In gesprek met...

Nynke de Vries uit Zwolle, trainer en coach en sinds oktober eventmanager bij JobOn. Na een klein half jaar in-between-jobs te zijn geweest heeft zij nu een leuke baan. Daarnaast wil ze starten als zelfstandig coach en trainer. Haar tijd als eventmanager bij JobOn heeft haar al veel gebracht. “Ik kan het iedereen aanraden om dit een tijdje te doen. Het is echt verrijkend in een periode die soms gewoon zwaar is.“, aldus Nynke.

Nynke werkte tot september 2019 als projectmanager bij een detacheringsbureau in de financiële dienstverlening. Nynke: “Ik coachte daar jonge professionals in hun ontwikkeling. Maar helaas werd mijn contract vanwege financiële tegenvallers niet verlengd. Er moest een groep medewerkers uit en ik was daar helaas een van.” Wat heb je sinds die tijd gedaan? “Ik ben voorzichtig begonnen met solliciteren en heb mij vrijwel direct aangemeld als eventmanager bij JobOn.

Nynke vond haar weg
“De sollicitaties vond ik in het begin best ingewikkeld. Waar vind je vacatures en kan ik dat dan wel en wat wil ik eigenlijk? Ik merk dat vooral die laatste vraag uiteindelijk heel belangrijk is en je richting gaat geven. Zolang je dat niet helder hebt, is het ook lastig om je netwerk voor je te laten werken. Ik heb heel veel netwerkgesprekken gevoerd en mensen om hulp gevraagd. Hoewel de afwijzingen het zwaarste zijn, leerde mij dat wel welke weg uiteindelijk mijn weg is.”, aldus Nynke. En zij heeft intussen haar weg gevonden. Nynke: “Ik heb inmiddels een baan gevonden als coördinator bij een welzijnsorganisatie. Ik werk daar voor een project waarbij we mensen die leven op of onder de armoedegrens in contact willen brengen met mensen die over hebben. Dit gebeurt middels een app; de Geweldige Wijk app. Hierin kan hulp worden gevraagd en aangeboden. Een project wat zeker in deze tijd veel goeds kan bijdragen. De app is overigens voor iedereen te downloaden en dus wellicht ook interessant voor mensen bij JobOn.”

‘JobOn heeft mij veel gebracht’
Daarnaast wil Nynke ook graag als zelfstandig coach en trainer starten. Hiervoor heeft zij al de nodige stappen gezet, ze heeft de juiste opleidingen gevolgd en is in gesprek met het UWV. Ook heeft ze veel nieuwe contacten opgedaan en mede door JobOn is haar netwerk flink uitgebreid. Maar dat is niet het enige. “JobOn heeft mij heel veel gebracht. Ik heb ontzettend fijne mensen ontmoet waar ik mooie gesprekken mee heb gevoerd en waar ik steun vond als ik het als werkzoekende wel eens zwaar had. Ook de workshops die ik heb gevolgd hebben mij inzichten gegeven en door het zoeken naar mooie events heb ik veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Ik kan het iedereen aanraden om dit een tijdje te doen. Het is echt verrijkend in een periode die soms gewoon zwaar is.”, aldus Nynke.

Blijf bezig en in gesprek
Mooi te horen, heb je hiernaast nog een tip voor andere werkzoekenden? Nynke: “Blijf steeds bezig. Ondanks dat het soms zwaar is en je echt wel eens een dag hebt dat je niet meer wilt, dat je moe bent van al de afwijzingen en moedeloos of het ooit goed komt. Gun jezelf 1 zo'n dag en ga dan weer met frisse moed aan de slag. Zoek mensen op, blijf in gesprek, blijf op vacatures reageren en ga vooral ook netwerken bij bedrijven waar jij graag wilt werken. Dus reageer niet alleen op vacatures, maar laat ook pro-actief je gezicht zien. Zorg dat ze jou leren kennen. En probeer toch zo concreet mogelijk te formuleren wat je zoekt. Dan zal het naar jou toe komen.”