• solliciteren

Het 'zicht op inzicht' sollicitatiespel

“Het sollicitatieproces” bestaat niet. Wat voor de één heel goed werkt, geeft een ander een mindere ervaring. En wat de één heel normaal vindt, vindt de ander juist speciaal, dapper, knap of gaaf.
Solliciteren is voor iedereen anders, maar de meeste sollicitanten bewandelen wel eenzelfde weg en daarin zijn 7 fases te herkennen. Tijdens het spelen van dit bordspel krijgen jij en je medesollicitanten vragen en opdrachten. Zodat jullie met elkaar steeds meer inzicht krijgen in de fasen van solliciteren,  wat solliciteren eigenlijk is, hoe je dat zelf dat doet en wat daar het effect van is. Het spel wordt gespeeld met maximaal 6 personen. Belangrijk is dat je open staat voor het bespreken van je eigen manier van solliciteren en die van anderen.

Resultaat van de workshop:
Je krijgt meer inzicht in de fasen van het solliciteren en de manier waarop jij solliciteert. Dit leidt tot meer effect van jouw sollicitaties.

De trainer:
Vincent Kuyvenhoven (www.zichtopinzicht.nl) maakt werk van jouw sollicitatie, cv, netwerk en LinkedIn. Met nieuwsgierigheid en een open benadering zoekt hij samen met jou niet alleen naar wat je doet en wat je wilt, maar vooral naar hoe je dat doet en welke meerwaarde dat oplevert. Zo werk je aan jouw CV, je netwerk en LinkedIn en aan je sollicitatie met resultaat!
 • eventmanager

  Paul de Jong

 • eventmanager

  Caroline Dieters

  Mijn doelstelling als eventmanager is het uitbreiden van mijn netwerk en op een andere manier dan voor mij gebruikelijk activiteiten te organiseren. Ik heb veel ervaring als projectmanager waarbij ik projecten uitvoer op het snijvlak van IT en business. Het leukst vind ik het om projecten vanaf ideefase tot en met nazorg te begeleiden. Vaak word ik gevraagd om projecten op te starten of over te nemen die niet goed lopen of waar veel weerstand tegen is. Door goed te luisteren en samen te zoeken naar oplossingen, haal ik de weerstanden weg en zorg ik er voor dat mensen zich (weer) gaan inzetten voor het project. Met als resultaat een geslaagd project waar iedereen tevreden op terugkijkt. Ik zoek een baan waar ik mijn capaciteiten en ervaring om te plannen en te organiseren in kwijt kan.Ik heb veel ervaring met PRINCE2 en Agile werken. Mogelijke functies zijn: IT projectmanager (bij een bedrijf dat grotere projecten doet of juist een klein bedrijf waar ik mijn kennis en ervaring in kan zetten om projectmanagement (beter) vorm en inhoud te geven) Consultant IT Subsidies (waarbij ik bedrijven help om voor hun innovatieve ideeën een subsidie te krijgen - dit is voor mij een startersfunctie) Consultant IT Informatiemanager Teamleider IT Ik zoek een baan in de driehoek Eindhoven - Breda - 's Hertogenbosch

 • eventmanager

  Joris de Kort

 • over de trainer

  Vincent Kuyvenhoven

“Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit. Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten.”

- Renate (43, Delft)