Bibliotheek

JobOn (voorheen DeBroekriem) is opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt JobOn reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken.

  • 7.248 werkzoekenden in één community;
  • 662 events in het afgelopen jaar
  • Partnerships met OranjeFonds, LinkedIn-Benelux, Koninklijke Bibliotheek Nederland, UWV, WSP en tientallen gemeenten en sociale diensten.
 
De stichting is door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!

Koninklijke Bibliotheek

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen nu alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van JobOn. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw bibliotheek. Vanwege het hoge animo zijn er extra trainingen 2020.
 

Trainingsdagen 2020

Pieter Vermeer (JobOn) en Maaike Toonen en/of Lisenka Akse (Koninklijke Bibliotheek Nederland) ontvangen per trainingsdag vertegenwoordigers van maximaal 10 bibliotheken. Tijdens de trainingsdag krijgen de bibliotheekmedewerkers inzicht in het programma van JobOn en krijgen ze handvatten hoe ze zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten kunnen organiseren voor werkzoekenden in de eigen bibliotheek. Ook helpen we je met het opzetten van de eerste drie bijeenkomsten op locatie.

In 2020 zijn er vier trainingsdagen gepland waar bibliotheken zich gratis kunnen laten certificeren voor JobOn.

Daarnaast organiseert JobOn in september nog een interessant event:

 

Contact

Ben je benieuwd wat JobOn voor jullie bibliotheek kan betekenen? Neem dan contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl. Per mail kan je ook een plek reserveren voor één van de trainingsdagen. Dankzij een financiering van uit de KB is deelname aan de trainingsdag gratis voor medewerkers van een openbare bibliotheek.

Online trainingsaanbod GoodHabitz

Ben je bezoeker of een vrijwilliger van de bibliotheek? JobOn werkt samen met bibliotheken in heel Nederland, omdat de bibliotheek een ontmoetingsplek is voor werkzoekenden. Alle bezoekers van aangesloten bibliotheken kunnen via het platform van JobOn gratis toegang krijgen tot de e-learnings van GoodHabitz. Ben jij vrijwilliger in de bibliotheek en werk je met deze doelgroep? Dan kun jij ook van dit aanbod profiteren.  Interesse? Klik op de button hieronder

Gratis training GoodHabitz