De kracht van de Nationale Werkbezoekdag: In gesprek met Rose-Marie Lucas

Loopbaancoaching gaat niet enkel over sollicitatietraining of carrièretests. Het gaat over verbinding maken, deuren openen en nieuwe kansen creëren voor coachees. En volgens Rose-Marie, een ervaren loopbaancoach, is de Nationale Werkbezoekdag van JobOn een perfecte gelegenheid om precies dat te doen.

Transformeer carrières met de Werkbezoekdag

Deelname aan de Werkbezoekdag heeft Rose-Marie's beroepspraktijk verrijkt op tal van manieren. "Ik heb coachees geholpen bij het oriënteren en vinden van een baan. Ze hebben niet alleen hun netwerk uitgebreid, maar velen hebben er zelfs direct een baan aan overgehouden," vertelt ze. Daarnaast heeft Rose-Marie workshops georganiseerd over de voorbereiding op de Werkbezoekdag, waarbij ze coachees heeft geleerd hoe ze zichzelf effectief kunnen presenteren en welke vragen ze moeten stellen tijdens netwerkgesprekken.

De Nationale Werkbezoekdag: meer dan alleen een evenement

Haar succesverhalen zijn inspirerend. Eén coachee, voorbereid door Rose-Marie, kreeg een baan als backoffice medewerker bij een re-integratiebureau. Een ander vond werk bij een kinderdagverblijf na een bezoek tijdens de Werkbezoekdag en mag nu een leer/werk traject volgen. De lijst gaat door.

De feedback van coachees over de Werkbezoekdag is bijna unaniem positief. Rose-Marie benadrukt hoe laagdrempelig en motiverend het evenement is. "Het helpt coachees hun blik te verbreden en geeft hen de mogelijkheid om organisaties te verkennen waar ze meer van willen weten."

Waarom elke loopbaancoach moet deelnemen

Waarom zou een loopbaancoach overwegen zijn of haar coachees naar de Werkbezoekdag te sturen? Rose-Marie ziet het als een kans om 'out of the box' te denken. Het biedt een unieke mogelijkheid voor coachees om in de keuken te kijken van verschillende organisaties en bedrijven. Daarnaast helpt het coachees om zichzelf te presenteren en te articuleren wat ze zoeken in een carrière.

Rose-Marie ziet de Werkbezoekdag als een essentieel instrument binnen het bredere kader van loopbaanbegeleiding. "Netwerken biedt de grootste kans op het vinden van werk. De Werkbezoekdag maakt dat netwerken toegankelijk en effectief."

Actiegericht advies voor loopbaancoaches

Aan andere loopbaancoaches die overwegen deel te nemen aan de volgende editie van de Werkbezoekdag, geeft Rose-Marie het volgende advies: "Wees actief. Informeer je coachees, benader bedrijven in de omgeving, werk samen met lokale media en verenigingen. Gebruik alle middelen die tot je beschikking staan om het woord te verspreiden."

Groei zelf terwijl je anderen helpt

Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat loopbaancoaches zelf ook continu bezig zijn met hun eigen loopbaanontwikkeling. Door zelf deel te nemen aan de Werkbezoekdag op 15 november, kunnen loopbaancoaches in gesprek gaan met professionals uit diverse branches, hun netwerk uitbreiden en wellicht nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor hun eigen carrière ontdekken. Grijp deze kans. Word ambassadeur voor de Nationale Werkbezoekdag en open nieuwe deuren voor zowel uw coachees als uzelf. Het evenement biedt een wereld van mogelijkheden en volgens Rose-Marie is het een kans die je niet mag missen.