• ondernemerschap

Margriet: “Pionieren en ontdekken, dit zijn elementen die bij mij passen”

Dat Margriet wel houd van avontuur, onderzoeken en leren on the job is wel duidelijk. Toen haar laatste baan anders uitpakte en zij er geen energie van kreeg, besloot ze zelf op te stappen. Op naar betere matches. Snel daarna zette ze koers op JobOn en haar eigen ontwikkeling. Net op het moment dat JobOn volledig online was gegaan, startte zij als eventmanager. Margriet: “Ik voelde dat ik op de eerste trein zat met een nieuwe bestemming: digitale webinars. Pionieren en ontdekken. Dit zijn elementen die bij mij passen.”

Niet voor niets dat zij deze maand dan ook verkozen is tot ‘Eventmanager van de maand’. Want vol energie en enthousiasme is zij druk in de weer met het verzinnen en organiseren van uiteenlopende events en webinars. Wat ze er verder nog meer leuk aan vindt? “De ontmoeting met mensen en het uitbreiden van mijn netwerk vind ik geweldig. Het is ook mooi om te ervaren dat digitaal je wereld vanuit thuis, zo onwijs groot kan zijn. Maar het initiatief nemen voor nieuwe contacten en tot resultaat komen, is voor mij de grootste voldoening van het werken voor Jobon. Als je dan ook nog tevreden deelnemers hebt, is dat helemaal top.”, aldus Margriet.

Meer inzicht in de arbeidsmarkt
Haar rol als eventmanager heeft haar intussen al veel gebracht. Zo vond zij haar creativiteit weer terug en heeft ze meer inzicht gekregen in hoe de arbeidsmarkt 2020 werkt. Margriet: “LinkedIn was voor mij bijvoorbeeld altijd een ietwat duister gebeuren. Die wereld wordt nu door mij steeds verder ontdekt en ik zie steeds beter de kracht ervan in. Ook doe ik nu ervaring op met het presenteren voor de camera en vind ik inspiratie die leidt naar nieuwe wegen als ik kijk naar mijn toekomstige carrière.”, aldus Margriet.

Denken buiten de kaders
Vertel daar eens wat over, want je vorige rol was projectleider vastgoed bij een ziekenhuis. Zoek je het nog steeds in deze richting of denk je aan iets anders? Margriet: “Ik zoek in ieder geval een baan waarin ik mijn creativiteit mag toepassen en buiten de gevestigde denkkaders mag gaan. Voorlopig zoek ik naar een adviesrol op huisvestingsgebied binnen grote organisaties, maar wie weet dat ik met deze ervaring van webinars organiseren iets in de evenementenbranche ga doen. Een ander spoor dat ik ga uitzoeken is of eigen ondernemer iets voor mij is.”

Concrete acties en hulp vanuit JobOn
Dat zijn mooie plannen. Ik ben benieuwd welke kant zij uiteindelijk opgaat, maar dat gaat vast goedkomen als ik hoor welke stappen zij hiervoor zet. “Ik ga de Indeed zoekmachines nog beter afstellen met de tips van Bas Westland voor geschikte vacatures. Voor het ondernemerschap ga ik een training volgen bij Frank Rekers en ook binnen mijn persoonlijke coaching traject is dit een onderwerp van gesprek.”, aldus Margriet. Allemaal trainers en sprekers die zij kent vanuit JobOn, mooi om te zien wat zij er op deze manier nog meer voor zichzelf uithaalt.

De doorzetter wint
Margriet komt er wel en is een echte doorzetter. Ze besluit ons gesprek dan ook met de oproep aan andere werkzoekenden: “Start met vrijwilligerswerk, blijf mensen ontmoeten en houd focus. De doorzetter wint.”

Meer over Margriet