• 24 augustus 2022

Ontslagen vanwege een reorganisatie: Lotgenoten kunnen zoveel van elkaar leren

Irma van der Stelt (61) uit Rotterdam werkte 30 jaar bij een groot Nederlands bedrijf, toen ze te horen kreeg dat daar geen plaats meer voor haar was. Ze kreeg het advies om zich bij JobOn aan te melden. Sinds kort heeft ze een prachtige fulltimebaan bij de Gemeente Rotterdam en om die reden stopt Irma als eventmanager bij JobOn. Ze organiseerde ruim 40 events en blikt in deze blog terug op haar tijd bij JobOn.

Ontslagen worden voelt als een klap in je gezicht

Het zal je maar gebeuren, je bent dertig jaar in dienst bij dezelfde werkgever en dan word je ineens verzocht om je spullen te pakken. Irma: “Nou, het is mij overkomen in 2019. Een enorme klap in mijn gezicht. Tja, en dan is er ineens een verkapte reorganisatie en ik was 60. Dan voel je het al aankomen, hè? Ik zat in de hoogste trede van mijn salarisgroep en kreeg te horen dat ik teveel verdiende voor wat ik deed. Er werden allerlei dingen verzonnen, een dossier opgebouwd en ach ergens zal er wel een kern van waarheid in hebben gezeten, maar uiteindelijk word je gewoon verzocht te zoeken naar een functie elders…”

De tip van Irma: Raak niet in paniek

Wat doe je als je, na zo lang bij dezelfde werkgever en als 50+er ontslagen word? Imra: “Wel, ik ben niet in paniek geraakt. Ik kwam via een outplacementraject terecht bij een extern bureau waar ik niet veel aan had. In de tussentijd ging ik thuis wat verven en fröbelen om niet in een gat te vallen, ik ben niet meteen als een dolle gaan solliciteren. Zorgen maakte ik mij wel, want ik ben kostwinner. Ons inkomen zou natuurlijk enorm slinken als ik werkloos zou raken. Het externe bureau tipte mij op De Broekriem. De wàt? Ja, zei ze, daar kun je leren je beter te profileren door als vrijwilliger te gaan werken als eventmanager en events voor andere werkzoekenden te organiseren. De Broekriem is de naam van de organisatie die nu JobOn heet. Ik bezocht workshops in Dordrecht en in Gouda en de sfeer plus de informatie die ik kreeg spraken mij erg aan. Toen heb ik mezelf aangemeld als eventmanager.”

Op zoek naar nieuwe werk? Wij zoeken een Programmamanager voor ons FutureLab! Benieuwd? Bekijk de vacature en reageer. 

Gratis nieuwe vaardigheden leren, via JobOn

“En ik héb veel geleerd. Ik ben anders gaan denken, meer out of the box. Dan hoorde ik iemand iets vertellen en dan dacht ik: dat zou wel een event kunnen zijn. Tijdens events leer je zoveel mensen kennen en die kunnen je weer helpen met je sollicitatiebrief of het uitbreiden van je LinkedIn-profiel. Ik heb mezelf echt ontwikkeld de afgelopen twee jaar. Er is zoveel mogelijk bij JobOn! Zo kan je ook online trainingen van GoodHabitz volgen via de site van JobOn, echt super waardevol! Je doet een scan en komt er zo achter waar jouw groeikansen liggen. Je krijgt een overzicht van tien trainingen die het beste bij je passen en die je direct kunt volgen: kosteloos. Echt een aanrader voor mensen die zonder werk komen te zitten en door willen groeien.”

Waarom aanmelden als eventmanager bij JobOn?

“Waarom? Op de eerste plaats: Ik was weer onder de mensen en het leek mij leuk om zelf events te organiseren, want dan leer je toch weer meer op het gebied van organiseren, profileren en je breidt je netwerk uit. Dat lukt niet met thuiszitten. Ik had natuurlijk al wel een profiel op LinkedIn, maar als je een baan hebt geloof je dat allemaal wel. Door de contacten bij JobOn ben ik actief aan mijn netwerk op LinkedIn gaan werken. Intussen organiseerde ik online-events - zo leerde ik ook omgaan met ZOOM - en organiseerde ik in het Kralingse Bos een Qigong-training, uit de Tibetaanse meditatietraditie waarbij je je leert ontspannen. Ik hield veel ‘netwerkwandelingen’ op de mooiste plekken in en rond Rotterdam. Ik vergeet nooit toen ik een stadswandeling had georganiseerd er een jongen naast me liep. Hij zei: ‘Ik heb vanmiddag een sollicitatiegesprek.’ Leuk, zei ik en toen heb ik hem wat sollicitatietips gegeven die ik zelf had geleerd tijdens webinars en in de gesprekken met lotgenoten. Hij belde mij dezelfde middag nog op. ‘Ik heb de baan, dank voor de tips!’ Ik had een glimlach van oor tot oor.”

“Het contact met andere werkzoekenden is goud waard.”

Zoek lotgenoten, mensen om mee te sparren

“En guess what? Ik heb ook weer een baan: Bij de gemeente Rotterdam, waar ik in Juni ben begonnen als administrateur vastgoed. En komt dit succes nu door die tip van het outplacementbureau die mij op JobOn wees? Nou, laat ik vooropstellen dat het netwerk van JobOn ervoor zorgt dat je mensen om je heen hebt om mee te sparren en dat steeds meer mensen je daardoor weten te vinden. Om werk te vinden heeft dit mij niet direct veel gebracht, maar ik ben er wel door gegroeid en zelfverzekerder geworden. Het contact met andere werkzoekenden is goud waard. Je bent met lotgenoten onder elkaar, sommigen komen echt overstuur binnenwandelen en het is zo waardevol als je elkaar helpt. Je ziet mensen heel snel positief veranderen. Nee, ik kwam niet huilend binnen, ik vond het juist leuk om er te zijn. Ik wilde leren.”

Laat jouw sollicitatiebrief opvallen: Irma’s groene brief

Voor mij gold dat ongeveer twee jaar. Ik heb niet heel hard gesolliciteerd en ben vooral bezig geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling. De laatste maanden kreeg ik vanuit alle hoeken aanbiedingen voor tijdelijke banen. Ik denk toch dat ik door alle activiteiten bij JobOn, die ik ook deelde op mijn LinkedIn-account, meer zichtbaar ben geworden. En toen de Gemeente Rotterdam in beeld kwam, was ik super enthousiast om weer aan de slag te gaan. Overigens werd mij geregeld tijdens een van de vele sollicitatieworkshops de tip gegeven om je CV te pimpen met een kleurtje. Zo heb ik bij een bedrijf gesolliciteerd met een geelblauwe CV en brief, in hun huisstijl. Mijn brief naar de Gemeente Rotterdam heb ik in ‘hun’ groen gemaakt. Zo’n groene brief valt toch op tussen al die witte… Ja, eerst denk je: waarom zou ik dat doen? Maar op een gegeven moment ga je toch mee in die poppenkast. Alle beetjes helpen en ik heb echt geleerd hoe je het verschil kunt maken. Uit ervaring kan ik nu zeggen dat het helpt.”

Irma bedankt!

Wij willen Irma bedanken voor al haar enthousiasme en de events die ze georganiseerd heeft. Elk event wist mensen te inspireren en dat is waar het uiteindelijk om draait. Denk je nu, ik wil ook mensen helpen? Dat kan! Wij zoeken altijd eventmanagers die, naast dat ze nieuwe vaardigheden leren, anderen weer op weg helpen.