Bibliotheek

JobOn & Koninklijke Bibliotheek Nederland

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland (KB) kunnen bibliotheken profiteren van een compleet aanbod aan trainingen, workshops en loopbaanspellen gericht op iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan.

Stichting JobOn heeft jarenlange expertise, kennis en ervaring met het opbouwen van communities en heeft al veel mensen in beweging gezet.
Intussen werken we landelijk met ruim 40 Bibliotheken en wij bouwen de samenwerking graag verder uit. Dus ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij verkennen welke rol jouw bibliotheek kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen en een Leven Lang Ontwikkelen? Bekijk ons aanbod en vraag meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw bibliotheek.

Waarom is ons aanbod interessant voor bibliotheken?

  • Onderzoek of het organiseren en aanbieden van workshops voor iedereen die een stap in de loopbaan wil zetten past in het beleid van jullie bibliotheek.
  • De events zorgen voor (nieuwe) bezoekers voor jouw bibliotheek.
  • Biedt kansen voor nieuwe samenwerkingen binnen de regio. 
  • Starten met de bouw van een community voor werkzoekenden, zonder baan of in een volgende stap in de carrière.
  • Leveren van maatschappelijke impact voor jouw doelgroep en inwoners. 
 


Programma - Samen naar werk!

We bieden bibliotheken ons vaste programma ‘Samen naar werk’ aan, dat zowel on -als offline is aan te bieden. Hiernaast bieden wij  ook een additioneel online aanbod van kennisevents en de mogelijkheid tot ondersteuning bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten voor Nieuwkomers. Hieronder vind je meer informatie over ons aanbod.

Programma ‘Samen naar werk’
Met het ‘Samen naar werk’-programma biedt JobOn exclusief voor bibliotheken een compleet pakket aan trainingen en workshops voor burgers die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Met dit aanbod bereiken bibliotheken andere doelgroepen en dragen zij bij aan het thema ‘Een leven lang ontwikkelen’.

Met ons aanbod kunnen wij je helpen om gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops als 'Inzicht in jouw talenten', 'Jouw voorstelpitch' of 'Op zoek naar meer werkgeluk' Concreet biedt JobOn jou hierin ondersteuning en advies bij het zelf organiseren van bijeenkomsten voor werkzoekenden in de bibliotheek. Onze rol? JobOn coacht en adviseert op afstand.

Kennismakingssessies aanbod
We vertellen je graag meer, daarom organiseren we kennismakingssessies. In 1,5 uur tijd nemen we je online mee in ons aanbod, vertellen we over de samenwerking met de Koninklijke bibliotheek en de Bibliotheken en kun je vragen stellen.

Een Leven Lang Ontwikkelen biedt kansen voor de bibliotheeksector, want de arbeidsmarkt blijft in beweging en nog altijd zijn er mensen die op zoek zijn naar werk óf een volgende stap willen maken in hun loopbaan.

We ontmoeten je graag op een van onderstaande data!

Data:
Donderdag 14 december 9.30 – 11.00 uur > meld je aan

Heleen Jacobs, NT2-docent en loopbaantrainer is enthousiast over de samenwerking: “Kosteloos, makkelijk, veelomvattend en professioneel. Zo kan ik het kort omschrijven. ’Samen naar werk’ is exclusief voor bibliotheken en omvat trainingen en workshops voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. We hebben sinds begin dit jaar ruim 10 activiteiten verzorgd en de reacties van deelnemers zijn enthousiast. Er zijn zelfs al een paar ’vaste’ klanten. Eentje verwoordde het treffend: ’Ik kom gewoon. Omdat het van de bibliotheek en van JobOn is, zal het wel goed zijn!” > lees meer

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen
Wij bieden je hiervoor een (digitale) toolkit aan, bestaande uit een compleet pakket met 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die zowel on- als offline ingezet kunnen worden. De toolkit bevat daarnaast ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeelden van teksten en een stappenplan hoe alles te organiseren. Uiteraard helpen we je graag bij de opstart en promotie van deze bijeenkomsten.

Het aanbod bestaat uit:

Serie cv:
-Een cv waar je trots op bent  
-Een cv dat bij jou past 
-Jouw top cv

Serie presenteren:
-Impact maken  met jouw unieke vaardigheden
-Jouw voorstel-pitch
-Oefen je sollicitatiegesprek

Serie persoonlijke ontwikkeling:
-Worden wie je bent
-Weten wat je wilt 
-Inzicht in je talenten  
-
Kom tot actie en bereik je doel 

Serie ondernemen:
-Wat is mijn unieke toegevoegde waarde 
-De competenties van een ondernemer
-Denken vanuit de klant
-Mijn businessplan in een A4 

Loopbaanspellen:
-Op zoek naar meer Werkgeluk
-Droombaanspel 

 

Netwerkbijeenkomsten voor Oekrainers
Om bibliotheken te ondersteunen bij het opzetten en organiseren van netwerkbijeenkomsten voor Oekraïense vluchtelingen, hebben we in 2022 ook bijeenkomsten georganiseerd rondom werk & taal i.s.m. Het begint met Taal. Diverse bibliotheken zijn hiermee aan de slag gegaan. Het zijn netwerkbijeenkomsten van circa 2 uur waarbij deelnemers meer informatie krijgen over werken in Nederland, met elkaar in gesprek gaan om de Nederlands taal te leren en adviezen krijgen van loopbaancoaches. Deze bijeenkomsten worden zeer gewaardeerd door de Oekrainers en ook in 2023 kunnen wij helpen deze bijeenkomsten te organiseren.

Projectmanager Adelina over een van de bijeenkomsten: "Nederlanders ontmoeten is voor de Oekraïners die ik spreek enorm belangrijk”, vertelt Adelina. “Mensen zijn zo blij om even weg te zijn van hun problemen en aan iets anders te kunnen denken. Het geeft als het ware frisse lucht. Ook is het heel belangrijk dat mensen een realistisch beeld krijgen van hun mogelijkheden in Nederland.” > lees het hele verhaal

 

Contact & Helpdesk

Heb je vragen over het programma van JobOn voor de bibliotheek? Neem contact op met Petra van der Vlugt, programmamanager Events via petra@jobon.nl of 06-45220160 (ma t/m do).