• coaching

  • flow & fun

Wat voor een baan wil jij écht?

Als je nu eens terugkijkt naar alle zoektermen die jij gebruikt in je zoektocht naar een nieuwe baan. Zijn het dan zoektermen die matchen met de werkervaring die je al opgedaan hebt tot nu toe? Vaak is dit wel het geval. We ondernemen vaak acties vanuit waar we NU staan, wat we NU kunnen en wat we NU weten.

Als je laatste baan 100% het werk is waar je van 'aan' gaat, waar je hart zogezegd van in de fik gaat, dan is dat prima. Dan weet je al waar je blij van wordt en dan blijf je bij wat je weet. Want je weet: never change a winning formula.

Word jij nog blij van wat je deed?
Maar als de laatste werkzaamheden die jij hebt uitgevoerd niet meer passen bij wie jij NU bent. Als het doen van dit werk je geen voldaan gevoel meer geeft, als dit werk voelt als een “moetje” wat de rekeningen betaalt, maar het ondertussen jou meer energie kost dan dat het je geeft. Als je dit weet van jezelf en je alsnog solliciteert op dit soort banen, omdat dat is wat je nu kunt, dan is het tijd om naar binnen te keren. Dan is het tijd om jezelf deze vraag te stellen: waarom blijf ik solliciteren op banen als deze waar ik eigenlijk helemaal niet meer blij van word?

Ik zie dit veel gebeuren bij mijn klanten en vaak is het antwoord op deze vraag: omdat ik niet weet wat het is dat ik écht wil doen. En dat snap ik. Want het hebben van een groot verlangen, het weten wat je écht wilt, dat helpt je om in beweging te komen. Dat is de brandstof die ervoor zorgt dat je buiten de gebaande paden durft te gaan en dat jij je comfort zone gaat oprekken.

1 gouden tip
Herken jij dit? Dan geef ik je graag één super concrete tip mee die jij per direct kunt toepassen om meer inzicht te krijgen in wat het is dat je écht wilt doen.

Begin met jezelf een nieuw verhaal te vertellen! Per direct!

Let op de woorden die je gebruikt, laat geen onkruid toe in je gedachten. Je mindset is super krachtig.
Spreek opmerkingen en gedachten als ik weet niet wat ik écht wil of ik moet wel blijven doen wat ik nu doe vanwege het geld, et cetera, niet meer uit. Als je jezelf er wel op betrapt (vaak doordat je energie meteen verlaagt als je aandacht aan dit oude verhaal geeft), dan constateer je dit en dan corrigeer je wat jij zei of dacht op dat moment.

Je kunt je oude verhaal vervangen door nieuwe gedachten en opmerkingen, zoals: ik sta ervoor open om te ontdekken wat het is dat ik écht wil doen, of: ook voor mij is het mogelijk om een baan te vinden die ik écht leuk vind, of: de ideale baan die bestaat al en ik herken deze als ik ‘m tegenkom

Je zult zien dat er dingen gaan veranderen zodra je ervoor kiest om je standaard te verhogen. Jij besluit dat het tijd is voor een nieuw verhaal, en iets kan groeien wanneer je dit aandacht geeft. Dus gun jezelf wat je verdient en vertel jezelf hét verhaal dat jij vanaf NU voor jezelf wilt creëren!

Over de auteur:
Nicole Engels