Diane (38): ‘Kennis is macht, netwerken is nog machtiger'

Als ervaren recruiter weet Diane hoe belangrijk het is te netwerken en jezelf te laten zien. Sinds zij in 2020 zonder werk kwam te zitten, is zij druk met solliciteren, netwerken, werkt ze aan projecten voor JCI en is zij actief als eventmanager bij JobOn. Intussen heeft ze al vele mensen geïnspireerd met haar events, haar kennis en enthousiasme en wordt ze nog vaker uitgenodigd voor gesprekken. Niet gek dus dat deze gedreven dame onlangs verkozen is tot ‘Eventmanager van de maand’!

Impact maken met events
Diane Mulders-Nguyen werkte tot februari bij een recruitmentbureau binnen de overheidssector. Nadat haar baan stopte, had zij veel sollicitatie- en netwerkgesprekken. Totdat de lockdown volgde en dit haar kansen als recruiter kleiner maakte. Om haar expertise te gebruiken en mensen te helpen met het zoeken naar werk, meldde ze zich aan als eventmanager in Amsterdam. Diane: “Natuurlijk is dit ook goed voor mijn cv en netwerk, maar ik wilde vooral lekker bezig zijn met dingen die ik leuk vind. Ik vind het altijd leuk om te netwerken en kennis te delen. Maar het mooiste is impact maken met mijn events. Zo heb ik een leuke wandelclub over gehouden na mijn laatste JobOn-Tour Amsterdam en krijg ik bijzondere verhalen te horen van mensen.”.

Diversiteit
Bij alles wat ze doet speelt diversiteit een rol, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo organiseerde ze events op het gebied van personal branding, tekststrategie, ondernemen, loopbaan coaching en JobOn-Tours. “Maar het meest bijzondere onderwerp is ‘Omgaan met vooroordelen en discriminatie tijdens het solliciteren’. Naast dat ik dit zelf belangrijk vind, is het ook een belangrijk thema op dit moment.”, vult Diane aan. En alsof ze verder niet druk genoeg is, zit ze hiernaast ook nog in de werkgroep ‘Werkbezoekdag van JobOn’. Diane: “Een geweldig project, waarbij werkzoekenden worden gekoppeld aan potentiële werkgevers.”.

Vaker uitgenodigd
Maar natuurlijk staat een leuke baan op nummer een. Hoe zij haar kansen ziet op de arbeidsmarkt? Diane: “Goed, maar de wereld van recruitment is klein, zeker in Nederland. Netwerken is daarom ontzettend belangrijk, zeker tijdens deze crisis. Ik zit in verschillende groepen op social media en krijg veel hulp van mijn netwerk. Sinds mijn periode bij JobOn is mijn netwerk groter en vooral diverser geworden. Ook val ik meer op bij recruiters en krijg ik veel leuke reacties van verschillende mensen. Daarnaast word ik vaker uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken, dus ik ben er klaar voor. Recruitment is en blijft mijn passie, dus kom maar op met die baan waar ik van A tot Z verantwoordelijk ben voor het hele sollicitatieproces!”

Google jezelf
Dat gaat vast en zeker goed komen met Diane! Natuurlijk heeft ze ook nog een paar tips voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan. Diane: “Kennis is macht, netwerken is nog machtiger. Ga met verschillende mensen in gesprek. Toon oprechte interesse en investeer in relaties op lange termijn, ook al word je afgewezen. Zorg dat je online zichtbaar bent en dat jouw social media, vooral LinkedIn, up to date is. En google jezelf. Recruiters en managers doen dit ook en dit kan jouw sollicitatie maken of breken!”.

De kans is groot dat Diane snel een mooie uitdaging vindt, dus wil jij jezelf ook verder ontwikkelen, je netwerk vergroten en je cv verrijken? We zijn nog op zoek naar eventmanagers!