"Workshop bij JobOn was echt een breakthrough"

Dimitry de Vink (45) uit Utrecht worstelde een partij die zoveel mensen worstelen. Hij had een prima baan, maar zat toch niet meer helemaal lekker op z’n plek. De twijfel sloeg toe en na een fase van ontkenning van zijn eigen bezwaren, kwam hij met JobOn in contact. Hij werd eventmanager en van het een kwam het ander… 

‘Eigenlijk had ik niets te klagen. Ik had een fijne baan bij een zorgorganisatie die gespecialiseerd is in hulpmiddelen. Ik zat in een een soort projectteam voor online dienstverlening en had veel klantcontact. Leuk, toch beviel de baan mij op een gegeven moment niet meer. Op een dag stuitte ik op een post van JobOn, ik meen op LinkedIn. Ik had Stichting JobOn al vaker voorbij zien komen en het viel me op dat ze leuke workshops aanboden. En vooral dat die matchten met een bepaald gevoel, een gedachte, een wens, een ambitie. Iets in die trant. En zo ben ik bij JobOn terecht gekomen.

Veranderen

Ik ben een workshop gaan volgen op het moment dat ik me echt realiseerde dat ik bij mijn werkgever niet meer op mijn plek zat; er moest iets veranderen. Die workshop draaide om het herkennen van je eigen kwaliteiten. Het was een prettige bijeenkomst, het is sowieso fijn om met gelijkgestemden aandacht te schenken aan zo’n thema. Tijdens die workshop realiseerde ik me dat het hosten van zo’n workshop, waarbij je organisatietalent heel erg goed van pas komt, echt iets was wat ik al professie zou moeten doen. Het was echt zo’n breakthrough moment. Door het optreden van de eventmanager van JobOn kwam ineens boordevol energie en was het voor mij helder wat ik wilde gaan doen.

Ik wilde als betaalde eventmanager voor JobOn aan de slag en workshops organiseren. Later begreep ik dat dit een vrijwilligersfunctie was en dat ben ik gaan doen, ook omdat ik het maatschappelijke aspect van deze baan enorm waardeer. Het is heel fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst of loopbaan van andere mensen. Daarnaast kon ik zo mijn netwerk vergroten, zichtbaarder worden en dat alles zou mij helpen bij het vinden van een andere, nieuwe baan.

Nieuwe baan

En dat is gelukt. Ik ben eerst gesprekken gaan voeren met mensen uit mijn eigen netwerk en die uit het netwerk van JobOn. En als je daar actief mee aan de gang gaat, merk je dat je steeds vaker aan tafel komt te zitten en dat vergroot al jouw kans op een nieuwe baan. Op mijn LinkedIn-profiel had ik ook geschreven dat ik events organiseerde voor JobOn. Eigenlijk werkt dat van twee kanten: het is goed voor mij dat ik deze functie op mijn cv heb staan en door ermee naar buiten te treden, raken steeds meer mensen bekend met JobOn en dat is ook een goede ontwikkeling. De recruiter die mij benaderde voor mijn nieuwe baan zei ook vrijwel direct: Hey, ik zie ook dat je voor JobOn werkt en daar een event-managersfunctie hebt, ik denk dat de volgende functie die ik je ga doorsturen wellicht wel bij je vindt passen. Nou dat klopte ook wel. Ik ben sinds juni vorig jaar nu manager van zakelijke events. Dat heb ik in mijn vrije tijd ook jaren gedaan, voor kleine festivals voor 150 man of iets voor vrienden.

Evenementen organiseren heb ik echt nodig, ik hou van organiseren, van opbouwen en weer loslaten om door te gaan naar een nieuwe klus. Die continue stroom aan prikkels heb ik echt nodig. Nu zijn het zakelijke events met de nadruk op duurzaamheid. Laatst had ik mijn eerste event: een werkbezoek van Micky Adriaansens, de minister van Economische Zaken en Klimaat. Hoe dat werkt? Nou, de minister vertelt, ik regel. Het is een bezoek dus er moet heel veel omheen gepland worden, de catering, de ruimte, de techniek… En dat mocht ik allemaal regelen met de collega’s van mijn werkgever ROM Utrecht om me heen, uiteraard.

Mooiste herinnering

Nu ik een baan heb, ontbreekt mij de tijd om me in te zetten voor JobOn. Intussen kijk ik met genoegen terug op de samenwerking; de workshops die ik heb neergezet, waren echt uit mijn hand. Die realisatie is mijn mooiste herinnering aan mijn tijd bij JobOn. Het was mijn gekozen thema en dat thema sprak veel mensen aan waardoor er echt waardevolle verbindingen ontstonden. En dat je dan achteraf goede feedback ontvangt van mensen die zeggen dat ze er echt iets aan gehad hebben, is zó mooi. Je draagt als eventmanager echt iets bij. Daarbij heb ik zoveel mooie contacten opgedaan, waar ik in wil blijven investeren. Het zou zonde zijn als ik die zou verwaarlozen. Nee, dat gaat mij echt niet gebeuren.”

Deze blog is geschreven door Thomas Braun, onze bevlogen journalist!

Wil jij werken aan jouw loopbaan en je netwerk vergroten? 

Wil je jouw professionaliteit verder ontwikkelen en inzetten voor jouw medemens? Word dan eventmanager bij JobOn! Je neemt deel aan ons talentprogramma waarin we je opleiden tot eventmanager. Door jouw events help je anderen en jezelf verder.

word eventmanager