Bibliotheek

JobOn & Koninklijke Bibliotheek Nederland

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van JobOn. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden en werkenden.

Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw bibliotheek.

Nieuw: Om bibliotheken te ondersteunen bij het opzetten van programering voor Oekrainse vluchtelingen, hebben we de afgelopen periode een serie extra bijeenkomsten georganiseerd en daardoor zijn nu bibliotheken in heel Nederland aan de slag met het opzetten van koffie-ochtenden voor nieuwkomers uit Oekraïne.

In samenwerking met Het Begint met Taal heeft JobOn een toolkit ontwikkeld die je kosteloos kunt inzetten! Nieuwsgierig? Stuur een email naar petra@jobon.nl en zij vertelt je er graag meer over.

 


Tip: Bovenstaande YouTube-video kunnen bibliotheken gebruiken op social media en op de eigen website om de nieuwe dienstverlening en samenwerking met JobOn te promoten. 

Programma 2022 - Samen naar werk!

Het programma Samen naar werk bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Boost jouw bibliotheek & help werkzoekenden.

In een ochtend schetsen we in deze kennismakingssessie/workshop de ontwikkelingen en mogelijkheden bij jou in de bibliotheek. Leven Lang Ontwikkelen biedt namelijk kansen voor de bibliotheeksector. De arbeidsmarkt blijft sterk in beweging. Mensen zijn op zoek naar werk óf willen een volgende stap maken in hun loopbaan. We nemen je in twee uur tijd mee in de veranderende arbeidsmarkt en de rol van bibliotheken in het oppakken van een groot maatschappelijk vraagstuk: De bibliotheek als de laagdrempelige plek voor al je loopbaanvragen. Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • Beleid en trends op het gebied van Werk & Inkomen.
  • Samenwerking Stichting JobOn en de Koninklijke Bibliotheek.
  • Nieuwe programmering in jouw bibliotheek.
  • Bereiken van nieuwe doelgroepen.
  • De online toolkit van JobOn vol interessante werkvormen.

 

2. JobOn events bij jouw bibliotheek

Heb je de training over ons reguliere aanbod gevolgd en wil je zelf uitproberen of deze nieuwe dienstverlening past in jouw organisatie? Dan start je door event in te planne. Deze workshops kunnen zowel online al fysiek plaatsvinden. JobOn geeft je toegang tot de (W)e-learnings die je kunt inzetten voor zowel fysieke als voor online bijeenkomsten. De bibliotheekmedewerker is de eventmanager en host/moderator van de events. JobOn coacht en adviseert op de afstand.

De toolkit bestaat uit 21 (W)E-learnings waar je een keuze uit kunt maken, in afstemming met de contactpersoon bij JobOn kies je eerst één, twee of drie (W)E-learnings uit ons complete anbod. 

Waarom is het interessant om als bibliotheek hiermee aan de slag te gaan?

  • Onderzoek of het organiseren van workshops voor werkzoekenden past in het beleid van jullie bibliotheek. Zo ja, dan hebben wij het aanbod voor jou staan.
  • De events zorgen voor (nieuwe) bezoekers voor jouw bibliotheek.
  • Biedt kansen voor nieuwe samenwerkingen binnen de regio. 
  • Starten met de bouw van een community voor werkzoekenden, zonder baan of in een volgende stap in de carrière.
  • Leveren van maatschappelijke impact voor jouw doelgroep en inwoners. 

3. Kennisevent voor bibliotheekmedewerkers

JobOn ziet de bibliotheek als perfecte plek om burgers te inspireren rondom het thema leven lang ontwikkelen én als een laagdrempelige ontmoetingsplek voor werkzoekenden. Daarom organiseren wij kennisevents met en in de Bibliotheken. Nieuwsgierig? Stuur een mail naar petra@jobon.nl.

4. Maandelijkse leercirkels via BiebToBieb 

Veel bibliotheken ontwikkelen zich naar een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bezoekers en dus voor werkzoekenden. Via een aparte ruimte op BiebtoBieb delen vakprofessionals bij de bibliotheek tips en profiteren bibliotheken onderling van elkaars tips en ervaringen. Meld je dus aan voor de BiebtoBieb-groep: "Bibliotheek & Werk - ontmoetingsplek voor werkzoekenden."

5. Bonus: Online trainingsaanbod GoodHabitz voor vrijwilligers en bezoekers

Ga je als bibliotheek aan de slag met de toolkit van JobOn. Dan is er een extra tool voor alle bezoekers en vrijwilligers van jouw bibliotheek! Alle bezoekers van aangesloten bibliotheken kunnen via het platform van JobOn gratis toegang krijgen tot de e-learnings van GoodHabitz. Ben jij vrijwilliger in de bibliotheek en werk je met deze doelgroep? Dan kun jij ook van dit aanbod profiteren. Interesse? Klik HIER voor het Good Habitz programma.


 

Contact & Helpdesk

Heb je vragen over het programma van JobOn voor de bibliotheek? Voor alle deelnemers aan de events van JobOn bij de bibliotheek is er van maandag tot en met donderdag tussen 09 – 16u een helpdesk geopend waar je met al je vragen terecht kunt. Stuur je vraag naar je vaste contactpersoon bij JobOn of info@jobon.nl. Werk je bij een bibliotheek en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Petra van der Vlugt via petra@jobon.nl.