Dankzij FutureLab ging ik goed voorbereid de arbeidsmarkt op

“Beter beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt.” Natasja voelde de behoefte om iets anders te gaan doen nadat ze, op goede voet, uit elkaar ging met haar werkgever. Ze wilde weleens weten hoe het zit met alle technologische ontwikkelingen en gaf zich op voor FutureLab van JobOn. In deze blog delen wij haar ervaring.

Eerlijk gezegd moest ik wel uit mijn comfortzone komen. Ik had best veel weerstand tegen digitalisering en technologie. Maar juist daarom was ik de juiste kandidaat, hoorde ik.”

Enkele jaren geleden gingen Natasja en haar toenmalige werkgever in goed overleg uit elkaar. “Ik was opleidingscoördinator en accountmanager opleidingen bij een advies- en managementbureau in de food sector, voornamelijk AGF. De laatste jaren merkte ik dat ik mijn werk als opleidingscoördinator grotendeels op de automatische piloot deed, er was nauwelijks meer uitdaging voor me. Ik had ideeën om de opleidingen te verbeteren met onder meer nieuwe leermethoden zoals blended learning 1). Maar dit paste niet in de toekomstplannen van de organisatie. Mijn droom was om opleidingskundige te zijn, om meer de inhoud en de diepte in te gaan. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf ‘Groei en Straal’ opgericht voor coaching, advies en training. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden en te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze het beste uit zichzelf én het leven halen.

Aanmelden FutureLab

Eventmanager zijn bij JobOn voelt aan als een warm bad

Een kennis wees Natasja in het najaar van 2020 op JobOn “’Is dat niet iets voor je?’ "Organiseren vind ik erg leuk en de functie event manager sprak me aan. Ik melde me in december 2020 aan. Het was een warm bad, fijn om samen te zijn met gelijkgestemden. Goed om elkaar én jezelf te helpen in persoonlijke ontwikkeling en in de zoektocht naar een volgende stap naar werk.

Ik heb diverse online-events georganiseerd, waarvoor veel belangstelling was. Een aantal is zelfs twee keer gegeven, zoals ‘Meer uit jezelf halen’ en ‘Krachtig solliciteren’. Kernthema is het belang om bij jezelf te blijven en je hart te volgen voornamelijk bij het maken van keuzes. Door deze online-events, het gebruik van interne systemen van JobOn en een actievere inzet van LinkedIn zijn mijn digitale vaardigheden vergroot, maar het kon altijd nog beter. Na enige aarzeling gaf ik me begin dit jaar op voor FutureLab. Ik wilde nu wel eens weten hoe het echt zit met technologische ontwikkelingen. Wat klopt er van mijn kritische mening en negatieve vermoedens. Mijn kijk is er door veranderd: ik heb minder weerstand en meer inzicht in het belang van technologische ontwikkelingen en waar kansen liggen zoals nieuwe functies."

De adviezen van mijn coach en de e-learnings kan ik goed in de praktijk toepassen.”
Natasja Jacobs volgde FutureLab in maart jl. en merkte er al snel de voordelen er van.

Natasja Jacobs - FutureLab

Bevind jij je op T-splitsing in jouw loopbaan? Doe mee met het FutureLab en leer kiezen!

Natasja vindt het ook fijn te merken dat “ik digitaal vaardiger ben dan ik zelf dacht. Omgaan met apps en iets op internet opzoeken horen ook bij digitale vaardigheden. Verrassend, want dit is voor mij zo basaal dat ik daar niet bij stil stond. Uit de scan kwam tot mijn verbazing naar voren dat ik een ‘digitaal leider’ ben en dat de omschrijving ‘digitale verdieper’ het beste bij mij past.

Het meest waardevol voor mij is het contact met mijn coach - Willy - en de lessen uit de e-learning I AM Digital, omdat ik de tips toe kan passen. Hierdoor kan ik mezelf verder verbeteren als ondernemer, coach en als trainer. Het eerste deel van FutureLab is meer algemeen, je leert via een leuk spelvorm de basics. Uit de verdieping kon ik uit het geleerde er meer uithalen voor mezelf qua ontwikkelingsmogelijkheden.

Ik kan me voorstellen dat iemand die op een ’T-splitsing’ staat, veel nieuwe inzichten krijgt, onder meer over de invloed van digitalisering en leert van Future Lab. Als je moet kiezen welke richting je op wilt gaan, dan krijg je hier veel nuttige informatie over kansrijke beroepen en branches. Je komt beter beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt. Voor iedereen zit er wat in. Future Lab biedt een uitstekend gevarieerd programma, onder meer via ‘blended learning’."

Deze blog is geschreven door Asta Diepen Stöpler, onze bevlogen journalist! Wij danken Natasja voor haar tijd en eerlijke mening.

  • Blended learning is een methode die verschillende leervormen combineert. De meest gebruikelijke manier is een combinatie van traditionele klassikale ontwikkeling en online leren.

Wij zoeken eventmanagers!

Wil je jouw professionaliteit verder ontwikkelen en inzetten voor jouw medemens? Word dan eventmanager bij JobOn! Je neemt deel aan ons talentprogramma waarin we je opleiden tot eventmanager. Door jouw events help je anderen verder met de keuzes in hun loopbaan. 

Eventmanager