Inclusief profileren op LinkedIn

Leerdoelen

  • Vergroot je zichtbaarheid op LinkedIn
  • Krijg tips, advies en inzichten van een ervaringsdeskundige
  • Leer hoe je je netwerk inzet tijdens jouw banenzoektocht
  • Deel ervaringen met gelijkgestemden

Heb jij een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt? En wil je graag aan de slag, maar vind je het lastig ertussen te komen of de juiste werkgevers te bereiken? Dan is deze training iets voor jou! Ervaringsdeskundige & consulent Sociaal Domein Joyce de Klein en trainer Ronald Verhaaf laten je in 1,5 uur tijd zien hoe jij er voortaan wel opvalt en ertussen uit springt!

Vergroot je vindbaarheid op LinkedIn

Joyce en haar collega Emile van Nassau ontdekten dat het vinden van hoger opgeleiden die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, vrij lastig is. Ook al weten ze dat er hoger opgeleide mensen met een beperking thuis zitten en graag willen werken. Maar om ze als werkgever te vinden bleek niet makkelijk te zijn. Emile ontdekte dat deze groep mensen zich niet vindbaar maakt op de sociale media. Emile werkt veel met LinkedIn en bedacht dat het voor deze groep mensen een verrijking kan zijn om de vindbaarheid te vergroten.

Heb jij een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt? En wil je graag aan de slag, maar vind je het lastig ertussen te komen of de juiste werkgevers te bereiken? Dan is deze training iets voor jou! Ervaringsdeskundige & consulent Sociaal Domein Joyce de Klein en trainer Ronald Verhaaf laten je in 1,5 uur tijd zien hoe jij er voortaan wel opvalt en ertussen uit springt!

Joyce en haar collega Emile ontdekten dat het vinden van hoger opgeleiden die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, vrij lastig is. Ook al weten ze dat er hoger opgeleide mensen met een beperking thuis zitten en graag willen werken. Maar om ze als werkgever te vinden bleek niet makkelijk te zijn. Emile ontdekte dat deze groep mensen zich niet vindbaar maakt op de sociale media. Emile werkt veel met LinkedIn en bedacht dat het voor deze groep mensen een verrijking kan zijn om de vindbaarheid te vergroten.

Daarop is deze training ‘Inclusief profileren op LinkedIn’ ontwikkelt waarmee deze mensen leren hoe zij hun profiel kunnen inrichten om zo hun vakmanschap en professionele kennis op de voorgrond te zetten. Omdat je uiteindelijk hierop gevonden wilt worden. Vervolgens geeft de training ook handvatten over het opbouwen van je netwerk, puntsgewijs de randvoorwaarden benoemen die de mens met een beperking nodig heeft om te kunnen werken, zodat de werkgever daarop voorbereid is voordat hij een werkzoekende uitnodigt voor een gesprek.

Wie geven de training?

Joyce de Kleijn is ervaringsdeskundige en deelt graag haar inzichten tijdens deze training. Door jeugdreuma werd ze afhankelijk van een rolstoel. Na het afronden van haar opleiding (HBO), wilde ze graag aan de slag in een baan waar ze iets voor de maatschappij kon betekenen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk kon Joyce aan de slag als consulent Sociaal Domein bij de gemeente Lingewaard. Hier zet ze haar ervaring en professionele kennis in om mensen met een beperking verder te helpen met het vinden van een baan.

Ronald Verhaaf is zelfstandig ondernemer en houd zich bezig met loopbaan advies, training & coaching voor buurtgemeenten van Lingewaard. Ronald is vanaf het beginnen betrokken geraakt bij de opstart van het online platform van Beschikb@@r. Hij heeft met zijn kennis en ervaring geholpen om de training vorm te geven. Tevens heeft Ronald vorig jaar samen met Joyce de training meerdere keren gegeven.

Wat is 'Beschikb@@r'?

#Beschikb@@r is een initiatief om (kwetsbare) mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren in contact te brengen met werkgevers. Via een speciale LinkedIn-groep kunnen deze mensen zichzelf in de spotlight zetten. Vanuit JobOn vinden we dat een goed idee, wij vinden het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk de eigen regie pakken over hun loopbaan. Bij de overname van Beschik@@r door JobOn is besloten om de training inclusief profileren op LinkedIn ten minste dit jaar drie maal geven.  

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de training vertellen Joyce en Ronald over hun ervaringen en geven tips en advies. Je leert:

  • hoe een goed profiel eruit moet zien;
  • hoe je netwerk in te zetten tijdens je zoektocht naar een (reguliere) baan;
  • hoe je via LinkedIn jezelf online kunt profileren;
  • hoe vergroot je de vindbaarheid van je profiel;
  • alles over nieuwe updates en tools van LinkedIn.

Daarnaast is er ook ruimte om vragen te stellen. Om iedereen de nodige aandacht te geven, werken we met een maximum van 15 deelnemers per training. Meld je daarom snel aan.

Na de training ontvang je per mail de handleiding ‘Inclusief profileren op LinkedIn’ voor werkzoekenden en jobcoaches

Wie organiseert dit event?

trainer

Joyce de Kleijn

Consulent sociaal domein en LinkedIn-trainer.

trainer

Ronald Verhaaf

Als facilitator, trainer-coach en teamtrainer help ik mensen en teams om in hun eigen kracht te komen en hun talent te (her)ontdekken. Dat doe ik door het laten doorlopen van een samenhangend proces. Daarbinnen voel ik intuïtief aan waar mensen diep van binnen naar op zoek zijn of wat hen tegenhoudt. Ik doorzie de vraag achter de vraag en weet daar dan op respectvolle wijze op door te vragen. Ik werk volgens een systematische, op maat afgestemde integrale aanpak. Vanuit verbinding ga ik resultaatgericht te werk, soms confronterend maar altijd opbouwend en positief.

eventmanager

Petra Van der Vlugt

Petra is lid van het kernteam van JobOn: "Ik ben een sociaal, ondernemend en enthousiasmerend persoon. Ik werk het liefst met en voor mensen. Mijn kracht ligt in het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten."

eventmanager

Martin Ating Rumahlaiselan

Oplossingsgericht en vanuit het hart. Breng ik graag mensen bijeen om kennis te delen, waarbij we elkaar mogen inspireren naar een functie die dicht bij jezelf ligt. Wees welkom op deze mooie ontdekkingsreis.

Geloof in jezelf en investeer tijd en aandacht in persoonlijke ontwikkeling!

- Esther (Team Eindhoven)