• flow & fun

JobOn-Tour Zwolle | "Spiegelen met de Natuur"

Leerdoelen

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Waar wil ik heen?
Natuurcoach en stotterfluisteraar Sybren Bouwsma (hij stottert zelf ook) nodigt je uit om te gaan wandelen in de natuur en aan de slag te gaan met reflecteren. Welke spiegel houdt de natuur je voor?

We mogen weer naar buiten in groepen. We bieden een mooie tocht aan in de omgeving van het Engels Werk waar we gaan netwerken, maar ook nieuwe kanten van onszelf leren ontdekken. Het buiten zijn werkt rustgevend en daardoor kom je sneller ‘uit je hoofd’ en in je gevoel.  We zullen die ochtend verschillende oefeningen doen vanuit het thema “Natuur als spiegel” onder leiding van natuurcoach Sybren Bouwsma. We zullen de natuur als metafoor voor onszelf en als richtingwijzer gaan gebruiken. De oefeningen in de natuur helpen je om te ontdekken wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en kunnen je helpen om te ontdekken welke richting je in je loopbaan op wilt.
--------------------------------------------------------------------

Over JobOn-Tour
In de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour
 • eventmanager

  Berry Wognum

 • over de trainer

  Sybren Bouwsma

  Als stotterfluisteraar en natuurcoach, begeleid ik, Sybren Bouwsma, mensen in de natuur en online. Mijn werk Met of zonder beperking: mijn coaching in de natuur en online heeft effect. Het geeft je inzicht, helpt je vooruit en leert je je eigen kracht te vinden. Mensen noemen mij vaak een 'stotterfluisteraar'. Het feit dat ik stotter is een beperking, maar het is ook mijn kracht. Ik kan goed luisteren, heb geduld en ben daardoor ook met mijn volledige aandacht bij de ander. Stotteraars begeleid ik in het omgaan met (spreek)angst; onzekerheid en het opbouwen van zelfvertrouwen. Ook kan ik stotteren inzetten als instrument voor mensen die niet stotteren: het roept vrijwel altijd iets bij de ander op. Achter deze wellicht onbekende gevoelens van onrust, ongeduld of gebrek aan verbondenheid raak je een diepere laag in jezelf die je verder brengt.

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)