• coaching

Herstart je mindset en ga groeien!

Wil jij je droombaan vinden en voortaan altijd de beste versie van jezelf presenteren? Laat je mindset voor je werken, want het is essentieel om gezonde gedachten en patronen te ontwikkelen om jouw doelen met succes te bereiken. Toch zijn er weinig mensen bezig met hun mentale welzijn en vaak hebben negatieve gedachten de overvloed. Echter houden deze ons beneden je potentieel omdat we vaak vanuit emoties reageren in plaats van onze logica gebruiken. Wat kan jij nu doen om de controle te krijgen over je emoties en de juiste mindset, zodat je (weer) succesvol kan worden? Daar heb ik 3 manieren voor!

1. Wat is je blauwdruk van geld?
De meeste van ons zijn opgegroeid met negatieve emoties als het op geld aankomt. Den aan gedachtes als: ‘Geld verdienen is moeilijk en hard werken!’, ‘Geld groeit niet aan de bomen!’ en ‘Ik kan alleen meer voldaan en gelukkig zijn als ik genoeg geld heb!’.

Als de bovenste uitspraken van toepassing zijn op jou, dan raad ik je aan om de New York Times best-seller "Rich Dad-Poor Dad" by Robert Kiyosaki and Sharon Lechter te lezen. In dit boek staan tal van processen beschreven die je mindset met betrekking tot geld zullen veranderen. 

2. Wat je aandacht geeft groeit
Als je je droombaan wilt vinden, een baan die je stabiliteit, zekerheid en vrijheid geeft en de mogelijkheid om je te ontwikkelen, is je mindset erg belangrijk. Als je niet opzettelijk positieve gedachten begint te denken, zullen ze steeds een obstakel vormen om je droombaan te vinden en te krijgen. Je zult niet ver komen in je zoektocht!

Een ander boek, wat je ook zal helpen, is een andere New York Times bestseller van de bekende wetenschapper Dr. Bruce Lipton "The Biology of Belief".

Geleerd optimisme
Als je doorhebt dat elke negatieve gedachte je negatieve energie kost, dan pas kun je leren om je negatieve gedachten om te zetten in gezonde en positieve gedachten. Dit wordt ook wel geleerd optimisme genoemd. Je kiest er bewust voor om verder te kijken dan de huidige realiteit en gebruikt je verbeelding om positieve emoties te voelen, zodat je je eigen toekomst kan creëren.

Je hebt geen grip op externe invloeden. Het enige waar je invloed op hebt, is je eigen gevoel, vanbinnen. Probeer te oefenen om gedachten te denken die positieve emoties naar boven brengen. Kies ook gedachten die je in jezelf laten geloven en je daadwerkelijk ook goed te laten voelen.

3. Ontdek, Accepteer en omarm je ware zelf
Voordat je begint aan je zoektocht naar je droombaan, is het goed te pauzeren. Denk na over hoe je jezelf ziet en stel jezelf de onderstaande vragen:

-Vind je dat je je droombaan waard bent?
-Is dit de baan waar je jezelf gewaardeerd voelt?
-Waardeer je jezelf genoeg om je goed te voelen in deze baan? 
-Waardeer je jezelf genoeg om het verschil te maken? Niet alleen in jouw leven, maar ook in dat van anderen?

Eigenwaarde
Als je op een van deze vragen nee hebt geantwoord, dan is het om je eigenwaarde te gaan ontdekken. Accepteer en omarm het feit dat je genoeg en compleet bent, precies zoals je bent. Hou van jezelf met al je sterktes en zwaktes en gebruik je energie om jezelf te ontwikkelen.

Ik hoop dat deze blog, je zal helpen om de juiste mindset te krijgen zodat je je reis kan beginnen met kracht en zekerheid. Zodat je je droombaan kan vinden die je wilt en die je verdient!

Over de auteur:
Nadja El Fertasi is de CEO/Founder van 'Thrive with EQ'. Haar missie is mensen te helpen om hun Emotionele Intelligentie te maximaliseren zodat ze boven hun potentieel kunnen leven!