Carlo: "Een rol als eventmanager brengt weer zingeving in je leven."

Tijdens de teamdag op 7 juli is Carlo uitgeroepen tot Eventmanager van de maand. De reden? Carlo was degene die het idee van ‘De maand van het verhaal’ heeft omarmd, vanuit hier is een groepje actieve eventmanagers ontstaan die allen workshops en events organiseerden rondom dit thema. Intussen begeleidt hij nu met een aantal mensen de wekelijkse online ‘Coffee corner’. Carlo: “Een uurtje praten over ieders wens, verhaal, vraag of wat dan ook. Zeer welkom als je geen vaste structuur of collega’s hebt.” Soms hebben de deelnemers mazzel en kunnen ze genieten van Carlo zijn prachtige pianospel.

Als we hem vragen wat zijn rol als eventmanager hem tot nu toe heeft gebracht heeft, hij daar een mooie boodschap over. Carlo: “Voor veel mensen is werk en het hebben van een betaalde baan een groot deel van hun identiteit. De werkvloer is vaak een plek waar je vriendschappen sluit, jezelf ontplooit en waar je waardering krijgt en jezelf kan ontwikkelen. Werk is in onze maatschappij een status geworden. ‘Ik Werk, dus ik Ben’. Maar is dat wel zo?

Mensen schamen zich vaak, als ze moeten vertellen dat ze geen werk hebben, werkeloos zijn. We beoordelen elkaar op het werk wat je doet. Dit komt omdat we in het industriële tijdperk 'overmatig efficiënt' zijn geworden en sindsdien maken we langere werkdagen, ontlenen we daar status aan en vinden we werk belangrijker. Maar jij hebt meer kwaliteiten die nuttig zijn voor de samenleving dan die betaalde baan. En dat idee, zonder werk ben ik niemand. Dat idee moet echt de wereld uit.”

Carlo zat in het team achter 'De maand van het verhaal'

Als eventmanager krijg je meer regelmaat en sociale contacten

“In deze periode ‘In between Jobs’ als Eventmanager bij JobOn krijg je weer de mogelijkheid om je talenten en je kwaliteiten in te zetten voor de ander. Je stelt jezelf weer een taak en er komt weer regelmaat in je dag en je week. Je krijgt nieuwe collega’s en maakt weer sociale contacten, er is weer zingeving in je leven. Dit alles maakt je weer weerbaarder voor het vinden van een nieuwe baan.

Wat ik geleerd heb is: Dat iedereen weleens iets vervelends meemaakt en de meeste mensen zijn ooit op zoek geweest naar een nieuwe baan. Dat is niets om je voor te schamen. Vraagt een onbekende straks wat je doet, zeg dan gewoon dat je je horizon aan het verbreden bent en eventmanager bent bij JobOn.”, aldus Carlo.

Eventmanager

Tip van Carlo: Je bent méér dan je werk

Tot slot heeft Carlo nog een tip voor alle (aankomende) eventmanagers: “Werk in deze periode aan je kwaliteiten en blijf vooral je zelf. Je bent méér dan je werk. Gooi de schaamte overboord, en krijg de controle weer terug. Breng structuur in je dagen, eet gezond, beweeg regelmatig en zorg goed voor jezelf.”