Werken aan duurzame inzetbaarheid van 50+ door FutureLab

Stichting JobOn en de Goldschmeding Foundation verlengen samenwerking. Samen werken we aan een toekomst waarin medewerker 50+ digitaal fit wordt en duurzaam inzetbaar blijft!

De Goldschmeding Foundation en Stichting JobOn zijn verheugd om de continuering van de samenwerking aan te kondigen met de lancering van een nieuwe project. FutureLab is een innovatieve training gericht op het digitaal bewust maken van 50-plussers. Na twee projecten gericht voor werkzoekenden, zet Stichting JobOn met FutureLabNL+ de stap naar werkenden. Deze samenwerking benadrukt het gezamenlijke streven om digitale fitheid binnen organisaties te bevorderen én de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te waarborgen.

Digitale fitheid en duurzame inzetbaarheid

In een tijdperk waarin technologie een steeds grotere rol speelt in het werklandschap, is het van vitaal belang dat alle medewerkers de kans krijgen om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. FutureLab biedt een innovatieve benadering om deze kloof te overbruggen. FutureLab is speciaal ontworpen om medewerkers te helpen zich aan te passen aan de snel veranderende digitale wereld. Door middel van interactieve workshops en praktische oefeningen krijgen deelnemers de tools en kennis die nodig zijn om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Dit programma speelt in op de behoefte om medewerkers proactief te begeleiden in hun loopbaanontwikkeling, wat cruciaal is voor hun blijvende inzetbaarheid en het succes van de organisatie.

“Door het FutureLabNL+ programma ontwikkelen vijftigplussers allerlei digitale vaardigheden die van belang zijn om mee te kunnen bewegen op de arbeidsmarkt. Dit maakt het project zo uniek”, aldus Fheonna van der Helm, Goldschmeding Foundation.

Toekomstgerichte loopbaanontwikkeling

FutureLab gaat verder dan alleen het aanleren van digitale vaardigheden. Het programma omvat ook modules gericht op proactieve loopbaanontwikkeling, waardoor deelnemers worden aangemoedigd om na te denken over hun toekomstige carrièrepaden en de stappen die ze kunnen nemen om hun doelen te bereiken binnen de huidige baan.

"Met FutureLab willen we 50-plus medewerker niet alleen de vaardigheden geven die ze nodig hebben, maar ook het vertrouwen om deze toe te passen in hun dagelijkse werk," voegt Josée Blanken, algemeen directeur van Stichting JobOn toe. "Het is essentieel dat we samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen gelijke kansen krijgt en iedereen meedoet én mee kan blijven doen. Wij zijn trots op deze samenwerking."

Samenwerking voor succes

De Goldschmeding Foundation, bekend om haar inzet voor een inclusieve en duurzame samenleving, en Stichting JobOn, een organisatie die zich richt op het versterken van de arbeidsmarktpositie van werkzoekenden, zetten samen een nieuwe stap om deze succesvolle training aan te bieden aan medewerkers. Beide organisaties geloven sterk in de kracht van samenwerking en innovatie om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

De training wordt beschikbaar gesteld voor 50-plussers medewerkers die hun digitale fitheid en inzetbaarheid willen verbeteren in de provincies Noord-Holland, Gelderland en Utrecht. Aanmelden kan via de website van de Stichting JobOn. In juli worden er voor werkgevers informatiebijeenkomsten georganiseerd, aanmelden kan hier: https://jobon.nl/werkgevers.