Met meer zelfvertrouwen solliciteren

Leerdoelen

  • Effectief leren omgaan met zelftwijfel
  • Begrijpen wat imposter syndroom wel is en wat het vooral niet is (het is geen aandoening, zoals de naam doet vermoeden)
  • Ontdekken waar jouw zelftwijfel vandaan komt

Twijfel jij wel eens aan jezelf en houdt dit je tegen in je huidige werk of in je zoektocht naar werk?

Bijvoorbeeld doordat je niet durft te solliciteren op de functie die je op het oog hebt, omdat je bang bent niet goed genoeg te zijn voor die functie.

Of misschien sta je op het punt om te beginnen bij een nieuwe baan en maak jij je vooral zorgen of je het wel aan gaat kunnen en ben je bang dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je omgeving zal inzien dat je helemaal niet zo competent bent als dat je misschien overkomt.

We hebben allemaal wel eens last van een gezonde dosis zelftwijfel en daar is  niks mis mee. Het wordt wel een probleem als de zelftwijfel je in de weg gaat zitten. Bijvoorbeeld als die gedachten en gevoelens ertoe leiden dat je niet durft of doet wat je wel zou willen.

Tijdens deze Masterclass leer je wat het imposter syndroom is en welke vormen van imposter syndroom er bestaan. Daarnaast gaan we kijken welke vorm van imposter syndroom jou het meest in de weg zit, zodat aan de slag kunt met tips afgestemd op jouw uitdagingen.

Wat gaan we doen

Tijdens deze Masterclass leer je wat het imposter syndroom is, welke vormen van imposter syndroom er bestaan. Daarnaast gaan we kijken welke vorm van imposter syndroom jou het meest in de weg zit, zodat je met tips aan de slag kunt afgestemd op jouw uitdagingen.

Wie organiseert dit event?

trainer

Lian Angelino

Ik help twintigers en dertigers keuzes te maken die passen bij wie zij zijn als persoon, hun talenten, ambities en waarden. In onze huidige maatschappij vraagt het soms moed om ‘jezelf te zijn’ en dat vind ik gek. Ik geloof dat het geen moeite of energie zou moeten kosten om dicht bij jezelf te blijven. Met mijn bedrijf wil ik twintigers en dertigers helpen hun waarden, talenten en ambities helder te krijgen, zodat ze precies weten waarvoor ze staan en dit met vertrouwen durven uit te dragen in de keuzes die ze maken in hun professionele en persoonlijke leven.

eventmanager

Danny Stigter

Hallo! Ik ben Vrijwilligerscoördinator bij JobOn en heb het voorrecht dat ik per jaar heel veel mensen mag begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Als je bij ons Event manager wordt krijg je nieuwe impulsen, vergroot je je netwerk aanzienlijk en mag jij organiseren waar jij behoefte aan hebt! En mooiste is dat je daarmee anderen ook een kans geeft deze workshops gratis bij te wonen. Wil je meer weten? Meld je dan aan als Event manager!

“Zeker nu de invloed van online een vlucht heeft genomen vanwege corona, heb ik zo de mogelijkheid gehad Zoom en andere programma’s te leren kennen. Het is ook fijn dat je veel in contact bent met andere eventmanagers, coaches en deelnemers. Dit is ontzettend leuk en je hebt al snel in de gaten dat je niet alleen staat in de wereld van werkzoekenden”.

- Hans (Eindhoven)