Stichting JobOn lanceert Engelstalige draaiboeken voor loopbaanontwikkeling nieuwkomers

Vanaf februari 2024 hebben wij ons aanbod uitgebreid met Engelstalige draaiboeken voor nieuwkomers. In een interview met Imre Meier, communicatiespecialist bij Stichting JobOn, spreken we over deze ontwikkeling. 

Waarom uitbreiding naar Engelstalige werkvormen?

“Vorig jaar zijn wij gestart met ons Engelstalige talentprogramma om Engelstalige eventmanagers op te leiden," vertelt Imre. Vanuit onze ervaring met het organiseren van events voor en door werkzoekende Oekraïners hebben wij dit jaar een vervolgstap gemaakt door onze focus te verbreden naar nieuwkomers. We hebben mooie materialen voor de organisatie van events voor onze vrijwilligers en vanaf begin dit jaar bieden wij al onze Nederlandstalige draaiboeken ook in het Engels aan. Zo kunnen werkzoekenden, de Engelstalige eventmanagers, stappen zetten in hun loopbaan.

Win-win voor werkzoekenden

"De Engelstalige draaiboeken zijn een win-win voor zowel JobOn als de eventmanagers," legt Imre uit. "Het vergroot ons bereik onder de Engelstalige community en tegelijktijdig werken de deelnemers aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling." Met deze informatieve werkvormen kunnen de eventmanagers zelfstandig een workshop organiseren vanuit onze begeleiding. Dit is voor hun een mooie stap in hun eigen ontwikkeling in de zoektocht naar een passende baan. Het organiseren van een eigen event blijft spannend, maar onze draaiboeken geven hen houvast en vertrouwen en dat werkt positief mee aan inspirerende events voor werkzoekenden.

Loopbaanontwikkeling 

"De draaiboeken worden al jaren veelvuldig gebruikt door onze eventmanagers en daarom hebben wij met hulp van onze Oekraïense collega Adelina Portymay; projectcoördinator JobOnTrack, onze materialen vertaald naar het Engels. Ook Adelina is bij ons gestart als vrijwilliger en dus ervaringsdeskundige, zegt Imre. We zijn trots op ons aanbod. Er is veel diversiteit als het gaat om de draaiboeken: "Met zes verschillende draaiboeken en het droombaanspel bieden we een breed scala aan activiteiten," benadrukt Imre. "Van het checken van je CV, het oefenen van een elevator pitch tot het ontdekken van je droombaan met de Dream Job Game. Voor elk leerdoel hebben wij een werkvorm."

Benut je talent 

"Werkzoekenden kunnen onze website in de gaten houden voor de aankomende Engelstalige workshops," adviseert Imre. "Ze kunnen kosteloos deelnemen aan workshops zoals Dream job game, A CV that suits you of Your elevator pitch."

Met de introductie van dit Engelstalige programma zet JobOn een belangrijke stap in het bevorderen van inclusie door loopbaanontwikkeling voor een bredere doelgroep. In deze krappe arbeidsmarkt is al het talent nodig. Werkzoekenden zijn welkom als deelnemer bij onze inspirerende workshops. Of je kan zelf starten als eventmanager in de steden waar wij actief zijn. Voor aanmelding zie www.jobon.nl

Wil jij als Gemeente nieuwkomers verder helpen met een stap naar een baan en/of deze werkvormen inzetten voor participatie, neem dan contact op met onze algemeen directeur Josée Blanken voor een afspraak.