ING Nederland fonds en Stichting JobOn gaan werken aan duurzame inzetbaarheid met FutureLab

 

 

 

 

Werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers voor de baan van nu én de toekomst met FutureLab – een samenwerking van Stichting JobOn met het ING Nederland fonds én partners.

Vanuit de succesvolle samenwerking met de Goldschmeding Foundation en partners SER, I.AM Digital en Eelloo, is ook het ING Nederland fonds ingestapt als partner bij Stichting JobOn voor het programma FutureLab.  

Technologische ontwikkelingen

Digitale vaardigheden zijn in toenemende mate belangrijk op de arbeidsmarkt en worden de aankomende jaren, onder invloed van automatisering en technologische ontwikkelingen, alleen nog maar belangrijker. Daarbij is online netwerken voor het vinden van een baan steeds gebruikelijker. Om de stap te maken en de aansluiting te houden met de arbeidsmarkt, heeft Stichting JobOn in 2021 de onlinetraining FutureLab ontwikkeld. Uit onderzoek naar digitale inclusie blijkt dat met name een grote groep vijftigplussers beperkt digitaal vaardig is en ondanks deze krappe arbeidsmarkt geen baan kan vinden. Deze digitale kloof openbaart zich al in het sollicitatieproces; een deel van deze doelgroep heeft niet geleerd om zich online te presenteren. Daarbij werken werknemers boven de 50 jaar gemiddeld minstens 14 jaar bij dezelfde werkgever en is er nagenoeg geen tijd vrijgemaakt voor bijscholing op het gebied van digitale vaardigheden. Door deze samenwerking gaat Stichting JobOn dit programma aanbieden aan werkzoekenden én werkenden.

Informatie en inspiratie

Futurelab is uitdagende en inspirerende ontdekkingsreis voor iedereen die wil werken aan digitale vaardigheden en persoonlijke ontwikkelingen. In drie onlinebijeenkomsten gaan de deelnemers onder begeleiding van de FutureLab coach op zoek naar hun talent. En nemen ze een kijkje in de veranderende digitale wereld en de invloed hiervan op werk en digitale vaardigheden. De start wordt gemaakt met een escape-room, waarin je online samen op zoek gaat naar de beste kandidaat voor een vacature. Daarnaast werk je op eigen tempo aan een e-learning van Iamdigital. Een digitale omgeving boordevol informatie en inspiratie over de toekomst van werk. Daarnaast krijg je toegang tot de ontwikkelmodus van eelloo, waar je werkt aan persoonlijke ontwikkeling en inzicht in jouw drijfveren en talent.

Digitale vaardigheden

Digitale vaardigheden zijn niet alleen belangrijk bij de zoektocht naar een (nieuwe) baan. Het is ook van belang om aansluiting te houden bij de technologische veranderingen en de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van de huidige baan én eventueel de toekomstige baan binnen of buiten de huidige organisatie. Met de samenwerking van het ING Nederland fonds kunnen wij deze training ook in 2023 aanbieden aan werkzoekenden én dit programma verder ontwikkelen voor werkenden in samenwerking met werkgevers en branches.

Wij kijken uit naar een goede samenwerking met het ING Nederland fonds en verwelkomen naast deelnemers ook werkgevers, die willen investeren in digitale vaardigheden van medewerkers. Op 24 augustus van 9 tot 10 uur staat een kennissessie gepland voor organisaties aanmelding via Kennissessie FutureLab voor organisaties | JobOn. We ontmoeten je graag om samen te werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers voor de baan van nu én de toekomst.

Over ING Nederland fonds

Wij geloven in een inclusieve samenleving en economie. Waarin mensen financieel gezond zijn en iedereen kan meedoen. Wij steunen maatschappelijke ondernemers om te starten, groeien en verduurzamen. Waardoor meer mensen digitaal mee kunnen doen, meer mensen financieel gezond zijn, en werk voor meer mensen bereikbaar is. Zie ook ING Nederland fonds - ING