Bibliotheek

JobOn & Koninklijke Bibliotheek Nederland

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland (KB) kunnen bibliotheken profiteren van een compleet aanbod aan trainingen, workshops en loopbaanspellen gericht op iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan.

Stichting JobOn heeft jarenlange expertise, kennis en ervaring met het opbouwen van communities en heeft al veel mensen in beweging gezet.

Intussen werken we landelijk met ruim 40 Bibliotheken en wij bouwen de samenwerking graag verder uit. Dus ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij verkennen welke rol jouw bibliotheek kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen en een Leven Lang Ontwikkelen? Bekijk ons aanbod en vraag meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw bibliotheek.

Waarom is ons aanbod interessant voor bibliotheken?

  • Onderzoek of het organiseren en aanbieden van workshops voor iedereen die een stap in de loopbaan wil zetten past in het beleid van jullie bibliotheek.
  • De events zorgen voor (nieuwe) bezoekers voor jouw bibliotheek.
  • Biedt kansen voor nieuwe samenwerkingen binnen de regio. 
  • Starten met de bouw van een community voor iedereen die een volgende stap in de loopbaan wil zetten.
  • Leveren van maatschappelijke impact voor jouw doelgroep en inwoners. 
 


Programma - Samen naar werk!

We bieden bibliotheken ons vaste programma ‘Samen naar werk’ aan, dat zowel on -als offline is aan te bieden. Hiernaast kunnen bibliotheken ook ons FutureLab programma (digitaal bewust werken aan de loopbaan) aanbieden dat bijna maandelijks start. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een aantal Engelstalige workshops voor nieuwkomers rondom werk & solliciteren en volgt er een exclusief online najaar aanbod met workshops van gastsprekers in 2024.

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen
Met dit aanbod kunnen wij je helpen gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops als 'Inzicht in jouw talenten', 'Jouw voorstelpitch', 'Droombaanspel' of 'Op zoek naar meer Werkgeluk'. Concreet biedt JobOn jou hiervoor een (digitale) toolkit aan, bestaande uit een 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die zowel on- als offline ingezet kunnen worden. De toolkit bevat ook ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeelden van teksten en een stappenplan hoe alles te organiseren. Uiteraard helpen we je graag bij de opstart en promotie van deze bijeenkomsten. Wij adviseren en coachen je waar nodig bij het organiseren van deze workshops/bijeenkomsten in jouw bibliotheek. 

Het aanbod bestaat uit:

Serie cv:
-Een cv waar je trots op bent  
-Een cv dat bij jou past 
-Jouw top cv

Serie presenteren:
-Impact maken  met jouw unieke vaardigheden
-Jouw voorstel-pitch
-Oefen je sollicitatiegesprek

Serie persoonlijke ontwikkeling:
-Worden wie je bent
-Weten wat je wilt 
-Inzicht in je talenten  
-
Kom tot actie en bereik je doel 

Serie ondernemen:
-Wat is mijn unieke toegevoegde waarde 
-De competenties van een ondernemer
-Denken vanuit de klant
-Mijn businessplan in een A4 

Loopbaanspellen:
-Op zoek naar meer Werkgeluk
-Droombaanspel 

Heleen Jacobs, NT2-docent en loopbaantrainer is enthousiast over de samenwerking: “Kosteloos, makkelijk, veelomvattend en professioneel. Zo kan ik het kort omschrijven. ’Samen naar werk’ is exclusief voor bibliotheken en omvat trainingen en workshops voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. We hebben sinds begin dit jaar ruim 10 activiteiten verzorgd en de reacties van deelnemers zijn enthousiast. Er zijn zelfs al een paar ’vaste’ klanten. Eentje verwoordde het treffend: ’Ik kom gewoon. Omdat het van de bibliotheek en van JobOn is, zal het wel goed zijn!” > lees meer

FutureLab programma voor 50+
Ook kun je dit jaar gebruik maken van ons FutureLab programma aanbod. Een uitgebreid online programma voor 50-plussers rond digitale vaardigheden & ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt. Meer hierover lees je hier.

Nog in ontwikkeling
Verder zijn we bezig met de ontwikkeling van een aantal workshops voor nieuwkomers rondom werk & solliciteren (Engelstalig) voor bibliotheken. Daarnaast zullen we dit najaar een georganiseerd en gecoordineerd najaar programma met zo 'n 10 online workshops met gastsprekers aanbieden aan bibliotheken in heel het land. Beide programma's gereed in april/mei 2024.  

Projectmanager Adelina over een bijeenkomst die eerder werd georganiseerd voor Oekrainers: "Nederlanders ontmoeten is voor de Oekraïners die ik spreek enorm belangrijk”, vertelt Adelina. “Mensen zijn zo blij om even weg te zijn van hun problemen en aan iets anders te kunnen denken. Het geeft als het ware frisse lucht. Ook is het heel belangrijk dat mensen een realistisch beeld krijgen van hun mogelijkheden in Nederland.” > lees het hele verhaal

Kennismaking sessies voorjaar 2024
We vertellen je graag meer, daarom organiseren we online kennismaking sessies. In 1 uur tijd vertellen we over de samenwerking met de Koninklijke bibliotheek, nemen we je mee in ons aanbod en kun je vragen stellen.

Een Leven Lang Ontwikkelen biedt kansen voor de bibliotheeksector, want de arbeidsmarkt blijft in beweging en nog altijd zijn er mensen die op zoek zijn naar werk óf een volgende stap willen maken in hun loopbaan.

We ontmoeten je graag op een van onderstaande data!

Data:
Dinsdag 14 mei van 14.00 – 11.00 uur

Contact & Helpdesk

Heb je vragen over het programma van JobOn voor de bibliotheek? Neem contact op met Petra van der Vlugt, programmamanager Events via petra@jobon.nl of 06-45220160 (ma t/m do).