"De training FutureLab is een aanrader. Het heeft mij vertrouwen en kennis gegeven".

“Ja, dit past me!, dacht ik meteen toen ik de aankondiging van FutureLab las. Digitalisering heeft altijd mijn belangstelling. Ik ben een handige gebruiker en vind het interessant om ontwikkelingen op dit gebied te volgen.“

door Asta Diepen Stöpler

Wendy deed begin dit jaar mee aan FutureLab. “Een geslaagde cursus vanwege de uitgebreide informatie, diverse testen en andere deelnemers. Leuk om mensen buiten mijn bubbel te ontmoeten. Vooral de Escape Room sprak me aan: online snel en gericht samenwerken met mensen die je niet kent, dat geeft zelfvertrouwen. De taken verdelen en samen de opdracht uitvoeren: een erg goede opzet. “

Wendy werkte na haar studie aan de Universiteit van Wageningen ruim 30 jaar in onder meer kwaliteitszorg in de voedingsindustrie . “Ik heb voldoende ervaring om verder te gaan. Ik oriënteer me ook verschillende bedrijfstakken. Het mooiste van JobOn is dat je mensen uit allerlei branches ontmoet: zorg, GGD’n, onderwijs, commerciële dienstverlening. Je komt in contact met zoveel meer mensen. Door FutureLab heb ik mijn netwerk flink kunnen uitbreiden.“

Niet bang voor digitalisering

Wendy’s eerste kennismaking met JobOn was de Werkbezoekdag van november vorig jaar. “Een mooi concept. Het is boeiend om iemand van een andere onderneming te spreken en om kennis te maken met een voor mij onbekende branche. Hierna volgde ik diverse workshops van JobOn. Bij FutureLab merkte ik wel dat ik digitaal goed vaardig ben en voldoende van digitalisering weet: LinkedIn, e-mail, Excel zijn voor mij dagelijkse kost. Ik ben er niet bang voor.

Heel prettig is de e-learning van Iamdigital die je op eigen tempo kan volgen tijdens deze training. Daar heb ik veel inspiratie opgedaan. Je krijg toegang tot interessante, relevante websites, workshops en opleidingen van uiteenlopende organisaties om up-to-date te blijven.

De ontwikkeling van AI

Het volgen van de Nationale AI-cursus (Artificial Intelligence) en Blockchain-cursus is leuk, beiden zijn goed toegankelijk en duidelijk. De snelle, brede ontwikkeling van AI was nieuw voor me. AI is overal om ons heen. Iedereen moet er de basis van weten, vind ik. Kortom: ik wist het eerst niet, maar nu wel! Een foto is geen bewijs meer; beeld kan volledig nep zijn. Het lijkt echt, maar hoeft het niet te zijn." Ook bijzonder vond Wendy het gebruik van technologie door de kunstenaarsgroep Another Kind of Blue, die ze in FutureLab zag. „Een verrassende samenwerking tussen dansers en techniek. Ik vond het zo mooi dat ik naar een voorstelling ben geweest. Prachtig hoe dansers en drones samen dansen.“

Wendy is vol vertrouwen op zoek naar werk. „FutureLab is een aanrader. Het heeft mijn geest verruimd en me vertrouwen en kennis gegeven.“