Wie ben jij nu echt?

Ben jij er wel klaar voor om echt die droombaan te vinden? Of saboteer je jezelf nog door niet eerlijk en kritisch naar jezelf te durven kijken? Wanneer je op zoek bent naar een baan is in mijn ogen het allereerste wat je op orde zou moet hebben je zelfkennis. Doordat dat een stuk verder gaat dan alleen maar weten waar je goed in bent en waar je struikelblokken liggen, is die eerste stap naar echte zelfkennis voor velen van ons helemaal niet zo gemakkelijk. Ik help je graag een stapje verder op weg.

Je kunt mensen grofweg in 2 groepen verdelen:

  • De groep die heel goed weet waar ze goed in zijn, maar die er dan weer wat meer moeite mee hebben om toe te geven dat ze ook dingen fout doen. Deze mensen hebben van nature flink wat zelfvertrouwen, maar doordat de focus over het algemeen meer op henzelf dan de ander ligt, zullen ze ook wat meer moeite hebben in te voelen met anderen. Ze worden door hun omgeving nog wel eens als arrogant en vooringenomen bestempeld en bij sollicitatieprocedures kan dit tegen ze werken.
  • Mensen die heel goed op kunnen noemen waar ze niet zo goed in zijn en het gevoel hebben op te scheppen wanneer ze ook maar 1 goede eigenschap van zichzelf opnoemen. Deze mensen zijn van nature altijd al zo op anderen gericht dat ze heel goed mee kunnen leven met een ander, goed kunnen luisteren en graag helpen. Echter hebben zij ook de neiging zichzelf te vergeten of weg te cijferen en hebben zij dus de grootst mogelijke moeite zichzelf in procedures aan te prijzen bij de ander.


De grote vraag is; heb jij door hoe jij je tot bovenstaande groepen verhoudt? Bij welke groep hoor je (meer)? En hoe extreem behoor jij tot die groep? In mijn ogen is de beste verhouding 50-50. Dat je uiteindelijk op een punt komt waar je bij het lezen van de beschrijvingen hierboven echt niet kunt kiezen omdat je van allebei even veel in je hebt. Op zo’n moment is er in mijn ogen sprake van echte zelfkennis.

Op weg naar meer zelfkennis
Heel veel mensen denken (en roepen) wel dat ze zichzelf heel goed kennen, maar wanneer puntje bij paaltje komt blijkt toch dat ze nooit verder gekeken hebben dan hun neus lang is:
- je weet welke werkzaamheden je goed uit kunt voeren
- wat je talenten op werkgebied zijn en
- je weet wel een beetje wat voor persoon je bent.

Maar welke overtuigingen zitten er bijvoorbeeld in die persoon? Welke “waarheden” in jouw leven blijken geen waarheden? Dat zijn moeilijke vragen, die je niet altijd zo gemakkelijk kunt beantwoorden.

Oefening
Je zou er een beginnetje mee kunnen maken door de volgende zin af te maken: “Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat….”

Een oefening waarbij heel veel naar voren kan komen. Mijn advies is: laat het er zijn en bespreek het met een dierbare. Jezelf leren kennen en de transformatie die daar vaak aan vast hangt is een proces. Vertrouw op het proces en push niet, maar wees bewust en ontvang het. Laat elke gedachte maar gewoon komen en veroordeel ze niet. Analyseer en kijk kritisch, dan zal je elke dag verder groeien en jezelf beter leren kennen. Er is in mijn ogen niets mooiers om jezelf echt te kennen en jezelf tot de beste versie die je maar kunt zijn te ontplooien. Dan zal je echt VRIJ zijn! En ik heb een rotsvast vertrouwen dat die baan er dan ook zal komen!

Over de auteur
Nienke Bonte is eigenaresse van NB training & coaching. Haar specialisatie is groepstraining, masterminds en intervisie. Daarnaast is ze transformatiecoach en begeleidt ze mensen die het beste uit zichzelf en het leven willen halen.