• ondernemerschap

  • coaching

  • personal branding

Erika: “Bij JobOn voelt een werkzoekende zich niet alleen"

Erika Roth is eventmanager in Groningen. Sinds ze zonder baan zit is zij erg actief. Zo is zij niet alleen eventmanager, maar heeft ze de nodige studies opgepakt en startte ze zelfs haar eigen onderneming. Een bezig bij, dat blijkt ook uit haar inzet voor JobOn. Deze dame organiseert meerdaagse workshops, schrijft persberichten en meer. In gesprek met Erika!

Erika is een enthousiaste en ervaren project- en productmanager met zowel wetenschappelijke als industriële ervaring. Sinds ze afscheid nam van haar laatste functie heeft zij niet stil gezeten. Erika: “Naast solliciteren en netwerken ben ik ook bezig geweest met verder studeren in de richting van gezondheid en dieet. Ik heb de cursus 'Kanker en Dieet' bij WUR en de CPION-erkende opleiding van 'Medische Basiskennis' afgerond. Verder heb ik ook een diploma van ayurvedisch therapeut behaald en mijn eigen onderneming ervoor opgestart.”

En dan toch nog tijd over om je aan te melden als eventmanager?
“Ja, gezien de zeer positieve meningen over JobOn en het grote belang van netwerken in het zoeken naar een baan, heb ik besloten om de activiteiten van JobOn van dichter bij te willen bekijken. Bovendien vind ik organiseren en samenwerken, contact met mensen en kennisoverdracht leuk om te doen.”, aldus Erika.

Wat heeft dit je tot nu toe gebracht?
Erika: “Ik heb heel veel van de workshops geleerd en geniet van het organiseren. De professionele en ondersteunende atmosfeer van JobOn en het succes in het organiseren van events hebben meer zelfvertrouwen gecreëerd. Bij JobOn voelt een werkzoekende zich niet alleen in zijn of haar lastige situatie.”

Waar wil je naartoe in je carrière?
“Na jarenlange werkervaring in verschillende sectoren van toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek en in de landbouw industrie, heb ik besloten mijn kennis voor onze noordelijke regio en de lokale gemeenschap in te zetten. Project management, adviseren, gecombineerd met les geven in hogescholen en universiteiten zou een mooie mix zijn.”, aldus Erika.

Wat is jouw tip voor andere werkzoekenden?
Erika: “Mijn tip voor andere werkzoekenden is om er alles aan te doen om een PASSENDE werkgever en functie te vinden. De werkcultuur van een bedrijf en de collega's zijn even belangrijk als het werk zelf. Kies voor een GEZONDE werksituatie, die meer energie geeft dan wegneemt. JobOn faciliteert dit proces met meerdere workshops rondom deze thema’s.”

Meer over Erika Roth

Wil jij net als Erika eventmanager worden en je zelfvertrouwen en je netwerk vergroten? Meld je ook aan als
eventmanager en verrijk jezelf en je cv!