JobOn & Koninklijke Bibliotheek Nederland

Een leven lang ontwikkelen in jouw bibliotheek

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland (KB) kunnen bibliotheken profiteren van een compleet aanbod aan trainingen, workshops en loopbaanspellen gericht op iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan.

Stichting JobOn heeft jarenlange expertise, kennis en ervaring met het opbouwen van communities en heeft al veel mensen in beweging gezet.

Intussen werken we landelijk met ruim 40 Bibliotheken en wij bouwen de samenwerking graag verder uit. Dus ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij verkennen welke rol jouw bibliotheek kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen en een Leven Lang Ontwikkelen? Bekijk ons aanbod en vraag meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw bibliotheek.

Waarom is ons aanbod interessant voor bibliotheken?

  • Onderzoek of het organiseren en aanbieden van workshops voor iedereen die een stap in de loopbaan wil zetten past in het beleid van jullie bibliotheek.
  • De events zorgen voor (nieuwe) bezoekers voor jouw bibliotheek.
  • Biedt kansen voor nieuwe samenwerkingen binnen de regio. 
  • Starten met de bouw van een community voor iedereen die een volgende stap in de loopbaan wil zetten.
  • Leveren van maatschappelijke impact voor jouw doelgroep en inwoners. 
 


Programma - Samen naar werk!

We bieden bibliotheken ons vaste programma ‘Samen naar werk’ aan, dat zowel on- als offline is aan te bieden. Hiernaast kunnen bibliotheken ook ons FutureLab programma (digitaal bewust werken aan de loopbaan) aanbieden dat bijna maandelijks start. 

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen

Met dit aanbod kunnen wij je helpen gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops als 'Inzicht in jouw talenten', 'Jouw voorstelpitch', 'Droombaanspel' of 'Op zoek naar meer Werkgeluk'. Concreet biedt JobOn jou hiervoor een (digitale) toolkit aan, bestaande uit een 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die zowel on- als offline ingezet kunnen worden. De toolkit bevat ook ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeelden van teksten en een stappenplan hoe alles te organiseren. Uiteraard helpen we je graag bij de opstart en promotie van deze bijeenkomsten. Wij adviseren en coachen je waar nodig bij het organiseren van deze workshops/bijeenkomsten in jouw bibliotheek.

Heleen Jacobs, NT2-docent en loopbaantrainer is enthousiast over de samenwerking: “Kosteloos, makkelijk, veelomvattend en professioneel. Zo kan ik het kort omschrijven.” > lees meer

FutureLab programma voor 50+

Ook kun je dit jaar gebruik maken van ons FutureLab programma aanbod. Een uitgebreid online programma voor 50-plussers rond digitale vaardigheden & ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt. Meer hierover lees je hier.

Additionele programma's

Jaarlijks spelen we vanuit JobOn in op behoeftes in de markt. Zo ontwikkelden we vorig jaar een online najaar programma dat we als pilot in Overijssel en Gelderland hebben aangeboden. Gezien het succes van vorig jaar, bieden we dit jaar weer een online najaar aanbod aan, maar nu voor alle bibliotheken in heel het land. Ook is er vraag naar aanbod voor nieuwkomers & werk, waar wij dit jaar ook een aanbod voor bieden. 

1. Online najaar aanbod (10 workshops)

Van 11 september t/m 13 november 2024 bieden we elke bibliotheek een programma met online workshops voor werkzoekenden. Alle workshops worden begeleid door ervaren trainers en coaches. De 10 workshops zijn voor iedereen die een stap wil maken in de loopbaan en enkele zijn gericht op een specifieke doelgroep. Zoals een Engelstalige workshop voor nieuwkomers en een workshop voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Een aanbod wat van meerwaarde kan zijn voor bibliotheken als er te weinig ruimte is om het aanbod zelf te begeleiden. De kosten van dit programma zijn 375,00 per bibilotheekvestiging. Bekijk hieronder de folder met meer informatie en het volledige programma.

2. Aanbod voor nieuwkomers (Engelstalig) 

We bieden een 4-tal workshops aan voor nieuwkomers. Dit zijn Engelstalige workshops rondom werk & solliciteren, begeleidt door een trainer vanuit JobOn. Het aanbod van workshops bestaat uit een workshop over het cv, het sollicitatiegesprek, het droombaanspel en een workshop over cultuurverschillen rond solliciteren & werk in Nederland. Dit aanbod is beschikbaar voor 150,00 euro per workshop, inclusief trainer. 

Projectmanager Adelina over een bijeenkomst die eerder werd georganiseerd voor Oekrainers: "Nederlanders ontmoeten is voor de Oekraïners die ik spreek enorm belangrijk”, vertelt Adelina.” > lees het hele verhaal

Vragen over de programma's?

Leven Lang Ontwikkelen

Een Leven Lang Ontwikkelen biedt kansen voor de bibliotheeksector, want de arbeidsmarkt blijft in beweging en nog altijd zijn er mensen die op zoek zijn naar werk óf een volgende stap willen maken in hun loopbaan. We ontmoeten je graag om meer te vertellen over ons aanbod voor jouw bibliotheek! 

Contact

Heb je vragen over het programma van JobOn voor de bibliotheek? Neem contact op met Petra van der Vlugt, programmamanager Events via petra@jobon.nl of 06-45220160 (ma t/m do).