Waar je mee omgaat, word je mee besmet

Dat grapte ik vroeger altijd wanneer ik trekjes van anderen over begon te nemen, of andersom zag dat ik gedrag/gewoontes van mezelf in anderen begon te zien. Nu, jaren later, realiseer ik me dat het echt waar is; waar je mee omgaat, word je mee besmet. Mensen in je directe omgeving hebben zoveel invloed op hoe jij bent en hoe je je voelt. Zo verwoordde een vriendin me het laatst als volgt: “Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je omgaat.” Iets om bij stil te staan.
 
door Laura Sannes
 
Zoals ik hier eerder schreef, is het belangrijk te weten wie je bent en wat je wilt. Vervolgens is het minstens zo belangrijk met wie je omgaat. Het heeft (onbewust) een enorme uitwerking op je. So choose your crowd wisely.
 

Invloed van je omgeving

Als ik terugkijk, zie ik dat ik gaandeweg en onder invloed van mijn incrowd bij mijn passie ben gekomen. Mijn oma kon super lekker koken. Gewone Hollandse pot, maar haar aardappels-met-bloemkool-komma-worst-en-saus-MET-zoetzure-komkommer was altijd genieten. Telkens als ik er aan terugdenk, voel ik ergens een gebiedje in m'n hersenen opgloeien en begint mijn maag te knorren… Maar dat terzijde. Vervolgens kwamen er vriendjes die gezond koken belangrijk vonden. En ze waren nét een stukje verder dan ik hiermee was. Toentertijd realiseerde ik me hun invloed niet, maar nu weet ik zeker dat ze me steeds een stapje verder hiernaartoe hebben geleid. Waarvoor dank!
 

Pas op voor negatieve energie

Aan de andere kant zie ik ook dat ik relatief veel negatieve mensen om me heen had. Ik klaagde zelf ook graag. Maar – spoileralert - klagen helpt je geen steek verder als je niks aan de situatie doet. Het is effectiever om te veranderen wat je kunt veranderen of ‘simpelweg’ te accepteren dat het zo is.
Tegenwoordig ga ik met steeds meer positieve, ondernemende mensen om. Soms voel ik me daardoor wel een beetje een anti-enthousiasteling, maar op de langere termijn merk ik dat het mij stukken vooruit heeft geholpen. Ik voel me beter en trek daardoor nog meer inspirerende mensen aan.
 

Kies verstandig

Ook jij kunt kiezen met wie je omgaat. Mijn tip: maak verstandige keuzes. Zelf verkies ik enthousiaste mensen met een passie vér boven mensen die alleen maar afwachten en die je continue moet meetrekken. Je merkt vast het verschil in energie als je aan beide types denkt.

Wil jij graag die nieuwe baan scoren? Omring je dan met mensen die net zo gemotiveerd zijn als jij en er ook écht voor willen gaan. BAM!

Wil jij werken aan jouw loopbaan en je netwerk vergroten? 

Wil je jouw professionaliteit verder ontwikkelen en inzetten voor jouw medemens? Word dan eventmanager bij JobOn! Je neemt deel aan ons talentprogramma waarin we je opleiden tot eventmanager. Door jouw events help je anderen en jezelf verder.

word eventmanager