menselijke kant van veranderen’
Maar terug naar die nieuwe uitdaging. Want waar wil Petra nu naartoe in haar carrière? Ze heeft heel wat studies afgerond, als eerste de kunstacademie, richting interieurarchitectuur, daarna opleidingskunde en arbeids- en organisatiepsychologie en uiteindelijk een opleiding interne communicatie. Petra: “Ik wil heel graag verder met de menselijke kant van veranderen. Elk project wat ik tot nu toe heb mogen begeleiden ging over verandering. Hoe kunnen we beter, efficiënter en productiever aan de slag, zonder onszelf te verliezen? En hoe bepalen en behouden we onze identiteit als alles om ons heen veranderd?”.

Organisaties die aan de rand staan van grote veranderingen opgelet!
Zij is al op de goede weg. “Eigenlijk zijn alle stappen die ik tot nu toe heb gezet in de richting van het adviseren en begeleiden van organisatie en medewerker gegaan. Communicatie is een heel belangrijk onderdeel van elk (bedrijfs)proces. En ik ben blij dat ik me daar verder in heb mogen verdiepen. Dus sta jij met jouw organisatie aan de rand van een grote verandering en zoek je iemand die je kan helpen om deze verandering behapbaar te maken voor iedereen? Neem dan contact met mij op!”, besluit Petra.

Over Petra Baljeu

De kans is groot dat Petra snel een mooie uitdaging vindt, dus wil jij jezelf ook verder ontwikkelen, je netwerk vergroten en je cv verrijken? We zijn nog op zoek naar eventmanagers in Delft.