• ondernemerschap

Danielle, webinarhost van het eerste uur!

Haar eerste event op locatie stond net gepland en toen gooide covid-19 roet in het eten, zoals ze zelf zegt. Maar of dat achteraf gezien voor Danielle erg was is de vraag, want direct ging zij aan de slag als online webinar host. Intussen is zij een van onze ‘experts’ op dit gebied. Danielle: “Ik vind het echt geweldig op deze manier en het heeft mij ook duidelijk gemaakt waarmee ik verder wil in mijn carrière. Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf als virtueel assistent”. Mede door een flinke portie events op haar naam, haar zichtbaarheid op LinkedIn en haar behulpzaamheid aan andere eventmanagers is Danielle afgelopen week verkozen tot eventmanager van de maand. Maak kennis met Danielle!

Eventmanager staat goed om mijn cv’
Danielle werkte de afgelopen jaren als adviseur webcare bij een energiemaatschappij. Helaas liep haar contract eind 2019 af. Maar stilzitten deed ze niet, ze volgde een opleiding Eventmanagement en zette haar eigen website www.daniellevrolijk.nl op. Ondertussen solliciteerde ze op banen in de events, alleen zonder aantoonbare ervaring. Dus meldde zij zich aan als eventmanager. Danielle: “Eventmanager staat goed op mijn cv, dacht ik. Bovendien zou ik dan gelijk bezig zijn en oefenen met organiseren, draaiboeken maken, mensen buiten mijn netwerk aanspreken en alles wat er nog meer bij komt kijken. Ervaring opdoen dus, terwijl ik zocht naar een soortgelijke betaalde functie.”

Geen reistijd en geen zorgen over koffie of thee
Net toen haar eerste workshop op de website stond, kwam de corona-crisis om de hoek kijken. Binnen enkele dagen ging JobOn volledig online via JobOn-Air. Wat vond Danielle hiervan? ”Ik vind het echt geweldig op deze manier. Er is geen reistijd, het maakt niet uit waar de spreker vandaan komt en je kan een grote groep mensen tegelijk bereiken. Je hoeft je geen zorgen te maken over gratis koffie, thee of water of dat er wel goede audiovisuele middelen aanwezig zijn. Je hoeft niet over straat met allerlei materialen, ideaal!”, aldus Danielle.

Veel ervaring en inzichten rijker
Danielle is enthousiast, het online hosten heeft haar intussen al veel gebracht. Danielle: “Ik heb veel ervaring opgedaan met Zoom en Webinargeek. Dat heeft mij ook duidelijk gemaakt, waarmee ik mij in mijn eigen bedrijf wil bezighouden. Ook een groter netwerk, je ontmoet veel mensen op deze manier. Zelfs als ik een event van een andere eventmanager bijwoon, komen er mensen naar mij toe, of ik dingen tijdens dat event kan oplossen, omdat ze mij herkennen als een van de hosts van de organisatie.”

Ondersteunen van ondernemers als virtueel assistent
Nu ben ik wel benieuwd wat voor bedrijf je wilt opzetten, vertel daar eens wat over. Danielle: “Ik ben op het moment bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf als virtueel assistent. Als virtueel assistent wil ik ondernemers ondersteunen die moeite hebben met online zichtbaar zijn, omdat een goed online marketing plan tijd kost. Het posten op social media en het maken van online trainingen en (online) presentaties, wil ik dan van hen overnemen. Evenals het hosten van webinars, zodat de ondernemer zich volledig kan richten op het geven van de training of workshop, omdat ik zorg voor het technische deel en vragen die er uit de groep deelnemers komen.”

Tips of advies bij ondernemingsplan zijn welkom!
Welke stappen heb je hiervoor al gezet? “Ik ben bezig met het schrijven van mijn ondernemingsplan. Dus als er iemand is, die mij daarbij kan helpen, door het eens na te lopen en tips te geven, dan hoor ik het graag. Vanaf deze week start ik mijn Virtueel Assistent opleiding bij Welles Office Academy. Daarnaast volg ik ook nog een marketing cursus en ben ik mijn opleiding Eventmanagement aan het afronden.”, aldus Danielle. Goed bezig zou ik zeggen! Ook zien we haar regelmatig op LinkedIn voorbij komen met tips en persoonlijke video’s, dus volgens mij gaat het met jou wel goedkomen.

Besteed tijd aan datgene waar je hart sneller van gaat kloppen
Heb je misschien nog tips voor andere werkzoekenden die nog zoekende zijn in hun zoektocht naar de passende baan? Danielle: “Investeer in jezelf tijdens je zoektocht. Lees boeken, volg trainingen of workshops en zorg dat je je tijd besteedt, aan dat waar je hart sneller van gaat kloppen.

Heb jij tips voor Danielle of wil je meer over haar weten? Neem contact met haar op!