Wandelen doet goed!

We lezen er steeds meer over, wandelen werkt stress-verlagend, biedt rust en nieuwe inzichten en je bent ook nog eens in beweging. Wandel jij weleens of heb je misschien al een keer met onze JobOn-Tours meegelopen? Over het algemeen doet het velen goed, ook mij. Daarom deel ik graag wat tips waar jij misschien ook wat aan hebt!

Wandelen als start van je dag
Ik wandel regelmatig in mijn vrije tijd, maar sinds een paar maanden wandel ik een paar keer per week ’s ochtends door het bos met een vriendin. Even een uurtje rustig aan opstarten door het groen en frisse energie opdoen voor een drukke werkdag. Natuurlijk dacht ik in het begin ik als de wekker ging: ‘wat heb ik nu weer bedacht?!’ Maar intussen mis ik het gewoon als ik een paar keer niet ga, want het is echt een fijne start van de dag. Het geeft energie en zeker in de ochtend is het nog lekker rustig en is het vaak niet te warm. Daarnaast biedt het structuur aan het begin van de dag, wat voor mij mooi meegenomen is ;-) Ik weet dat een van onze gastsprekers, Giel Boes, ook eens sprak over een ochtendritueel en hierbij het maken van een wandeling aanraadde om je dag goed te beginnen. ‘Het geeft voldoening, je voelt je een stuk energieker en je zult productiever zijn’ zei hij. Ik moet zeggen, daar zit wat in!

Maak je hoofd leeg
Mocht je nu zo’n ochtendwandeling niet zien zitten, wandelen kan natuurlijk altijd en op elk moment. Wat ik zelf ook weleens doe als ik even vastloop in mijn activiteiten, of als ik even een dipje heb of onrust ervaar. Dan ga ik ook even naar buiten en loop een klein rondje. Dit helpt mij echt om even uit mijn hoofd te komen. Hierdoor laadt je weer even op, krijg je weer rust in je hoofd en je geniet even lekker van de omgeving, natuur of geluiden. Nu heb ik de mazzel dat ik vlak naast het bos woon, maar zelfs een rondje door een andere wijk of buurt kan verfrissend werken. Dus probeer het eens en ga naar buiten, ontdek nieuwe wegen of paden. Laat je verrassen!

Samen of alleen
Kijk wat voor jou prettig is, ga lekker alleen op pad of ga met een kennis of bekende. Stel eens voor een wandeling te maken als je een netwerkgesprek hebt bijvoorbeeld. Of kom in contact met collega baanzoekers, zoals tijdens de JobOn-Tours. Ook hier ontvangen we positieve reacties van deelnemers over het nut van wandelen. ‘Ik vond het bijzonder om in stilte naar de verhalen van de andere deelnemers te luisteren’ en ‘Het is fijn om al wandelend mensen te spreken die in dezelfde situatie verkeren’ en ‘Het wandelen in combinatie met leuke vragen en opdrachten heeft mij nieuwe inzichten gegeven’. Een van onze wandelcoaches vult aan: ‘Mensen praten makkelijker op deze manier en voelen zich meer op hun gemak om over hun ervaringen te vertellen. Tijdens het wandelen is alles minder beladen.’. Dus kijk waar jij behoefte aan hebt en ik hoop dat wandelen jou ook goed doet!

Over de auteur:
Petra van der Vlugt, communicatie- en projectmanager bij JobOn.

------------------------------

Check hier alle (wandel)events en meld je direct aan voor een van de wandelevents bij jou in de buurt!