Je bent 1 video verwijderd van je topbaan!

De kans is groot dat jij wel weet wie Superman is, toch? Als Superman even geen zin heeft om de wereld te redden, dan zit hij op de bank met een zak chips en heet hij Clark Kent. Clark Kent doet net of hij boekhouder is, maar stiekem weet hij dat hij Superman is…. En zo weten wij allemaal dat we diep van binnen een superheld in ons hebben. Soms hebben we even geen zin om een held te zijn en soms zijn we het ook een beetje vergeten. We zijn het vergeten, omdat we al heel lang in dezelfde baan werken en we zijn vergeten hoe het voelt om uitgedaagd te worden. Herken je dit? Dan willen we jou graag even wakker schudden en die superheld weer tot leven wekken!

Plaats die video
Een superheld staat voor een grote uitdaging, het vinden van een nieuwe baan. Hoe gaat hij dat doen? Hij gaat op zoek naar hulp en ziet dat video hem zou kunnen helpen. De uitdaging is groot, maar hij gaat het doen. Hij neemt zijn eerste video op en plaatst die op social media… dit is het donkerste uur voor onze superheld, want hoe zullen mensen gaan reageren?

Ga het leuk vinden
Door de feedback die hij krijgt, ziet hij wie hij eigenlijk is, een superheld. Een geweldig uniek mens, die iets wil komen brengen en van toegevoegde waarde wil zijn voor de wereld. Fantastisch! En dan merkt hij dat er iets in hem is veranderd. Hij gaat nog een video opnemen en nog een. Hij begint het leuk te vinden en gaat dit uitstralen. Mensen komen naar hem toe en vragen of hij bij hen wil komen werken. Prachtig verhaal he?! En wij geloven hier 100% in!  

Het toevoegen van een persoonlijke video bij je cv gaat je veel brengen:

 • Je valt op in de grote hoeveelheid aan sollicitanten.
 • Ze vinden het stoer en worden benieuwd naar je en zullen je dus sneller uitnodigen.
 • Ze hebben ook al een eerste indruk van je, dus dat maakt de drempel voor het eerste sollicitatie gesprek wat minder hoog.
 • Door jezelf op video te zien, krijg je meer zelfkennis en daardoor meer zelfvertrouwen.
 • Dit ga je uitstralen en daardoor zit je met meer zekerheid in een sollicitatiegesprek.

Hoe pak je dit aan?
Je kunt hier zelf al heel makkelijk een start mee maken door met je telefoon een video op te nemen. Geef in deze video antwoord op de vragen, in deze volgorde:

 1. Wat is mijn passie? (met andere woorden, waar word ik blij van)
 2. Wie ben ik? (je naam en je functie)
 3. Waarin onderscheid jij je van anderen? (talenten, kwaliteiten)

Enkele technische tips:

 1. Hou je telefoon net boven ooghoogte.
 2. Kijk of je de telefoon ergens op kunt zetten, zodat het beeld stabiel is.
 3. Kijk in de lens, niet op het scherm.
 4. Praat in de je/jij vorm alsof je rechtstreeks tegen iemand praat.
 5. Bereid 20% voor en laat de andere 80% ontstaan. Dat maakt het meer natuurlijk.
 6. Zorg ervoor dat er geen achtergrond geluid aanwezig is.
 7. En lach!!! Want het is super leuk!

Over de auteur
Hella Bolte is eigenaar van Brainfish werving & selectie. “Vergroot je zichtbaarheid, impact en je toegevoegde waarde door te werken en ondernemen vanuit je kern”. Mocht je meer willen oefen en feedback willen ontvangen, dan kun je je aanmelden voor onze privé community Storyciteren.