'Ik ben het liefst de spin in het web'

Lysanne Pleunis is een energieke en enthousiaste regeltante. Sinds zij in juli 2019 zonder werk thuis kwam te zitten, is zij druk met sollicitaties, cursussen en haar vrijwilligerswerk bij JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden. Als eventmanager in Helmond en Eindhoven organiseert zij uiteenlopende workshops voor werkzoekenden in onze regio. 

HELMOND - Intussen is Pleunis heel wat ervaringen rijker, is haar netwerk flink uitgebreid en is ze ervan overtuigd die leuke baan te bemachtigen. Dit gevoel en deze ervaring gunt ze iedereen, daarom roept ze andere werkzoekenden uit deze steden op haar te komen versterken. Pleunis: “Verbreed je persoonlijke -en sollicitatievaardigheden en pak die kans om je eigen workshops van A tot Z te regelen waarbij je zelf op de 1e rij zit!”

Netwerk
In haar laatste functie werkte Pleunis als projectcoördinator bij Philips. Door een interne reorganisatie kwam zij noodgedwongen thuis te zitten. Pleunis: “Na 19 jaar Philips had ik best een groot netwerk, maar dat was voornamelijk gevuld met Philips mensen. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, besefte ik dat ik niet het juiste netwerk had. Mede daarom meldde ik me aan als vrijwilliger en ging ik aan de slag als eventmanager bij JobOn.

Vrijheid
JobOn biedt veel vrijheid. JobOn is gericht op werkzoekenden en biedt hen een heel scala aan workshops en trainingen binnen de thema's ‘Solliciteren, Persoonlijke ontwikkeling & Coaching, Communicatie, Personal branding en Flow & Fun’. “Als je als eventmanager een workshop wilt organiseren, kun je putten uit een lijst van sprekers en locaties, maar je mag ook zelf een spreker benaderen en je eigen invulling aan de workshop geven. Die vrijheid vind ik persoonlijk heel fijn.”

“Van elke workshop die ik bij JobOn heb georganiseerd, heb ik iets opgepikt dat ik in de praktijk ook gebruik. Van elevator pitch tot LinkedIn profiel, van basiskennis van WordPress tot een goede outfit om succesvol te solliciteren en alle vragen die ik een recruiter altijd al heb willen stellen. Daarnaast weet ik nu ook hoe ik online events in Zoom moet organiseren en hosten. Normaliter organiseer je jouw workshops op locatie in je eigen regio, maar sinds de corona-crisis ging alles opeens online. Gelukkig komt daar nu weer wat verandering in.” 

Persoonlijk
“We gaan op JobOn-Tour en organiseren wandelevents voor werkzoekenden in Helmond en Eindhoven.  Tijdens deze events, vaak onder begeleiding van wandelcoaches, delen we ervaringen en zetten we samen stappen om persoonlijke leerdoelen te bereiken. Ik ben nu bezig een wandelevent te organiseren in combinatie met een ‘Levend LinkedIn’ workshop. Heel leuk, want er is zeker weer behoefte aan echt persoonlijk contact met andere werkzoekenden in de regio”, aldus Pleunis.


Ondanks dat Pleunis veel energie krijgt van het organiseren van deze events, staat een leuke baan voor haar op de eerste plaats. Waar ze naar op zoek is? Pleunis: “Ik ben het liefst de spin-in-het-web en doe graag net iets meer dan gevraagd wordt. Ik zoek daarom een baan als coördinator, office manager of personal assistent waarbij de nadruk op organiseren ligt. Geef mij maar een opdracht of klus en ik regel het!”

Versterking
De kans is groot dat Pleunis binnenkort een baan vindt, want de ervaring leert dat eventmanagers bij JobOn vaak snel weer uitstromen omdat ze door deze ervaring sneller een baan vinden. En dat is ook wat JobOn hoopt als mensen starten als vrijwilliger. Daarom is versterking van nieuwe vrijwilligers in deze regio van harte welkom. Pleunis: “Ik kan deze rol iedereen aanbevelen, eventmanager zijn is echt de moeite waard. Dus kom uit je comfort zone en verbreed je persoonlijke - en sollicitatievaardigheden. Vergroot je netwerk door andere werkzoekenden te leren kennen en verrijk jezelf om voor je eigen leerdoelen workshops te organiseren!”

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar.

www.jobon.nl

-----------------------------------

Dit artikel over eventmanager Lysanne Pleunis stond in Weekblad de Traverse in Helmond 5 augustus 2020. Ben jij enthousiast geworden na het verhaal van Lysanne en wil je ook eventmanager worden? Verstek ons team. Bekijk hier de vacature en meld je aan!