De betekenis van werkgeluk voor Talentmanager Lotte van JobOn

Ben jij op zoek naar werkgeluk? Lotte Langevoort, Talentmanager bij JobOn, deelt haar reis vanuit de bioscoopwereld naar haar rol bij JobOn en onthult de sleutel tot haar succes en werkgeluk. In dit artikel duiken we in Lotte's persoonlijke ervaringen en delen we haar inzichten over inspiratie, uitdagingen en de toekomst van werk.

Wat motiveerde je om bij JobOn te komen werken en hoe heb je jouw eerste jaar ervaren?

Na 15 jaar in de bioscoopwereld en jarenlang vrijwilligerswerk, besloot Lotte de stap te zetten naar een betaalde baan waarin ze zich maatschappelijk kon inzetten. De vacature van Talentmanager bij JobOn sprak haar direct aan vanwege de impact van JobOn's programma's. Lotte deelt: "De functie leek mij op het lijf geschreven. Ik mag veel verschillende mensen begeleiden in hun zoektocht naar passend werk, iets wat goed bij mij past." Haar eerste jaar bij JobOn beschrijft ze als fantastisch: "Ik heb zoveel geleerd en ik heb met veel bijzondere mensen mogen werken."

Wat is volgens jou de sleutel tot jouw succes en werkgeluk bij JobOn?

Voor Lotte draait werkgeluk erom dat je jezelf kunt zijn. Ze waardeert de ruimte voor eigen ideeën en groeimogelijkheden: "Binnen mijn taken als Talentmanager en binnen de organisatie JobOn is hier volop ruimte toe." Lotte benadrukt het belang van een veilige werkomgeving: "Toen ik bij JobOn begon voelde dit gelijk als een warm bad en dat gevoel is niet meer weggegaan."

Waar haal jij je inspiratie vandaan en wat motiveert je het meest in je werk?

"Wat mij het meest motiveert en inspireert in mijn werk zijn de verhalen van de verschillende mensen die ik spreek en tegenkom." Ze benadrukt de kracht van openheid: "Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe iedereen die zich aansluit bij het Talentprogramma zich open durft te stellen en met zijn/haar verhaal ook weer een ander inspireert en verder helpt."

Welke uitdagingen ben je tegengekomen?

"Ik merk dat ik graag iedereen wil helpen, maar de kracht zit er juist in om mensen zelf de stap te laten maken." Ze zoekt ondersteuning bij collega’s en waardeert de frisse perspectieven: "Als ik twijfel vraag ik Josée, onze algemeen directeur, om met mij mee te denken. Zij heeft veel kennis en weet altijd weer nieuwe inzichten te geven, waar ik dan zelf weer mee verder kan."

Welk advies zou je willen geven aan mensen die op zoek zijn naar werk?

Lotte adviseert werkzoekenden om in gesprek te gaan met anderen: "Dit brengt vaak nieuwe inzichten met zich mee. Het kan ontzettend lastig zijn om buiten je eigen bubbel te treden. Echter kan dit wel helpen om je net even een duw in de juiste richting te geven." De eventmanagers die, onder begeleiding van Lotte, het Talentprogramma doorlopen gaan uiteindelijk aan de slag met het organiseren van hun eigen workshops. "Mocht je nou nog geen ervaring hebben met netwerken en dit nog lastig vinden, dan zou ik aanraden om eens een workshop van één van onze eventmanagers bij jou in de buurt te volgen.", aldus Lotte.

Hoe zie je de toekomst van werk en de rol van JobOn daarin?

Lotte reflecteert op het groeiende bewustzijn dat werkgeluk cruciaal is: "Helaas zien we in Nederland dat steeds meer mensen (waaronder veel jongeren) met burn-out klachten rondlopen." Ze benadrukt de zoektocht naar wat energie geeft: "We zijn ons er steeds meer bewust van dat we iets willen doen waar we energie uithalen in plaats van wat energie kost." Lotte ziet JobOn als een plek voor zelfontdekking: "Bij JobOn kun je dit voor jezelf onderzoeken. Of je nou het Talentprogramma door loopt, een workshop volgt of kiest voor FutureLab. Voor iedereen is er iets wat gaat helpen bij het vinden van jouw werkgeluk."

Ontdek jouw werkgeluk tijdens de programma's van JobOn

Op zoek naar een nieuwe stap in jouw loopbaan? Bij JobOn helpen we je graag verder. Bekijk onze programma's hier.