Na jaren bij dezelfde werkgever weg, hoe vind je nieuw werk? Het verhaal van Diane

Soms veranderen jouw wensen ten opzichte van de wensen die je werkgever heeft voor jouw functie. Dan sta je op een kruispunt en is het tijd om keuzes te maken. Dit kan betekenen dat je verder gaat, op zoek naar een nieuwe baan. Hoe pak je dat aan? Kristel Cox (eventmanager JobOn) sprak met Diane Kramer. In deze blog deelt Diane tips die je helpen om jouw nieuwe (droom)baan te vinden!

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Klik dan snel door naar de tips van Diane voor jouw zoektocht naar nieuw werk.

Na een carrière van ruim 30 jaar bij dezelfde werkgever ging Diane weer terug het sollicitatieproces in. De arbeidsmarkt is inmiddels wel behoorlijk veranderd. Dus, waar begin je dan? “Ik besloot om gebruik te maken van de expertise van een uitzendbureau. Mijn CV werd geüpdatet en ik kreeg praktische tips voor het invullen van mijn LinkedIn-profiel.

Daarnaast wilde Diane ook graag haar netwerk verbreden. Ze wilde niet afwachten, ze wilde bezig blijven en ook weer up-to-date zijn in en met haar werkveld: eventmanagement, projectmanagement en communicatie.

Stap 1: Het werken aan je zichtbaarheid op de arbeidsmarkt

Diane begon met het benaderen van haar bestaande relaties, want als je een baan wil dan is het handig als mensen weten dat je op zoek bent. “Ik maakte mijn eerste stappen op LinkedIn en schreef mijn eerste bericht (post). Zodoende wist iedereen op LinkedIn dat ik open stond voor een nieuwe uitdaging. Doordat ik meer met LinkedIn bezig was, werd mijn profiel ook echt actief. Ik begon te reageren op posts van anderen en op vacatures.

Stap 2: Investeer in persoonlijke ontwikkeling

Diane wilde ook aan de slag met haar persoonlijke ontwikkeling. “Ik volgde webinars van o.a. de KvK en evenementenbureaus om weer up-to-date te zijn over alle kennis op mijn vakgebied. Daarnaast kwam ik erachter dat er op LinkedIn veel informatie te vinden is doordat je nieuwe connecties krijgt als je actief bent op het platform. Vanuit het uitzendbureau kreeg ik ook vacatures doorgestuurd. Daar zat ook de vacature van JobOn tussen voor eventmanager, een vrijwillige functie. Dit sprak mij enorm aan en ik besloot het te gaan doen.

Stap 3: Sociale media

Door een oud collega werd Diane gewezen op Rob Mes ‘verbinder van vraag en aanbod’. “Rob heeft een heel groot bereik op LinkedIn. Ik nam het initiatief en stuurde hem een berichtje. Hij deelde dat vervolgens en daardoor kreeg ik een megabereik tijdens mijn zoektocht naar een baan. Door zijn actie werd ik ineens heel zichtbaar op sociale media.

Een mooi inzicht wat Diane heeft opgedaan door alle activiteiten waar ze mee bezig is geweest:

Stel jezelf open, stel een vraag, mensen zijn écht bereid je te helpen.

Het werkte! Diane werd door een communicatieadviesbureau via LinkedIn benaderd omdat ze haar profiel hadden gezien. Ze belde met het bedrijf want ze hadden een vacature. Na dat telefoongesprek was zowel het bedrijf als Diane nog niet helemaal overtuigd: “Ik, maar ook het bedrijf, twijfelde heel erg of dit nou dé baan was, maar ik besloot het toch een kans te geven en op gesprek te gaan. Tijdens dat gesprek bleken ze binnen dat bedrijf nog een vacature te hebben en uiteindelijk ben ik daarvoor aangenomen. Inmiddels werk ik alweer enkele weken met veel plezier!

eventmanager


 

Tips van Diane voor jouw zoektocht naar een nieuwe werkgever

  • Wordt je op gesprek uitgenodigd? Ga altijd op gesprek! Je weet nooit hoe iets kan lopen, dat bewijst mijn verhaal.
  • Volg webinars om up-to-date te blijven binnen de branche waarin je werk zoekt.
  • Blijf actief op sociale media. Plaats zo nu en dan wat en reageer onder anderen. Experimenteer met een filmpje of enkel tekst. Zo ben je zichtbaar en dat vergroot jouw kansen!

Bij JobOn ben je welkom voor inspiratie!

Soms zit je vast in jouw zoektocht naar nieuw werk, je weet gewoon niet meer zo goed waar je zingeving uit haalt en jouw huidige werk geeft je te weinig inspiratie. Meld je dan eens aan voor één van onze events! Wij brengen je tips, inspiratie en nieuwe netwerkcontacten.

events jobon