Je baan vinden via Linkedin? Twee onmisbare geheimen!

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, ben je waarschijnlijk al actief op Linkedin. Je neemt dagelijks een kijkje in de vacaturebank, volgt bedrijven voor hun vacatures en houdt updates van je connecties goed in de gaten. Super! Maar wist je ook dat je proactief kunt zoeken naar vacatures? Linkedin trainer Brendy laat je frisse en effectieve manieren zien om aan een baan te komen!

Tip 1: Zoek naar vacatures via Zoeken op Content
Je kunt natuurlijk wachten totdat de juiste vacature op je tijdlijn verschijnt. Maar wat als dat net wat langer duurt dan je had verwacht? In dat geval is het slim een proactieve houding aan te nemen! Wist je dat je ook vacatures kunt vinden door zelf grondig LinkedIn af te zoeken?

Jaja, een ontzettend waardevolle, maar vaak vergeten functie is het Zoeken via Content. Type je een keyword in de zoekbalk en zoek je vervolgens op ‘Content’, dan zoekt Linkedin voor jou alle posts die dat zoekwoord bevat. Ga dus zoeken op sleutelwoorden die je naar jouw gewenste vacature leiden. Denk aan zoeken op ‘Vacature’, ‘vacatures’ en ‘Functie X gezocht’. Dit is als het ware de ‘CTRL +F’ zoekfunctie, maar dan op Linkedin!

Alle sleutelwoorden die overeenkomen met posts die geplaatst zijn, kom je tegen. Zo kun je posts tegenkomen van vacatures die je anders niet snel had gevonden. Sommige bedrijven plaatsen hun vacatures niet in de vacaturebank. Ook vacatures gedeeld door personen zie je op deze manier.

Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan de korte tutorial video op Linkedin door Brendy.

Tip 2: Plaats een post met hashtag
“You get in life, what you have the courage to ask for.” Deze quote is precies waar pro activiteit om gaat. Steeds vaker zie je op LinkedIn posts verschijnen met de hashtag ‘#durftevragen’. Een mooie ontwikkeling, want zoals de quote zegt: je krijgt wat je vraagt.

Vraag je netwerk dus regelmatig om hulp! Dat kun je doen door een post te plaatsen waarin je begint met de #durftevragen of #hulpgezocht. Doordat je begint met een hashtag, valt je post op. De hashtag kleurt blauw en trekt daarmee de aandacht om te lezen. Daarnaast is het slim (omdat de aandacht spanne van lezers in het algemeen kort is) in de eerste paar woorden je doel duidelijk te maken, zo zal je post ook effectiever zijn. Geef in je post aan waar je naar zoekt en stel jezelf voor, zodat men een idee heeft van jou als persoon. Kies een afbeelding waar je zelf goed op staat om dit verder te ondersteunen.

Gelukkig zijn veel mensen op Linkedin ervoor in om anderen te helpen. Met deze post trigger je jouw connecties (en op hun beurt hun netwerk!) om eventuele kansen of handige connecties met jou te delen.

Conclusie
Wacht niet op de perfecte vacature, maar roep deze zelf op met deze tips. Succes!

Over de auteur:
“Als Linkedin-lover zie ik handige trucs op Linkedin die anderen niet zo snel zien. Ik ben er dol op nét die dingen te ontdekken die een verschil maken in effectiviteit. Anderen te leren hoe ze die leuke geheimen van Linkedin kunnen toepassen, is mijn missie!” – Brendy Batenburg, personal Linkedin trainer. www.linkedinlab.nl