Marjon: “Meedoen aan FutureLab gaf mij een enorme boost!”

Marjon deed onlangs mee aan FutureLab50+: Ontdek je digitalent. Een uitgebreid programma waarin je in een paar weken tijd ontzettend veel nieuwe kennis, ervaring en inzichten opdoet in de wereld van digitalisering & de kansen op de arbeidsmarkt. Laat je inspireren door haar ervaringen en meld je ook aan voor FutureLab50+!

Waarom heb je meegedaan aan FutureLAb50+? Marjon: “Toen ik de aankondiging van FutureLab50+ las op de site van JobOn werd ik nieuwsgierig, wat zal dat zijn en waar gaat dat over, vroeg ik me af. Ik hou van nieuwe zaken en ben van nature benieuwd naar nieuwe dingen. Verder ben ik al behoorlijk digitaal, maar wie weet is er wel veel meer wat ik niet weet.”

Nieuwe beroepen door digitalisering
En, wat heb je zoal geleerd van de 3 Labs (online sessies) en de uitgebreide e-learning waar het programma uit bestaat? “Dat er ondertussen al veel nieuwe beroepen zijn ontstaan door de digitalisering. Dat er veel werk is verdwenen, maar daar zijn dus nieuwe beroepen voor terug gekomen. Ik heb goed inzicht gekregen in de veranderingen in de toekomstige banenmarkt. Tijdens de E-learnings werd ik automatisch nog nieuwsgieriger. Ik herinnerde mijn zoon zijn vakkenpakket van de HBO. Hij had een boek ‘Critical thinking’ gekregen; ik herinnerde mij dat ik daar echt in geïnteresseerd was, en nu weer dacht, daar wil ik wel meer over weten. Er bleek ook veel software te zijn waar ik nog nooit van gehoord had. Ik heb van sommige uitgezocht wat die software doet en kan. Met veel software kan ik niets, maar er zaten ook een paar interessante bij.”, aldus Marjon.

Interactie met deelnemers
Het leukste aan het programma vond Marjon de interactie tussen de deelnemers. Marjon: “Opdrachten werden gezamenlijk uitgevoerd. We begonnen in het eerste Lab met een ‘escaperoom’, met elkaar waren we een recruiter van een bedrijf en moesten de beste kandidaat selecteren om een complexe klus te laten klaren. Verder bespreek je ook andere opdrachten met elkaar, zodat je meteen ook aan het netwerken bent.”

Verder verdiepen
We vragen haar naar het meest verrassende inzicht dat ze heeft gekregen. “Het meest verrassende is voor mij dat ik er zo’n boost van heb gekregen, mij verder wilde verdiepen in het geboden materiaal waardoor ik al snel een actielijst voor mijzelf had opgesteld. Bijvoorbeeld het herinrichten van de zoekcriteria op de verschillende vacaturesites, maar ook de verschillende gratis online trainingen die worden aangeboden.” vertelt Marjon.

Veel geleerd
Marjon kan het iedereen aanraden om mee te doen aan FutureLab: “FutureLab maakte mij nieuwsgierig en wekte nog meer nieuwsgierigheid op. Ik kreeg inzicht in mijn eigen digitale vaardigheden. Naast dat het gewoon leuk was om met elkaar te doen, heb ik veel geleerd over de veranderingen door digitalisering en de nieuwe beroepen die daardoor zijn ontstaan.

Meedoen met FutureLab50+?
Doe mee aan het eerstvolgende FutureLab50+! Check hier de data en meld je aan