Beschikb@@r - Maurits Riton focust op passie en talent

Een stukje achtergrondinformatie: Hi, ik ben Lois en ik voer mijn afstudeeronderzoek uit bij JobOn. Mijn vraagstuk? Hoe kunnen wij werkzoekenden, met een afstand tot de arbeidsmarkt, goed ondersteunen in hun zoektocht naar een baan. Daarom ben ik op zoek naar ervaringsverhalen en posten ik een oproep op LinkedIn. Zo kwam ik in contact met Maurits Riton eigenaar en oprichter van Macleasy en Stichting Mac Academy i.o. 

Waarom is Maurits Riton relevant voor mijn onderwerp?

Maurits Riton is eigenaar en oprichter is van Macleasy en de Stichting Mac Academy i.o. Met de Mac Academy leidt hij kwetsbare MBO-studenten, jongvolwassenen met een arbeidsbeperking en statushouders op om duurzaam Apple computers te repareren. Jaarlijks worden er 800.000 Apple computers weggegooid, vernietigd, vervangen of in de kast gelegd. Maurits denkt in kansen en zag in deze statistieken een kans tot een duurzame oplossing. Tijdens het gesprek merkte ik dat Maurits in kansen denkt! Niet alleen op sales, maar ook voor zijn personeel.

Focus op talent en passie

Maurits Riton werkt samen met verschillende mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Waar werkzoekende moeite hebben met het vinden van een passende baan, ziet Maurits Riton een kans. Hij focust op talenten en passie van zijn personeel. De enige voorwaarde zijn liefde voor computers, technologie en mensen helpen. 

‘Je moet openstaan voor andere mensen, blijven communiceren, luisteren en geduld hebben.’ 

Hoe werkt Maurits Riton aan inclusie op de werkvloer? 

Maurits denkt vanuit mensen en deelt vanuit zijn perspectief enkele tips voor andere werkgevers om meer inclusief te werken.

  • Sta open voor andere mensen.
  • Fouten maken mag, daar leer je van. Maar, evalueer wel waarom iets fout gaat.
  • In een organisatie is iedereen gelijk, geen hiërarchie.
  • Kijk naar de passie en talenten van de werknemer en ga samen op zoek naar mogelijkheden.
  • De wet van Sinterklaas: Wees duidelijk in wat je wilt hebben, anders krijg je iets anders.
  • Een CV is iets wat je hebt geleerd, niet wat je kan.
  • Heb geduld en wees sociaal naar jouw werknemers toe.

Maurits Riton, bedankt voor het delen van jouw inspirerende verhaal. Voor de volgende interviews ben ik op zoek naar mensen die zelf een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en hoe zij hiermee omgaan. Wil jij jouw ervaringen en ideeën delen? Neem dan contact met mij op! Mail Lois: loisvdv@outlook.com.