René: “Wees trouw aan jezelf!”

Eind vorig jaar kwam René Jurgens (36) zonder werk te zitten. Mede om zichzelf een positieve boost te geven en om optimaal te netwerken, besloot hij ook eventmanager voor JobOn te worden. Deze ervaring heeft hem veel gebracht. Niet alleen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ook heeft hij een baan gevonden waar hij met heel zijn hart achter staat!

Sinds juni 2019 werkt René met veel plezier bij Copier Water als commercieel technisch adviseur. René: “Ik heb een mooie brede functie, waarin ik acquisitie, sales, technische uitwerking van oplossingen, marktontwikkeling en PR rondom decentrale waterzuivering kan combineren. Dit sluit precies aan bij wat ik echt graag doe. Eén van de lessen die ik leerde naar aanleiding van de workshop met Koen Lohmann (visualiseer jouw droombaan), waarbij ik tot het inzicht kwam dat ik echt trouw moest zijn aan mezelf. Na die tijd heb ik toen besloten niet meer iets te willen omwille van werk hebben, maar puur omdat ik het echt wil. Dat gaf mij ook de durf om sollicitaties die niet goed voelden af te ketsen, iets wat ik eerder niet gedurfd had.”

‘Ik heb heel veel geleerd’
René zit op zijn plek en als ik het zo inschat, heeft DeBroekriem hier ergens ook aan bijgedragen. René knikt en vult aan: “Absoluut. Alle workshops en de vele inspirerende en leuke gesprekken met diverse ‘Broekriemers’ hebben mij geholpen om binnen een paar maanden diverse zaken uit het verleden achter me te laten. Ook heb ik de switch durven maken van ouderwets vacatures zoeken en brieven schrijven, naar netwerken en mezelf profileren, zoals op LinkedIn. Dankzij die omslag heb ik na een paar maanden vrijwel geen brieven meer geschreven, ben ik meermaals benaderd en ben ik via mijn netwerk met diverse bedrijven in gesprek gekomen.” Ben je zo ook aan je nieuwe baan gekomen? Vraag ik hem. René: “Ja, eigenlijk wel, voor deze functie werd ik ook benaderd via LinkedIn.”

Praat met veel mensen
Dit zijn al een paar mooie tips voor werkzoekenden, maar wat vind je nu echt het belangrijkste? “Het allerbelangrijkste als werkzoekende is netwerken en profileren. Zoek overal veel contacten, praat met heel veel mensen, draag via social media en in alle gespreken uit wat jij echt zoekt, waar jij blij van wordt! De vele contacten brengen je dan niet alleen veel lol, inspiratie en wijsheid, ze brengen je vanzelf in aanraking met de kans die jij zoekt.”, aldus René.