• coaching

Effectief communiceren

Leerdoelen

 • leer welke verschillende communicatiestijlen er zijn
 • onderzoek wat jouw voorkeursstijl is
 • ontdek hoe je de communicatie met anderen kunt verbeteren
Bewust communiceren is een essentieel onderdeel bij het opbouwen en onderhouden van je relaties. Zowel in je persoonlijke als professionele leven. Het geeft je de mogelijkheid om op een duidelijke en heldere manier je belangen, ideeën en gevoelens naar voren te brengen. In deze masterclass krijg je inzicht in jouw manier van communiceren. Je leert hoe je door bewustwording en door te investeren in de relatie met jezelf ervoor kan zorgen dat je effectiever met anderen communiceert.

Op 15 juni stond een eerste masterclass gepland, deze op 29 juni is echter apart te volgen. Deze masterclasses worden je aangeboden door JobOn in samenwerking met Flanderijn Foundation. Deze stichting is in 2015 opgericht door incasso- en gerechtsdeurwaarders organisatie Flanderijn. Tweemaal per jaar organiseren zij The Boost, een trainingsprogramma voor werkzoekenden. Met dit programma vergroten zij de zelfredzaamheid van deelnemers door o.a. in te zetten op persoonlijk leiderschap en effectiever communiceren. De masterclasses worden gegeven door René Luisman. Als trainer en coach is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van The Boost. In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers hem, mede door zijn expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar. 
 
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • over de trainer

  Rene Luisman

  NOBTRA Trainer van het jaar 2017 - 2018 en winnaar zilveren award 'Most inspiring learning journey 2016' | Ontwikkelaar, trainer en coach op gebied van loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en communicatie | Blended Learning. Vertrouwen in jezelf. Het lijkt vanzelfsprekend. Maar wat als je merkt dat dit vertrouwen regelmatig ontbreekt? Dit kan veel impact hebben op je persoonlijke en professionele leven. Acht op de tien mensen is van tijd tot tijd onzeker over zichzelf. Bijvoorbeeld in je rol als professional, in je relatie of bij het maken van een lastige beslissing. De onzekerheid maakt dat je dingen uitstelt, situaties uit de weg gaat of onnodige stress ervaart. Door je zekerder te voelen, ontstaat er meer ruimte voor spontaniteit en kun je beter omgaan met onverwachte en stressvolle situaties. Als trainer en coach leer ik je met praktische oefeningen hoe je weer in jezelf gelooft, hoe je jezelf overtuigend presenteert en hoe je de communicatie met jezelf en anderen verbetert. Ervaar hoe je leven verandert, zodra je meer vertrouwen hebt in jezelf.

“Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combinatie vind ik terug in de vrijwilligersfunctie van eventmanager. Ik ontmoet daarbij nieuwe mensen en luister graag naar hun verhalen en ervaringen”

- Theo (Breda)