Welke waarde heeft vrijwilligerswerk bij JobOn?

Welke waarde heeft vrijwilligerswerk? Is het alleen maar goed voor je eigen geweten, om iets kosteloos voor een ander te doen? Of is het doel van vrijwilligerswerk louter de dag een beetje goed doorkomen? Diane Kramer heeft een heel andere ervaring. “Los van het feit dat ik graag iets voor anderen doe en het bij JobOn een zeer aangename tijdsbesteding was, staat het verdomd goed op je cv. Zo goed zelfs dat ik er (deels) mijn nieuw job aan te danken heb.

Na meer dan 30 jaar bij een internationale dienstverlener te hebben gewerkt, nam ik de beslissing om voor mijzelf te kiezen. In de privésfeer was er veel gebeurd en de vraag kwam op. Wat is nu echt belangrijk? Natuurlijk is dat een goede baan, maar je moet ook lekker in je vel zitten. Uiteindelijk besloot ik dat ik minder uur wilde werken. Ik was net oma geworden en wilde ook dag op mijn kleindochter passen. En niet onbelangrijk: meer tijd voor mijzelf nemen. Helaas was mijn functie veel te omvattend en minder werken helaas geen optie. Na lang wikken en wegen heb ik in goed overleg afscheid genomen van mijn werkgever. Een moeilijke keuze, achteraf bleek het de beste keuze."

Breid jouw netwerk uit als vrijwilliger

“En dan zit je ineens thuis. Dat overviel me best wel. Ik vond het een gekke gewaarwording om niet naar mijn werk te gaan. Uiteindelijk kon ik de beslissing die ik had genomen accepteren en nu kan ik volmondig zeggen: het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Dat ging niet zonder slag of stoot, laat ik daar ook eerlijk in zijn, maar ik vond mijn draai. Ik had mijn verplichtingen naar het UWV want ik had recht op een uitkering. Via het UWV ben ik webinars gaan volgen, ik breidde mijn netwerk uit en ik heb mij aangemeld bij Randstad voor een loopbaantraject. En dat uitzendbureau heeft me op weg geholpen. Mijn LinkedIn-profiel was niet bijgewerkt, dat hebben we echt gezamenlijk gedaan. Ook kreeg ik tips op het punt van solliciteren want ja, dat had ik al 30 jaar niet gedaan. En ik ben 57; geen idee hoe zoiets vandaag de dag eruitziet. Ja, Randstad heeft me echt enorm geholpen. Ook met de wekelijkse sollicitaties die ik schreef.”

In contact komen met JobOn

“En toen kwam Randstad met een suggestie: Neem eens contact op met JobOn. Had ik nog nooit van gehoord. Ik dacht: ik ben al zo actief met alles, wil ik dat ook nog erbij? Toch heb ik contact gezocht, informatie ingewonnen, op de website gekeken en ik dacht: dit kan best interessant worden. Want bij JobOn mag je events organiseren en dat was ik van origine al, eventmanager. Ik kon dus mooi mijn bijdrage leveren aan het organiseren van events en me inhoudelijk bemoeien met workshops, waardoor ik mede-werkzoekenden kon helpen. Uiteindelijk heb ik als host twee webinars georganiseerd, over LinkedIn met trainer Trudy Pannekeet. De insteek was: hoe zet je jezelf op de kaart hoe ben je voor werkgevers het best vindbaar? Dat was ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Ook volgde ik zelf events via JobOn en ontmoette ik veel nieuwe mensen. Op die manier werd mijn netwerk vergroot.

Zoek iemand op met een mega bereik

“En toen werd ik via LinkedIn benaderd door het communicatie-adviesbureau Cross uit Schiedam. Ze hadden mijn profiel gezien en of ik op gesprek wilde komen en inmiddels ben werkzaam bij Cross als projectmanager. Ik dankte dit ook wel aan Rob Mes, een LinkedIn-verbinder met meer dan 100.000 volgers. Ik werd op hem gewezen door een oud-collega. Hij deelde een berichtje van mij en daardoor kreeg ik ineens een mega-bereik tijdens mijn zoektocht naar een baan.

Cross ondersteunt haar klanten bij het creëren van krachtige content. Dat kan in verschillende vormen gegoten worden, zowel online als offline, zoals een advertentie in vaktitels, een eigen magazine, een webinar, podcast, whitepaper, blog, advertorial of congresverslag.

En ik werk ook nog eens exact het aantal uren dat ik wenste, namelijk 28. Het zijn er dus geen 50 of 60 meer! Soms denk ik: heb ik deze baan nu te danken aan Randstad? Na alles wat ze voor me gedaan hebben? Of aan die leuke mensen bij JobOn, voor wie ik in de toekomst graag weer wat zou willen betekenen? Alle beetjes zullen geholpen hebben. Maar wat ik inmiddels zeker weet: de stap naar JobOn is goed geweest, vrijwilligerswerk staat goed op je cv. Dat je belangeloos iets hebt gedaan voor anderen. Dat maakt echt verschil! En naast een goed cv, heeft het mij ook geholpen, want uiteindelijk heb ik met alle hulp zelf de stap gezet door een moedige keuze te maken. Daar ben ik best trots op."

Het kernteam van JobOn bedankt Diane voor het delen van haar verhaal. Heb jij een interessant verhaal over jouw loopbaan en wil je die graag delen? Neem dan contact op met ons. Dit kan via info@jobon.nl. We horen graag van je.

Vrijwilligerswerk bij JobOn

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat, door actief te zijn als vrijwilliger bij JobOn:

  • Als je meer uren actief bent als vrijwilliger, dan wordt jouw netwerk groter.
    Door meer uren te draaien leer je meer mensen kennen en dat vergroot jouw netwerk! Als eventmanager bij JobOn leer je snel en eenvoudig veel mensen kennen. Niet alleen als mede-eventmanager, maar ook dankzij de events die je opzet.
  • Vrijwilligen bij JobOn draagt bij aan jouw mentale gezondheid.
    Opzich niks onlogisch! Doordat je actief bezig bent met iets dat je interessant vind, ga je je beter voelen. Het is dus goed om, bijvoorbeeld als je geen werk hebt, actief te zijn als vrijwilliger en bezig te zijn met iets dat je een goed gevoel geeft. Uiteraard kan dit bij JobOn, maar naast ons zijn er tal van goede doelen op zoek naar gemotiveerde mensen.
  • Je vind sneller een baan als vrijwilliger bij JobOn.
    Klopt, doordat je actief bezig bent met het opdoen van nieuwe vaardigheden, je netwerk vergroten en kennis te delen rondom jouw loopbaan is de kans op het vinden van een nieuwe baan groter.

Genoeg redenen? Wij hebben er nog veel meer, maar die vertellen we je graag in persoon. Meld je aan als eventmanager bij JobOn en zet de eerste om jouw loopbaan aan te pakken.

word eventmanager