Herken je angsten en heb LEF!

Waarom geeft het denken aan ‘LEF moeten tonen’ je het gevoel alsof je bevriest? En daadwerkelijk ‘LEF tonen’ je het gevoel dat je vliegt! Waarom komt er zoveel (levens)energie vrij als je (toch) doet waar je eigenlijk voor wilt weglopen. Angst helpt je alert te zijn, maar is niet je beste raadgever. Ken de vele gezichten van angst en ontmasker ze voordat ze je in de greep hebben.

Hoe Mr. Angst je om de tuin weet te leiden:

  • Angst die zich als wijsheid vermomt
    “Er komt nog wel een andere keer, doe maar rustig aan, een ding tegelijk, misschien eerst wat geld sparen …” 

  • Angst die zich als tevredenheid vermomt
    “Wees maar tevreden met wat je hebt, je hoeft nu niets te veranderen. Alles is precies zoals het moet zijn..” (de spirituele valstrik).  

  • Onzichtbare Angst
    Je hebt niet door dat je bang bent. Je rationaliseert dat je gedrag volkomen logisch is, terwijl je gedrag volledig wordt bestuurd. Hier gaat het over jouw mindset, jouw kijk op het leven die je van jongs af aan hebt aangenomen. Niet te verklaren gevoelens van leegte, overleven en frustraties. Coaching gericht op nieuwe betekenisgeving van o.a. je (levens)verhaal en je drijfveren gaat je helpen een nieuwe, jou-dienende, mindset aan te nemen.

Groeien en ontdekken
Angst zit samen met pijn en vermoeidheid in het rijtje van saboteurs als je wilt veranderen en wilt groeien. Groeien doet soms pijn en nieuwe gewoontes aanleren vraagt eerst veel energie & moeite voordat je kunt varen op de automatische piloot. Maar verlies nooit uit het oog dat je gemaakt bent om (het leven) te ontdekken, dat houdt niet op als je eenmaal ‘volwassen’ bent. Zie lef dus als het enkelvoud van leven! Niks meer, niks minder.

Angst herkennen
Zodra jij je bewust bent van de (vele gezichten van) angst, ontstaat er ruimte voor een bewuste keus. Leer te kiezen voor nieuwsgierigheid. Voor de energie die vrijkomt als jij weer de lichtvoetige ontdekkingsreiziger mag zijn, inclusief vallen & opstaan. Het gaat hier vooral over jezelf dit gunnen. Jouw eigen geloof en mildheid (stap voor stap) is de beste stimulans om nieuwsgierigheid in je te laten ontluiken en de angst rustig aan te sussen.

Wat maakt deze video in jouw los?
Laat je inspireren door deze video ‘Dare’. Wat maakt dit filmpje in jou los? How do you want to show up in life? Laat het me weten via patricia@vislavie.nl, ook als dit artikel vragen bij je oproept. Ik ontmoet je graag.

Over de auteur
Patricia Hoekstra, Transformational Lifecoach: “Ik leer je anders kijken van waaruit nieuwe energie en nieuw perspectief ontstaat!” Wanneer er tijdens mijn coaching een zachte blik en een twinkeling in je ogen verschijnt .. daar word ik intens blij van! Meer info.