Werkzoekenden kunnen op stap met Elena Bragar

Wandelend netwerken door het Twiske

Door de anderhalve meter maatregel zijn netwerkevenementen lastig te organiseren. Binnenkort kunnen werkzoekenden in Hoorn tijdens een wandeling door de stad contacten leggen. Zij worden bij de hand genomen door Elena Bragar.

Het zat Elena Bragar (50) de laatste paar jaar niet mee. Haar kind werd ernstig ziek, ze kreeg twee sterfgevallen in de familie voor haar kiezen en tot overmaat van ramp verloor ze haar baan. Via een re-integratieproject krabbelde Elena er weer langzaam bovenop. Als vrijwilligster bij JobOn, een landelijke community voorwerkzoekenden, ontwikkelt zij verschillende online- en wandelevents waarbij netwerken centraal staat. In augustus gaan de wandelingen in het Twiske van start.

Liefde
De liefde bracht de in de Oekraïne geboren en getogen Elena naar ons land, waar ze alweer 21 jaar woont. Ze heeft zich de taal en cultuur helemaal eigen gemaakt. „Ik weet nog dat het me opviel dat iedereen hier glimlachte. Ik voelde me meteen thuis.” Toen haar veertienjarige zoon met zware gezondheidsklachten kampte, kreeg Elena ook te horen dat haar moeder ongeneeslijk ziek was. Omdat haar vader niet in staat was voor haar te zorgen, reisde zij dat jaar vaak op en neer naar de Oekraïne om zorg te bieden. „Ik had net een jaar een nieuwe baan als leidinggevende. Toen deze in de periode vlak daarna door een reorganisatie kwam te vervallen, werd opeens alles te veel. Door het vervallen van de functie bij haar vorige werkgever, kwam Elena terecht in het integratieproject tweede spoor; er moest gezocht worden naar een andere werkgever. Om haar arbeidsritme op peil te krijgen, nam ze het advies vrijwilligerswerk te gaan doen ter harte. „Ik had al snel drie dingen gevonden die goed bij me passen. In Purmerend hielp ik een sportcentrum met de ontwikkeling van de website en ging ik aan de slag bij het dierenopvangcentrum. Net toen ik weer een beetje licht zag, kwam de coronacrisis. Dat was een behoorlijke klap. Wonderbaarlijk genoeg had ik de kracht om er toch weer iets van te maken. Ik zat niet meer alleen thuis opgesloten in mijn ellende. Opeens zat iedereen thuis. Ik voelde me geen uitzondering meer.”

Rode draad
„JobOn organiseerde sinds de coronacrisis veel online evenementen. Tijdens de coronalockdown kwam ik met hen in aanraking. Ik heb in anderhalve maand meer dan honderd webinars en workshops gevolgd voor mijn eigen ontwikkeling. In deze periode ben ik enorm in mijn eigen kracht gegroeid. Ik heb mijn talenten herontdekt. Ik bedacht me dat het ook ontzettend leuk zou zijn om zelf weer evenementen te kunnen organiseren, dat werk loopt als een rode draad door mijn carrière. Nu iedereen weer naar buiten mag, hoeft het niet alleen online meer. In augustus vinden er in het Twiske twee netwerkbijeenkomsten plaats in de vorm van een wandelevent. Tijdens deze wandelingen loopt er een ademhalingscoach mee, is er tijd voor koffie en gelegenheid voor een unieke manier van netwerken. Via www.jobon.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

 ----------------------------------------------------------

Artikel stond in het Noord Hollands Dagblad Zaanstreek en Waterland van 25 juli 2020. Wil jij net als Elena ook eventmanager worden en toffe events organiseren? Check de vacature en versterk ons team.